Review – Unhinged (2020)

Informatie

Regie: Derrick Borte
Cast: Russell Crowe, Caren Pistorius, Jimmi Simpson, Austin P. McKenzie & Gabriel Bateman
Genre: Actie, thriller
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 19 augustus 2020
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 december 2020, verdeeld door Remain in Light

© 2020 Unhinged Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Recensie

We leven in een tijd waarin het voor iedereen soms allemaal wel eens te veel kan worden. Door de huidige COVID-19 situatie zitten we immers allemaal in ons eigen kot en lopen de frustraties soms hoog op. Ook in het verkeer zijn soms erg verhitte situaties te vinden die finaal uitmonden in verkeersagressie die al dan niet verkeerd afloopt. Je weet immers nooit naar wie je in het verkeer je middelvinger opsteekt of wie je getoeter uit irritatie aanhoort. Wat doe je dus wanneer een verkeerssituatie echt volledig uit de hand loopt en je achternagezeten wordt door een agressieveling die het helemaal op jou gemunt heeft? Daarover gaat Unhinged, een op het eerste gezicht spannende actiethriller met niemand minder dan Russell Crowe in de hoofdrol. Bezorgt deze film je doodsangsten in het verkeer?

© 2020 Unhinged Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Het leven is niet altijd gemakkelijk, zeker niet voor Rachel. De alleenstaande moeder en drukbezette advocate doet er immers alles aan om er voldoende te zijn voor haar zoon Kyle. Wanneer ze hem op een ochtend naar school moet brengen, gaat het echter helemaal mis. Kyle dreigt opnieuw te laat te komen en dus besluit Rachel om een andere route te nemen. Aan een kruispunt wordt het duo opgehouden door een stilstaande wagen. Rachels geduld wordt op de proef gesteld en al toeterend laat ze haar ongenoegen blijken. Niet veel later blijkt echter dat haar grootste nachtmerrie waarheid wordt: de woedende bestuurder zet de achtervolging in en lijkt vastberaden om Rachel de meest vreselijke dag uit haar leven te bezorgen. Hoe lang zijn zij, haar zoontje en alle andere mensen in haar leven nog veilig?

© 2020 Unhinged Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Het verkeer is een plaats waar frustraties soms voor vreselijke situaties kunnen zorgen. Die frustraties zorgen op hun beurt soms voor heel bijzondere voorvallen. In Unhinged brengen scenarist Carl Ellsworth en regisseur Derrick Borte absoluut een over the top-scenario tot leven. Dit neemt echter niet weg dat je je volledig kan vereenzelvigen met de situatie en dat je je voortdurend voorstelt dat jij zelf zoiets zou willen meemaken. Dat zorgt er dan ook voor dat Unhinged – ondanks de ietwat trage en flauwe start – razendspannend is en blijft. De snelle achtervolgingen, bloederige scenes en spannende woordenwisselingen zorgen ervoor dat je je echt geen enkel moment verveelt. Alleen moet je geenszins verwachten dat deze prent inhoudelijk echt interessant is. Het is puur entertainment, niet meer, niet minder.

© 2020 Unhinged Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Unhinged is een snelle en korte cinemaprent waardoor er niet al te veel ruimte is om aan een degelijke personageopbouw te doen. Toch voorzien Borte en Ellsworth je van geloofwaardige persoonlijkheden die net genoeg inhoud hebben meegekregen. Rachel is een geloofwaardige moeder en ook Tom Cooper – de man die Rachel het leven zuur wil maken – is echt angstaanjagend geloofwaardig. Daar zit natuurlijk ook het acteerwerk van Caren Pistorius en Russell Crowe voor een groot deel tussen. Die laatste is uitstekend als de gewelddadige psychopaat die je nooit echt in je leven zou willen tegenkomen. Verder zorgen ook Gabriel Bateman, Jimmi Simpson en Austin P. McKenzie voor degelijk acteerwerk.

Het verdict

Unhinged is entertainment van de eerste tot de laatste minuut. Het verhaal van Carl Ellsworth, die eerder ook al Disturbia (2007) neerpende, is er helemaal over, maar misschien net daarom zo spannend. Als kijker kan je je immers maar één ding bedenken: dit wil ik zelf niet meemaken. Het tempo in de prent ligt hoog en daardoor verveel je je geen seconde. Russell Crowe maakt een imponerende indruk als de gewelddadige Tom Cooper en ook Caren Pistirius doet het helemaal niet slecht als de zorgzame moeder Rachel. Unhinged is dus spannende cinema die je niet mag missen, al is het inhoudelijk maar weinig interessant. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 16 december 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij nog van Unhinged kunnen genieten in de bioscoopzalen of heb je de film met een moordlustige Russell Crowe inmiddels al bij je thuis ontdekt? Wat denk jij van de prent? Laat het ons weten door hier onder een korte reactie te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *