Review – Bad Boys for Life (2020)

Informatie

Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah
Cast: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig & Paola Nuñez
Genre: Actie, komedie, criminaliteit
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 22 januari 2020
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 10 juni 2020

© 2020 Columbia Pictures Industries, Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De Belgische cinema wordt op internationale schaal steeds meer en meer opgemerkt. Denk bijvoorbeeld maar aan Girl (2018), de wereldwijd succesvolle debuutfilm van de Gentse Lukas Dhont. Ook Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en de Antwerpse trots Matthias Schoenaerts zijn in de internationale filmwereld geen onbekende namen. De meest jonge Belgische namen in Tinseltown van dit moment zijn ongetwijfeld Adil El Arbi en Bilall Fallah, de twee regisseurs van Black (2015) en Patster (2018). Door hun contacten met de grote Jerry Bruckheimer mochten ze immers Bad Boys for Life regisseren en werden ze volledig gelanceerd in de VS. Is de eerste Hollywoodtitel van de twee Belgen echt zo’n knaller van een film?

© 2020 Columbia Pictures Industries, Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC. All Rights Reserved.

Mike Lowery en Marcus Burnett maken al vijfentwintig jaar lang de straten van Miami een veiligere plaats. Wanneer Marcus echter in een nieuwe fase in zijn leven belandt, besluit hij om met pensioen te gaan. Niet veel later wordt Mike het slachtoffer van een bloederige aanslag, die hij na een maandenlange strijd tussen leven en dood alsnog overleefd. Mike is vastberaden om de dader te vinden, maar heeft daarvoor absoluut de hulp nodig van zijn trouwe vriend Marcus. Mike mag uiteindelijk zijn eigen zaak mee onderzoeken als consultant, maar neemt al gauw het heft in eigen handen. Zal het hem lukken om te achterhalen wie het op hem en zijn collega’s gemunt heeft? Één ding is zeker: Mike zal voor een gigantische verrassing komen te staan.

© 2020 Columbia Pictures Industries, Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC. All Rights Reserved.

We leven al langer dan vandaag in een tijdperk van late sequels, plotse reboots of niet zo geweldige remakes. Toen Sony Pictures bekend maakte dat er ook een nieuwe film zou verschijnen in de Bad Boys-reeks, werden weinig mensen echt enthousiast. Dat veranderde – voor het Belgische publiek althans – volledig toen aangekondigd werd dat de prent geregisseerd zou worden door El Arbi en Fallah. En het moet gezegd: de twee leveren een uitstekende film af. Na een flitsende start, die af en toe wat rommelig oogt, wordt Bad Boys for Life een fantastische actiekomedie die barst van de aangename verrassingen en plezante plottwists. Adil en Bilall krijgen een gigantisch budget en kunnen daarmee de film maken die ze altijd al wilde maken. Het is echt fijn om te zien hoe ze het er zo schitterend vanaf brengen.

© 2020 Columbia Pictures Industries, Inc. and 2.0 Entertainment Borrower, LLC. All Rights Reserved.

De twee Belgen hebben natuurlijk wel het geluk dat ze aan de slag konden met bestaand bronnenmateriaal en een leuk scenario dat neergepend werd door Peter Craig en Joe Carnahan, twee uitstekende Hollywoodnamen die weten wat ze doen. Het zorgt ervoor dat de nieuwe avonturen van Mike en Marcus op geen enkel moment saai worden en dat ook hun personage nieuwe lagen krijgen. De twee blijven immers een psychologische ontwikkeling doormaken en dat is fantastisch. Zoals steeds worden de rollen met glans vertolkt door de grote Will Smith en de grappige Marcus Lawrence. Wat een tandem. De cast wordt verder aangevuld met Kate del Castillo, Vanessa Hudgens, Paola Nuñez en Alexander ‘Vikings’ Ludwig. Ook zijn brengen heerlijke ondersteunende personages naar het scherm.

Het verdict

Het is altijd leuk om te zien dat een aanvankelijk niet zo geweldig lijkende film uiteindelijk toch een schitterende titel blijkt te zijn. Bad Boys for Life is een fantastische actiekomedie die je echt maar moeilijk niet leuk kan vinden. Het verhaal is aangenaam om te volgen en gaat aan een snel tempo vooruit. Ook de regie, die verzorgd wordt door het Belgische topduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is van een uitstekend niveau. De twee zetten zichzelf met hun eerste blockbusterprent absoluut op de kaart in Hollywood. Will Smith en Martin Lawrence zijn heerlijk als Mike en Marcus, maar ook de rest van de cast is fantastisch. Kortom: Bad Boys for Life is een topprent die je niet mag missen. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 10 juni 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de plezierige trailer nu.

Heb jij Bad Boys for Life op het grote scherm ontdekt en was jij ook zo onder de indruk van de eerste Hollywoodtitel van Adil El Arbi en Bilall Fallah? Heb je genoten van de prent of toch niet helemaal? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *