Review – The Vanished (2020)

Informatie

Regie: Peter Facinelli
Cast: Thomas Jane, Anne Hecke, Peter Facinelli, Jason Patric, Alex Haydon & Aleksei Archer
Genre: Actie, mysterie, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 8 oktober 2020

© 2020 HOL The Movie, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Stilaan gaan we in een rechte lijn richting de eindejaarsperiode. Nagenoeg alle huizen waar je voorbij komt zijn vandaag immers al gevuld met een heerlijke kerstwarmte. In normale niet-coronatijden is de kerstperiode ook standaard het moment voor vele gezinnen en families om te genieten van een heerlijke vakantie naar het buitenland. Wie jonge kinderen heeft, vreest echter steeds één ding: dat zijn of haar kleine spruit tijdens de vakantie plots van de aardbol verdwijnt. Zo wordt een uitje waar lang naar verlangd is plotsklaps een regelrechte nachtmerrie. Daarover gaat The Vanished, een kleine Amerikaanse ontvoeringsthriller met Thomas Jane in de hoofdrol. Spannende ontvoeringscinema of toch maar middelmatige rommel? Lees snel onze recensie als je dat te weten wilt komen.

© 2020 HOL The Movie, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Paul en Wendy Michaelson genieten van hun leven samen met hun lieve dochtertje Taylor. Wanneer de twee tijd hebben voor vakantie beslissen ze om met hun mobilhome naar de andere kant van het land te rijden en er te genieten van een heerlijke campingvakantie. Alleen draait dat al gauw helemaal anders uit. Na een halve dag genieten lijkt Taylor immers plots verdwenen te zijn. Paul en Wendy hebben geen idee van wat er gebeurt is en ook de politie lijkt geen antwoorden te kunnen bieden op al hun vragen. Daarom beslist het koppel om het heft in eigen handen te nemen en zelf op onderzoek uit te gaan. Al gauw verdenken ze immers hun jonge buren en voelen ze zich niet langer veilig. Hoe loopt dit af? Zal de jonge Taylor snel teruggevonden worden of is er iets anders aan de hand?

© 2020 HOL The Movie, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Films over verdwijningen zijn altijd bijzonder spannend om naar te kijken. Dat is met The Vanished niet anders. De kleine film van Peter Facinelli, een acteur die eerder ook al te bewonderen was in de verrassende horrorthriller Countdown (2019), gaat immers aan een aangenaam tempo vooruit en weet ook steeds het mysterieuze te bewaren. Het is alleen jammer dat zijn talenten als scenarist niet echt volledig tot uiting komen met zijn nieuwe film. De rode draad van The Vanished mag dan wel boeiend zijn, op het vlak van subplots flirt de film meermaals met ongeloofwaardigheid. Het voelt soms bovendien aan alsof Paul en Wendy helemaal geen zorgzame ouders zijn. Dat is zeker vreemd, al wordt alles in de loop van de uiteindelijke finale wel een heel stuk duidelijker.

© 2020 HOL The Movie, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Op het vlak van de personages is de film van Peter Facinelli niet helemaal foutloos. Op het eerste gezicht zijn Paul en Wendy immers wel goed uitgewerkte personages, maar naarmate het verhaal vordert moet je je mening enigszins bijstellen. Je krijgt immers weinig achtergrond van het koppel mee en dat is jammer. Dat zorgt er dan ook voor dat het acteerwerk van Thomas Jane en Anne Heche niet altijd indruk kan maken, al doen de twee absoluut hun uiterste best. Het beste acteerwerk komt misschien wel van Jason Patric, die vol overgave de rol van de onfortuinlijke Sherrif Baker voor zijn rekening neemt. Tot slot zie je ook Alex Haydon, Aleksei Archer en Peter Facinelli zelf in degelijke rollen de revue passeren.

Het verdict

The Vanished is een kleine Amerikaanse titel die wellicht totaal ongemerkt aan jou zal voorbijgaan. Dat betekent evenwel niet dat de film helemaal niet de moeite waard is. Integendeel: de film van acteur-scenarist-regisseur Peter Facinelli heeft heel wat in zich om je tot op het einde geboeid naar het scherm te laten staren. De rode draad van de film is boeiend, maar door zijn ietwat ongeloofwaardige subplots komt alles minder straf over. Ook de personages zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Gelukkig zorgen Thomas Jane en Anne Heche voor degelijk acteerwerk, al stoten zij op de limieten van hun personages. The Vanished is dus absoluut geen misbaksel en is voor jou misschien wel echt de moeite waard. De film wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 8 oktober 2020 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij deze kleine Amerikaanse ontvoeringsthriller al gekeken en vond je de film ook zo’n aangename verrassing? Wat denk je van het acteerwerk van Jane en Heche? Ga je de film nog kijken? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *