Review – Countdown (2019)

Informatie

Regie: Justin Dec
Cast: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, P.J. Byrne, Talitha Bateman & Anne Winters
Genre: Horror, thriller, mysterie
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum bioscoop: 20 november 2019, verdeeld door The Searchers
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 maart 2020

© 2019 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Tegenwoordig bestaat er voor nagenoeg alles een app. Je favoriete kleren, allerhande spulletjes, reizen en eten… je kan het allemaal kopen via tal van apps. Ons leven begint zich dan ook steeds meer af te spelen op het digitale niveau, via onze kleine smartphoneschermpjes. Stel je nu eens voor dat er ook een app zou bestaan die je zou vertellen wanneer exact je zou sterven. Zou jij het willen weten? Zou je je lot dan willen veranderen? Daarover gaat de spannende horrorthriller Countdown, een kleine Amerikaanse horrorthriller die hedendaagser is dan eender welke enge film die je de laatste jaren in de zalen zag verschijnen. Maar is de film ook echt goed? Lees snel verder als je daar achter wil komen.

© 2019 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Quinn Harris is een intelligente verpleegster die werkt in een klein lokaal Amerikaans ziekenhuis. Terwijl ze alle moeite van de wereld moet doen om de avances van de hoofdarts te ontwijken, zorgt ze goed voor Evan, een nieuwe patiënt die snel geopereerd gaat worden. Hij vertelt Quinn echter over een rare ervaring: zijn vriendin Jordan had een app gedownload die zou voorspellen wanneer ze stierf en dat gebeurde ook exact zo. Evan downloadde de app zelf en heeft er geen vertrouwen meer in. Wanneer Quinn de volgende dag op haar werk aankomt en hoort dat Evan op mysterieuze wijze om het leven is gekomen, voelt ze zichzelf ook niet meer veilig. Ook zij downloadde de app en zou binnen twee dagen overlijden. Zou het echt zo gebeuren? Kan ze haar dood ontwijken of is alle moeite tevergeefs?

© 2019 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Het is altijd leuk om te zien dat filmmakers proberen om hedendaagse cinema te fabriceren. Je kan dan ook niet anders dan regisseur-scenarist Justin Dec – die met Countdown voor het eerst een langspeler voor het grote scherm presenteert – loven voor zijn ideeën. Countdown is bovendien ook echt een snelle, plezierige en vooral entertainende genreprent die over de gehele lijn aangenaam te verteren is. Vanzelfsprekend moet je je met dit soort B-films niet verwachten aan een inhoudelijk sterke vertelling, maar toch doet Dec er alles aan om zijn film voor oppervlakkigheid te behoeden. Finaal kan je dan ook niet anders dan concluderen dat je je echt geamuseerd hebt met de film.

© 2019 STX Financing, LLC. All Rights Reserved.

Dec vermijdt oppervlakkigheid immers op alle manieren door zijn personages allesbehalve leeg te laten. Quinn is een geloofwaardige verpleegster die vecht voor haar leven en krijgt van de regisseur-scenarist bovendien een goed achtergrond verhaal mee. Het is niet veel, maar toch prima om haar gedurende het hele verhaal geloofwaardig te houden. Wellicht is dat ook de verdienste van actrice Elizabeth Lail, bekend van onder andere de Netflix-reeks You en Once Upon A Time. Door haar sterke acteerwerk komt het personage meermaals dichtbij de kijker en dat is vanzelfsprekend alleen positief. Naast Lail schittert Jordan Calloway als Matt, een lotgenoot van Quinn. Ook op zijn acteerwerk valt bijzonder weinig aan te merken. Verder zie je Talitha Bateman, Peter Facinelli en Anne Winters in leuke rollen passeren. De leukste rol is echter weggelegd voor de immers prettige P.J. Byrne.

Het verdict

In tijden van corona en totaal isolement kan een goede film vast en zeker de pijn wat verlichten. Als je houdt van leuke, spannende en niet-moeilijk verteerbare horrorthrillers, dan ben je met Countdown helemaal aan het juiste adres. De horrorfilm van regisseur Justin Dec is modern, gaat aan een aangenaam tempo voorbij en is over de gehele lijn behoorlijk entertainend. Dankzij het goede acteerwerk van Elizabeth Lail en Jordan Calloway blijft alles bijzonder geloofwaardig. Countdown is dus een echte aanrader voor wanneer het eens wat enger mag zijn. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 25 maart 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de onheilspellende trailer nu.

Voor welke unieke dingen heb jij een app op je smartphone? Zou jij een app installeren die voorspelt wanneer het leven voor jou stopt? Heb je Countdown al gekeken en kon de film je ook intrigeren? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *