Review – The Rhythm Section (2020)

Informatie

Regie: Reed Morano
Cast: Blake Lively, Jude Law, Sterling K. Brown, Tawfeek Barhom & Richard Brake
Genre: Mysterie, actie, drama
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum DVD: 10 juni 2020

© 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Grote filmstudio’s investeren in heel wat filmprojecten. Daarvan belanden lang niet alle resultaten ook bij ons in de bioscopen. Bepaalde films worden gewoon niet in België gereleased, anderen worden geheel last minute van de releaselijst geschrapt en dat om diverse redenen. Zo verscheen Artemis Fowl, de langverwachte Dinseyprent, meteen op Disney+ en besliste Sony om de oorlogsprent Greyhound, geschreven door Tom Hanks, een release te geven via Apple TV+. Hetzelfde lot onderging The Rhythm Section, een mysterieuze actieprent van de producenten van de James Bond-films. Die prent kreeg wel een bioscooprelease in de States, maar verscheen hier vorige week enkel en alleen op DVD. Heeft Paramount Pictures die keuze geheel terecht gemaakt of verdiende de film beter?

© 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Stephanie Patrick is een uitstekende Oxfordstudente en heeft een fantastisch gezinnetje. Dat geluk wordt echter vreselijk verstoord wanneer haar hele gezin het slachtoffer wordt van een verschrikkelijke vliegtuigcrash. Stephanie lijdt zwaar onder het verlies en kan het maar niet verwerken. Ze stopt met haar studies en belandt in de prostitutie. Wanneer ze na drie jaar bezoek krijgt van een journalist, die vertelt dat het ongeluk veroorzaakt werd door bom, besluit ze om zelf op onderzoek uit te gaan. Al gauw ontmoet ze Iain Boyd, een voormalige MI6-agent die meer lijkt te weten over het hele gebeuren. Hij leidt Stephanie op tot een uitstekende sluipmoordenaar zodat ze uiteindelijk de verantwoordelijken achter de aanslag kan opsporen en vermoorden. Zal het haar echt lukken? En is het eigenlijk wel de moeite waard om de dood van haar gezin te wreken?

© 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

De korte inhoud van The Rhythm Section klinkt absoluut heel erg veelbelovend. Het verhaal van een dochter en zus die na een jarenlang rouwproces te horen krijgt dat haar gezin het slachtoffer werd van een terroristische aanslag heeft je interesse dan ook meteen beet. Bovendien is de film gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Burnell, die zelf ook het scenario van de film neerpende. Jammer genoeg is je interesse gedurende het eerste half uur van de prent totaal verdwenen. Burnell en regisseur Reed Morano stoppen immers veel te veel tijd in de – weliswaar zeer essentiële – dramatische personageopbouw van Stephanie. Dat maakt de film echt heel erg langdradig. Gelukkig herpakken de filmmakers zich en trakteren ze de kijker gedurende het tweede deel van de film wel op de actievolle spionagescènes die je verwachtte. De film eindigt echt uitstekend, het is alleen jammer dat het geduld van de kijker zo op de proef wordt gesteld.

© 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Dat er zo veel tijd wordt gestoken in het hoofdpersonage brengt natuurlijk met zich mee dat je heel erg dicht bij Stephanie Patrick komt. Van meet af aan heb je immers helemaal door wat het personage nu echt drijft en dat is vanzelfsprekend alleen maar positief. Het personage wordt daarenboven fantastisch vertolkt door Blake Lively, die in het eerste deel van de film quasi onherkenaar is. Lively toont nogmaals wat voor een uitstekende actrice ze is. Ook Jude Law doet het goed als de strenge maar rechtvaardige Iain Boyd, een rol die perfect ondersteunend is. Alleen mist het personage diepgang, hoewel je naar het einde toe meer over hem te weten komt. De cast wordt tot slot aangevuld door Tawfeek Barhom en Sterling K. Brown, die beiden ook overtuigen in goede ondersteunende rollen.

Het verdict

Als je op zoek bent naar foutloze cinema die over de gehele lijn echt razendspannend is, dan zal The Rhythm Section voor jou jammer genoeg echt één grote teleurstelling zijn. Regisseur Reed Morano en scenarist Mark Burnell brengen gedurende het eerste half uur immers alleen sfeerscheppende cinema die als weinig entertainend aanvoelt. Wie echter lang genoeg blijft kijken, ziet dat de film zich in het tweede deel ontpopt tot een James Bondesque mysterieuze actieprent die met momenten echt spannend is en bovendien heel sterk in beeld is gebracht. Blake Lively steelt de show als de getormenteerde Stephanie Patrick en wordt bijgestaan door de geweldige Jude Law. Dit is geen perfecte cinema,  maar daarom niet meteen minder interessant. The Rhythm Section wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 10 juni 2020 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de prent nu.

Had jij gehoopt om The Rhythm Section in België op het grote scherm te bewonderen en vind je het jammer dat dat niet kon? Heb je de film intussen al bij je thuis ontdekt of ben je dat nog van plan? Waarom wel? Waarom niet? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *