Review – Last Christmas (2019)

Informatie

Regie: Paul Feig
Cast: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson & Lydia Leonard
Genre: Romantisch drama, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 27 november 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 4 mei 2020

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

De kerstperiode is voor veel mensen één van de hoogtepunten van het jaar. De dagen worden dan immers steeds donkerder en kouder, wat ertoe leidt dat in menige huiskamers de open haard quasi non-stop aanstaat en dat hele gezinnen dicht tegen elkaar aankruipen. Anderen zetten zich dan weer neer met een warm dekentje over zich heen. Natuurlijk is de kerstperiode ook het perfecte moment om in de bioscoop te gaan genieten van een rasechte kerstfilm. Die feelgood-films bezorgen je immers vaak een glimlach op je gezicht die soms wel dagenlang kan blijven staan. Eind 2019 bracht Universal Pictures Last Christmas uit in de Belgische zalen. De kerstfilm pur sang met Emilia Clarke en Henry Golding ziet er ongelooflijk interessant uit, maar kon niet iedereen bekoren. Sinds kort ligt de film ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. De moeite om in huis te halen?

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Kate heeft een heel erg rommelig leven. Ze werkt als een elfje in een gezellige kerstwinkel in Londen, maar is eigenlijk ‘dakloos’. Bij haar vrienden kan ze immers niet terecht en ook de relatie met haar ouders is doorheen de jaren erg verslechterd. Terwijl ze zich mentaal aan het voorbereiden is op een auditie voor een grote musical loopt ze Tom tegen het lijf. De knappe en mysterieuze man heeft meteen haar interesse beet en verrast haar keer op keer met gezellige, spannende en soms illegale avondjes om nooit meer te vergeten. Kate fleurt helemaal op en lijkt zelfs haar niet zo aangename medische verleden stilaan los te laten. Toch voelt ze dat er iets nikt klopt aan Tom. Is hij te perfect en te lief? Heeft hij iets te verbergen? Of is er helemaal iets anders aan de hand?

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Kerstfilms zijn zoals eerder al gezegd vaak echte feelgoodprenten. Dat is met Last Christmas niet anders. De film van topregisseurPaul Feig – bekend van schitterende komediefilms zoals Spy (2015) – voelt van meet af aan immers heel licht en plezierig aan. Toch is niet alles wat je ziet echt van een gigantisch hoog niveau. Het grootste probleem met Last Christmas is het ongelooflijk trage tempo. Als kijker moet je immers echt ongelooflijk lang op je honger zitten alvorens er echt iets leuks gebeurt. Gelukkig is die moeite niet tevergeefs. Feig en zijn scenaristen – waaronder actrice Emma Thompson – trakteren je tijdens de finale immers op een heel mooie en onverwachte wending die je helemaal met warmte vult. Hoe je dat lange wachten kan blijven volhouden? De film is gevuld met de geweldige muziek van George Michael. Als dat niet genoeg zegt?!

© 2019 Universal Studios and Perfect Universe Investment Inc. All Rights Reserved.

Het scenario is dus niet helemaal geweldig en blijft bovendien vaak bijzonder oppervlakkig. Gelukkig heeft Last Christmas één gigantisch grote troef: de hoofdrol wordt gespeeld door Emilia ‘Khaleesi’ Clarke. De jonge Britse actrice komt bijzonder goed over en smijt zich echt als Kate, een nietsnut met Joegoslavische roots. Clarke is een rastalent, dat is zeker. Ook Henry Golding verdient dezelfde lovende woorden. De ster van Crazy Rich Asians (2018) is bijzonder verfrissend en komt over de gehele lijn geloofwaardig over als de mysterieuze Tom. De cast wordt verder aangevuld door Emma Thompson, die heerlijk de show steelt met een Oost-Europees accent, en Michelle Yeoh. De actrice uit Star Trek: Discovery bewijst met deze rol nogmaals dat ze een bijzonder veelzijdige actrice is.

Het verdict

Last Christmas is een film die je moet vullen met de meest warme gevoelens die er bestaan. Regisseur Paul Feig doet zijn uiterste best om dat gevoel bij de kijker op te wekken, maar moet het stellen met een scenario dat bijzonder oppervlakkig blijft. Het tempo ligt erg laag en daardoor verlies je als kijker meermaals de aandacht. Toch is de finale van de film fantastisch en kan je niet anders dan genieten van het schitterende acteerwerk van Emilia Clarke, Henry Golding en de monumentale Emma Thompson. Last Christmas is dus allesbehalve foutloze cinema, maar is zeker de moeite waard als je rond de kerstperiode niet weet welke film je moet kijken. De prent wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 4 mei 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij een zwak voor kerstfilms en ben je meteen naar de bioscoop gesneld om Last Christmas – met de onsterfelijke muziek van Georg Michael – te ontdekken? Vond je de film leuk of was je niet enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *