Review – The Courier (2020)

Informatie

Regie: Zackary Adler
Cast: Gary Oldman, Olga Kurylenko, Amit Shah, Dermot Mulroney & William Moseley
Genre: Actie, misdaad, drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 10 juli 2020

© 2019 The Courier Film LTD. All Rights Reserved.

Recensie

Sommige filmgenres zijn heel wat diverser dan andere en dat om tal van redenen. Zo kan je het actiegenre zonder problemen zien als het meest diverse filmgenre. Nu eens worden actiefilms immers gecombineerd met heuse sciencefictiontoetsen, dan weer wordt er voornamelijk ingezoomd op de horrorcomponent in een film. Het is dan ook geen verrassing dat er jaarlijks heel wat titels in het genre op de cinefiel worden afgevuurd. Ook dit jaar was dat het geval. Zo bracht Dutch FilmWorks in Nederland The Courier in de zalen. Bij ons kreeg de Britse prent geen bioscooprelease, maar wel een release op DVD en Blu-Ray. Is het de film die je nu moet bekijken of toch maar niet?

© 2019 The Courier Film LTD. All Rights Reserved.

Een vrouwelijke koerier werkt al een aantal jaren in Londen en brengt pakketjes met haar motor binnen een mum van tijd naar de plek waar ze gevraagd worden. Wanneer een mysterieus pakketje een spoedstatus krijgt, voelt ze echter dat er iets vreemds aan de hand is. Eens aangekomen wordt ze getuige van een bloederig schietincident en blijkt dat een groep corrupte politieagenten een belangrijke getuige in een grote Amerikaanse misdaadzaak willen vermoorden. Samen met getuige Nick probeert de koerier te ontsnappen. Alleen blijkt dat de garage van het gebouw volledig afgesloten is en dat tientallen gewapende mannen het op de twee gemunt hebben. Zullen ze hier heelhuids uit geraken?

© 2019 The Courier Film LTD. All Rights Reserved.

De diversiteit van het actiegenre bevindt zich uiteraard ook op het vlak van kwaliteit. Nu en dan komen er immers schitterende actiethrillers uit, met veel aandacht voor de personages en een degelijk achtergrondverhaal. In The Courier is van dat laatste absoluut helemaal geen sprake. Toch kan je de bloederige actieprent van regisseur Zackary Adler – hij maakte eerder een aantal kleinere genrefilms – maar moeilijk echt slecht noemen. De actie die je voorgeschoteld krijgt zit immers echt goed en ook qua spanning doet de film het over de gehele lijn niet slecht. Verwacht je dus geenszins aan sterke inhoudelijke cinema. Dit is een actieprent die heerlijk wegkijkt, maar meer dan dat is het ook niet.

© 2019 The Courier Film LTD. All Rights Reserved.

Aanvankelijk denk je dat de personages in The Courier ongelooflijk leeg zouden zijn. Toch weet Zackary Adler – samen met zijn team van scenaristen – op dat vlak wel enigszins te verrassen. De koerier, die goed en geloofwaardig vertolkt wordt door Olga Kurylenko, heeft immers meer achtergrond gekregen dan je verwachtte. Dat maakt het hele gebeuren doorheen de film ook blijvend interessant, tot op een zekere hoogte natuurlijk. Ook Nick Murch, de getuige die plots het doelwit wordt van een bloederige aanslagenreeks, is een leuk personage dat je gedurende de hele prent graag blijft volgen. Dat ligt uiteraard ook aan het fijne en speelse acteerwerk van Amit Shah. Dé slechterik in de film, crimineel Ezekiel Mannings, is wel een lege persoonlijkheid die weinig interessant oogt. Daardoor komt ook het acteerwerk van de grote Gary Oldman maar weinig straf over. Tot slot zie je ook nog William Moseley en Dermot Mulroney de revue passeren.

Het verdict

The Courier is een rasechte actieprent die er helemaal geen doekjes om windt. Na een korte introductie van de verschillende personages en een strak afgelijnde situatieschets trakteert regisseur Zackary Adler de kijker op bloederige en gevaarlijke actie die tot op het einde spannend om kijken blijft. De film kijkt gemakkelijk weg en blijft entertainend, al voelt het verhaal allesbehalve origineel of inhoudelijk sterk aan. Het acteerwerk van Kurylenko en Shah is goed en ook de personages zijn minder leeg dan je verwachtte. Om een lang verhaal kort te maken: deze actiethriller is een must-see voor genrefans, maar zal wellicht niet iedereen kunnen bekoren. The Courier wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 10 juli 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij The Courier intussen zelf al bij je thuis ontdekt via VOD of DVD en Blu-Ray? Wat vond jij van de prent met Gary Oldman en Olga Kurylenko? Kon de actie jou bekoren of toch niet helemaal? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *