Review – Night Hunter (2019)

Informatie

Regie: David Raymond
Cast: Henry Cavill, Alexandra Daddario, Ben Kingsley, Stanley Tucci & Brendan Fletcher
Genre: Criminaliteit, thriller, actie
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 2 januari 2020

© 2018 Arcola Entertainment Limited. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Als je dacht dat we in België bijna alle films op het grote scherm zien verschijnen, dan heb je het wel grondig mis. Er zijn immers heel wat cinemaprenten die in de VS een grote release krijgen, maar die hier op een simpel schijfje in de winkelrekken belanden. Dat zal bijvoorbeeld ook het geval zijn voor The Rhythm Section (2020), de nieuwe film met Blake Lively en Jude Law. Een tijdje terug bracht de kleine filmverdeler Source 1 Media de misdaadthriller Night Hunter uit op DVD en Blu-Ray. Met grote Hollywoodnamen als Henry Cavill, Alexandra Daddario, Stanley Tucci en Ben Kingsley kan je maar amper geloven dat de film in ons land geen grote release kreeg. Is de film gewoonweg niet goed genoeg of verdiende de titel toch een grote bioscooprelease? Hoog tijd om dat eens even te onderzoeken. Let’s go!

© 2018 Arcola Entertainment Limited. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Marshall is een getraumatiseerde rechercheur die aan de slag is in de lokale afdeling van de politie. Wanneer zijn stadje geterroriseerd wordt door een psychopathische seriemoordenaar en gewetenloze verkrachter, kruist hij het pad van Cooper en Lara. Die twee geloven niet langer in de politie en hebben dan ook besloten om zelf iets aan de problematiek te doen. Niet veel later lijken Marshall en zijn team de juiste man opgepakt te hebben, al zijn ze daar niet helemaal zeker van. Terwijl Simon in de gevangenis verblijft, doen er zich immers nog altijd vreselijke dingen voor. Hoe moet dit verder? Cooper en Marshall moeten noodgedwongen samenwerken om deze zaak op te lossen, maar zal dat ook echt lukken? Iedereen is in gevaar, zoveel is duidelijk.

© 2018 Arcola Entertainment Limited. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Je hoeft er niet flauw over te doen: deze actievolle misdaadthriller wekt je interesse door de interessante cast en de spannende synopsis. De film heeft immers alles in zich om een kleine verrassing te zijn. En dat is het deels ook. Debuterend regisseur-scenarist David Raymond presenteert tot op een zeker hoogte immers een erg entertainende en spannende genrefilm. Toch merk je al gauw een aantal problemen op. Zo bevat het verhaal gewoonweg veel te weinig samenhang. Raymond springt nu en dan van de hak op de tak en daardoor verlies je als kijker geregeld het overzicht. Zonde is dat, want qua regie en stijl is de film echt best te pruimen. Laten we het gewoon beginnersfoutjes noemen.

© 2018 Arcola Entertainment Limited. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Niet alleen het verhaal heeft een aantal problemen, ook de personages zijn niet helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Van Marshall krijg je bijvoorbeeld weel te weinig achtergrond mee, hetgeen met zich mee brengt dat je je maar moeilijk met hem kan vereenzelvigen. En die vlieger gaat voor iedere persoonlijkheid op, ook voor de door en door slechte Simon. Gelukkig wordt die afknapper goed verzacht door het fijne acteerwerk van de cast. Henry ‘Superman’ Cavill doet het goed als de getraumatiseerde Marshall, net zoals Stanley Tucci en Ben Kingsley. Ook Alexandra Daddario doet het meer dan degelijk. Toch is het vooral Brendan Fletcher – je zag hem eerder al in Braven (2018) opdraven – die met alle eer gaat lopen. Wat een schitterende performance, wat een goede rol!

Het verdict

Night Hunter is geen A-film en al helemaal geen prent van de bovenste plank. Toch kan je maar moeilijk ontkennen dat je je echt wel amuseert met de film. Het verhaal, dat niet helemaal verbluft, is echt spannend en verveelt je geen seconde. De regie van debuterend regisseur David Raymnd is helemaal in orde, maar zijn scenario laat nu en dan dus te wensen over. Door het goede acteerwerk van Cavill, Daddario en Fletcher vergeet je echter al gauw de minpuntjes aan de film. Conclusie van het hele betoog? Night Hunter – elders getiteld Nomis – is een prima prent om op een luie zondagnamiddag te bekijken. Alleen moet je je dus geenszins aan topcinema verwachten. De film wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 2 januari 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Vind jij Night Hunter ook spannend, maar niet steeds even goed? Heb je de film al gekeken of had je nog nooit van de titel gehoord? Wat vond jij van de performance van Henry Cavill? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *