Review – Spider-Man: Far From Home (2019)

Informatie

Regie: John Watts
Cast: Tom Holland, Zendaya, John Favreau, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson & Marisa Tomei
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 3 juli 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 13 november 2019

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. Marvel. All Rights Reserved.

Recensie

Meestal is er heel wat te doen als er weeral wat nieuws uitlekt over de aankomende projecten in het grote en vooral bombastische Marvel Cinematic Universe. Als er één ding is dat de laatste jaren enorm veel ophef veroorzaakte, dan is het wel het nieuws dat Spider-Man het MCU opnieuw zou verlaten na een aantal bijzonder amusante passages. Fans én producers waren niet te spreken over onenigheid tussen Disney en Sony – want de verschijning van Spider-Man in het MCU mag enkel op basis van een grote deal tussen de twee studio’s – en gelukkig kwam er een nieuwe deal uit de bus. Spider-Man: Far From Home, die dit jaar in de zalen verscheen én een regelrechte hit werd, was dus lang niet de laatste film in de reeks rond de spinnenheld. Sinds 13 november 2019 ligt de topfilm met Tom Holland ook bij ons op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Laten we nog eens samen ondervinden waarom Tom Holland uitstekend is in de rol!

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. Marvel. All Rights Reserved.

Na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame (2019) is de wereld veranderd. Peter Parker, die door de Anomalie zelf een aantal jaren verdwenen was, neemt zijn leven terug op waar het ophield. Hij plant een fantastische trip naar Europa met zijn school, maar die blijkt al gauw niet zo gewoon. Wanneer hij door Nick Fury gecontacteerd wordt en niet veel later getuige wordt van een vreemd natuurmonster, voelt hij dat hij zijn alterego Spider-Man opnieuw van onder het stof moet halen. Dat valt Peter zwaar, zeker nu Tony Stark er niet meer is om hem te begeleiden in alles wat hij doet. Peter moet zijn superheldenbestaan nu echt omarmen en moet volwassen worden in alles wat hij doet. Alleen is lang niet alles wat het lijkt en dreigt er een gigantische catastrofe voor te vallen als Spider-Man niet optreedt…

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. Marvel. All Rights Reserved.

Toen bekend werd dat niemand minder dan de getalenteerde Tom Holland de rol zou spelen van Spider-Man, werd de wereld zo ongeveer een beetje heel gek. Verrassend is dat niet, want dat zou betekenen dat de spinnenheld op een hele andere manier benaderd zou worden dan we tot nu toe gewoon waren. In deze tweede soloprent voor Spider-Man wordt dat nogmaals fijn bevestigd. Regisseur Jon Watts en zijn team van scenaristen nemen het personage nooit al te serieus. Het resultaat is dat het eerste halfuur eigenlijk vooral aanvoelt als een komediefilm en dat is absoluut een verademing. Het is fijn om te zien dat Peter een echte puber is die er alles aan doet om zijn ‘vlam’ om zijn vinger te draaien. Wees trouwens ook gerust: dit is ook echt een MCU-film. Verwacht je dus zoals steeds aan bombastische actiecènes en wondermooie speciale effecten. Ja hoor, echt alles zit goed.

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. Marvel. All Rights Reserved.

De nieuwe Spider-Man-films gaan en staan natuurlijk met de acteur die de titelrol speelt. Je had het misschien al wel door, maar Tom Holland maakt ons dolenthousiast. De jonge acteur heeft alles wat nodig is om het personage, dat vol jeugdigheid zit, naar het scherm te brengen. Holland is perfect en het is goed dat er nog geen einde is gekomen aan zijn ‘tijdperk’. De Britse topacteur gaat gelukkig niet met alle eer lopen, want ook Samuel L. Jackson, Zendaya, Jon Favreau en Marisa Tomei schitteren in uitstekende rollen die alles nog swingender maken. Er is echter één castaanvulling die Far From Home echt schitterend maakt: Jake Gyllenhaal. De voor een Oscar genomineerde acteur is geweldig als de vreemde Mysterio en zorgt ervoor dat je over de gehele lijn geniet van alles wat je ziet.

Het verdict

Dat het Marvel Cinematic Universe zou veranderen na alles wat er gebeurd is in Avengers: Endgame (2019) was absoluut te verwachten. Met Spider-Man: Far From Home presenteert Marvel – in samenwerking met Sony – de eerste post-Endgame film en die is meteen een schot in de roos. Far From Home is uitstekende cinema die perfect de balans weet te behouden tussen komedie, sciencefiction, actie  en romantiek. Jon Watts bewijst nogmaals dat hij een uitstekende regisseur is die het overzicht over de gehele lijn goed kan bewaren en dankzij het goede acteerwerk van Holland en alle andere leden van de cast, wordt het allemaal nog beter. Kortom: deze film is spektakelcinema voor iedereen. Spider-Man: Far From Home wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 13 november 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de leuke trailer nu.

Wordt jij ook zo enthousiast van Tom Hollands Spider-Man? Heb je Spider-Man: Far From Home al gekeken en vond je de film ook zo schitterend? En wat vond je van Gyllenhaal als Mysterio? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *