Disney gaat volledig voor Disney+. Dit zijn de plannen van de film- en seriegigant!

Eerder deze week vond de langverwachte Disney Investor Day van 2020 plaats. Het is de jaarlijkse dag waarop alle stakeholders – en eigenlijk ook gewoon iedereen die fan is van de Grote Muis – op de hoogte worden gesteld van de nieuwe projecten en plannen van het gigantische bedrijf. Nog voor de bekendmaking van start ging was er één ding al helemaal zeker: het bedrijf trekt resoluut de kaart van streaming. Zo zal Disney+ in de komende jaren verder uitgebouwd worden, net zoals Warner Bros. dat gaat doen met HBO Max. Wat gaat er allemaal veranderen en welke grote titels zijn er om in 2021 naar uit te kijken? Wordt Disney+ eindelijk echt helemaal de moeite waard? Lees snel verder om mee te zijn met het laatste nieuws.

Disney+ wordt groter én volwassener

Na lang wachten werd in september eindelijk ook Disney+, de streamingdienst van ’s werelds grootste entertainmentbedrijf, in België gelanceerd. Naast tal van bekende Disneytitels was het voornamelijk uitkijken naar de grootse Star Wars-reeks The Mandalorian, die er intussen al bijna een tweede seizoen heeft opzitten. De komende jaren zullen er evenwel andere inspanningen gedaan worden om de dienst nog interessanter te maken zodat in 2024 zo’n 350 miljoen abonnées helemaal fan zullen zijn. Zo zullen er jaarlijks meer dan nieuwe Originals te zien zijn en wordt er ook geïnvesteerd in Star. Terwijl in andere landen een nieuwe streamingdienst wordt gelanceerd, wordt Star in Europa geïntegreerd in Disney+. De bedoeling is dat nagenoeg alle titels van 20th Century Studios en andere dochterstudio’s hierdoor ook beschikbaar worden. Wie daarvoor opteert, zal echter twee euro per maand meer moeten neerleggen. Star wordt in Europa gelanceerd op 23 februari 2021.

© 2020 Disney. All Rights Reserved.

Meer van a galaxy far, far away en andere titels van Lucasfilm

Voor fans van de sciencefictionreeks Star Wars biedt Disney+ de komende jaren heel wat interessante nieuwigheden. Ook in de bioscoop zullen we wederom verwend worden. Zo kan je onder meer de volgende projecten verwachten:

–  Obi-Wan Kenobi. Deze langverwachte nieuwe reeks op Disney+ brengt Ewan McGregor terug in zijn iconische rol als jedi. Groot nieuws is echter dat ook Hayden Christensen terugkeert. Hij speelde voorheen Anankin Skywalker en keert nu terug als Darth Vader.

–  Rangers of the New Republic en Ashoka. Deze projecten waren eerder nog niet bekend, maar zullen tevens te bewonderen zijn via de streamingdienst. Het gaat over twee gloednieuwe reeksen die zich zullen afspelen binnen het universum van de succesvolle topreeks The Mandalorian.

–  Rogue Squadron. Dit nieuwe Star Wars-project zal de eerste nieuwe film zijn sinds Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) in de bekende reeks die in de bioscoopzalen zal verschijnen. Het bombastische spektakelproject wordt geregisseerd door Patty Jenkins, de topregisseur die eerder al Wonder Woman (2017) op het publiek losliet. Als dat niet veelbelovend klinkt.

–  Een voorlopig nog ongetitelde Star Wars-prent. Na zijn grote successen met Thor: Ragnarok (2017) en Jojo Rabbit (2019) krijgt Taika Waititi nu ook de kans om te werken aan zijn eigen Star Wars-project. Waarover het verhaal zal gaan is momenteel nog een groot raadsel.

–  Een nieuwe Indiana Jones-aflevering. Lucasfilm werkt momenteel nog steeds aan het scenario van deze prent, die Harrison Ford voor de allerlaatste keer zal doen opdagen als de ontdekkingsheld. De film wordt geregisseerd door James Mangold, de man achter Logan (2017) en Le Mans ’66 (2019). Als alles goed gaat, zie je deze film in 2022 de cinemazalen binnenvliegen.

–  Children of Blood & Bone. Lucasfilm werkt niet alleen aan nieuwe Star Wars-projecten of de laatste Indiana Jones-film. Het productiehuis binnen Disney zal immers ook deze prent produceren. Children of Blood & Bone wordt een actievol fantasyavontuur, gebaseerd op de bestseller van Tomi Adeyemi.

–  Verder zie je de komende jaren ook nog andere titels verschijinen. Disney kondigde immers ook Andor, Star Wars: The Bad Batch, Star Wars: Visions, Lando, The Acolyte, A Droid Story en tot slot ook Willow aan. Kortom: genoeg lekkers om van te smullen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer Marvel, met een Belgische toets

Ook in de superheldenwereld worden de komende jaren allesbehalve rustig. Na het schijnbare einde van de Avengers met Avengers: Endgame (2019) wordt immers een heel nieuw tijdperk. Zo zullen op Disney+ onder meer de volgende – nieuwe én reeds eerder aangekondigde – series te bewonderen zijn:

–  Secret Invasion. Deze titel was eerder onbekend en zal helemaal draaien rond de meest geliefde directeur van S.H.I.E.L.D., Nick Fury. Acteur Samuel L. Jackson zal dus zeker nog in minstens één titel te zien zijn als het briljante leidersfiguur.

–  Ironheart. Dit jonge Marvel-personage – het is nog maar deel van de bende sinds 2015 – krijgt ook een eigen titel op Disney+. De briljante uitvinder à la Tony Stark wordt vertolkt door Dominique Thorne.

–  In Armor Wars keert Don Cheadle terug als War Machine. Ook deze productie was eerder nog niet aangekondigd en wordt omschreven als een reeks waarin War Machine de grootste angsten van Tony Stark trotseert.

–  De reeds aangekondigde topreeksen zoals WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, de animatiereeks What If…?, Hawkeye, waarin de getalenteerde Hailee Steinfeld te bewonderen zal zijn naast Jeremy Renner, Moon Knight en Ms. Marvel. Die laatste wordt geregisseerd door onze Belgische trotsen Adil El Arbi en Bilall Fallah. De twee heren werden immers erg hard opgemerkt door Hollywood na hun succesvolle topfilm Bad Boys For Life (2019).

–  She-Hulk. In deze interessante reeks maakt de briljante Tatiana Maslany, bekend van de heerlijke sciencefictionreeks Orphan Black haar intreden in het Marvel Cinematic Universe. Ze zal naast de mannelijke Hulk, Mark Ruffallo, en Tim Roth te bewonderen zijn.

–  Een Guardians of the Galaxy Holiday Special.

–  Een reeks kortfilms getiteld I Am Groot.

Ook in de bioscoopzalen zullen de Marvel-films allesbehalve ondervertegenwoordigd zijn. Eindelijk is er officieel nieuws over de kleinste superheld in het universum. De derde film rond Ant-Man komt eraan en krijgt de titel Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Ook krijgen we voor het eerst in de bioscoop bewijs te zien van het feit dat de Fox-Marvel personages nu terug bij Marvel zelf zijn. Zo heeft de studio een nieuwe Fantastic Four-film aangeknodigd. Tot slot kunnen we ook nog rekenen op alle titels die eerder bekend waren. Denk maar aan Black Widow, Shang Chi and The Legend of The Ten Rings, Eternals, Doctor Strange In The Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther 2, Blade, Captain Marvel 2 en de langverwachte derde Guardians of the Galaxy.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En nog heel veel meer…

Als je het artikel al tot hier hebt gelezen, dan heb je vast en zeker door dat de hoeveelheid nieuwe content die Disney in de toekomst op ons gaat loslaten eigenlijk niet te vatten is. Naast de nieuwe Star Wars– en Marvel-titels krijgen we immers ook nog tal van fijne animatieprojecten te zijn. Één van de grootste nieuwtjes is wellicht dat de nieuwe animatieprent Raya and the Last Dragon hetzelfde lot toebedeeld krijgt als Mulan. De film zal immers meteen naar Disney+ gaan – tegen een vergoeding uiteraard – en is tegelijk te bewonderen in de bioscopen in maart 2021. Ook komen er tal van nieuwe Pixarprojecten op ons af. Tot slot komt er ook een heuse Alien-televisiereeks.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nieuwe strategie, nieuwe projecten en ook veel nieuw beeldmateriaal 

De studio maakte ons natuurlijk niet alleen blij met allerlei nieuwe plannen en projecten. Disney verraste iedereen immers ook met gloednieuwe trailers en andere nieuwe beelden. Bekijk ze hier onder allemaal.

Wat denk jij van al dit nieuws? Kijk je met grote belangstelling uit naar al het lekkers dat Disney de komende jaren op de plank zal brengen? Of vind je het van het goede te veel? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *