Review – The King of Staten Island (2020)

Informatie

Regie: Judd Apatow
Cast: Pete Davidson, Marisa Tomei, Bill Burr, Maude Apatow, Bel Powley & Moises Arias
Genre: Komedie, drama
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 11 november 2020

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

De coronacrisis is en blijft ons dagdagelijks bezig houden. Nagenoeg iedereen kijkt iedere dag minstens wel één keer naar hoe de cijfers evolueren. Natuurlijk is de evolutie van de pandemie, het aantal zieken en overlijdens niet het enige waarvoor we aandacht moeten hebben. Ook het mentaal welzijn is immers iets wat we niet uit het oog mogen verliezen. Zo zijn er tal van jongeren die vandaag opgroeien in niet zo stabiele gezinnen en gedwongen worden om meer tijd dan ooit thuis te spenderen. Scheidingen, overlijdens, familieruzies… het zijn maar enkele dingen die voor tieners alle stabiliteit kunnen doen verdwijnen. Onder meer daarover gaat The King of Staten Island, een kleinere coming of age-film van Universal Pictures die omwille van de coronacrisis meteen naar VOD is gegaan. Sinds kort ligt de prent ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Is dit dé film die we allemaal gezien moeten hebben?

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Scott Carlin is een 24-jarige jongeman die helemaal geen doel heeft in zijn leven. Hij hangt iedere dag gewoon wat in het rond met zijn vrienden Oscar, Richie, Kelsey en Igor. Scott heeft het echter helemaal niet gemakkelijk: toen hij zeven was is zijn vader, een bekwame brandweerman, immers omgekomen tijdens een vreselijke brand. Sindsdien is de jongeman alle richting kwijt. Zijn jongere zus Claire pakt het helemaal anders aan en maakt zich klaar om aan de universiteit te gaan studeren. Terwijl Scotts moeder Margie ook een nieuwe richting aan haar leven probeert te geven, voelt Scott aan alles dat hij iets met zijn leven moet aanvangen. Alleen is dat idee voor hem iets heel moeilijks om uit te voeren…

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Sommige jongeren zijn kwetsbaarder dan andere, dat is nu eenmaal een vaststaande waarheid. Met The King of Staten Island, waarvan het verhaal mede neergepend is door acteur Pete Davidson, brengt Trainwreck-regisseur Judd Apatow een erg herkenbaar drama over een jonge twintiger die de moed volledig heeft laten zakken. Scott weet immers niet hoe hij zijn leven moet aanpakken en voelt zich ook niet bekwaam om dat te doen. Het is mooi om te zien hoe de film tal van aspecten van de persoonlijkheid van het hoofdpersonage verkent om uiteindelijk aan te tonen dat iedereen het in zijn mars heeft om dingen in zijn leven te bereiken. The King of Staten Island is een persoonlijke en met momenten erg pijnlijke karakterschets van iemand die eigenlijk gewoon nood heeft aan een vaderfiguur. Het behoeft dan ook geen betoog dat de film je finaal volledig te pakken heeft.

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

The King of Staten Island begint langzaam, maar ontpopt zich gaandeweg tot een prachtige coming of age-prent die uitstekend in elkaar zit. En dat is niet alleen zo op het niveau van het verhaal. Ook de personages zitten in deze komische dramaprent volledig goed. Scott Carlin is immers een heel geloofwaardige persoonlijkheid die echt met zichzelf worstelt. De rol wordt indrukwekkend vertolkt door Pete Davidson, op wiens leven de film ook echt gebaseerd is. Ook Kelsey, Claire, Margie en Scotts ‘nieuwe vaderfiguur’ Ray zijn aangename personages die je graag voorbij ziet komen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het sterke acteerwerk van onder meer Marisa Tomei, Maude Apatow, Bel Powley en de sympathieke Bill Burr.

Het verdict

Het leven van tieners en jonge twintigers kent heel wat hindernissen. Voor sommigen onder ons zijn de jonge jaren echter een hele zware beproeving, bijvoorbeeld wanneer één van je ouders plots sterft. Daarover gaat The King of Staten Island, een rakend en soms grappig drama over een jonge gast die zoekt naar een vaderfiguur om zijn leven opnieuw vorm te kunnen geven. Het verhaal komt traag op gang, maar wordt uiteindelijk een sterke karakterschets die je echt niet mag missen. Alles komt nog indrukwekkender over dankzij het ijzersterke acteerwerk van Pete Davidson, die echt schittert naar Marisa Tomei en Bill Burr. Kortom: ontdek deze film zo snel mogelijk. The King of Staten Island wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 11 november 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij een zwak voor films als The King of Staten Island? Heb je de film van en met Pete Davidson al gekeken of ben je dat na het lezen van onze recensie helemaal van plan? Of is de film toch niets voor jou? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *