Review – The Mandalorian: Seizoen 2 (2020)

Informatie

Regie: Rick Famuyiwa, Robert Rodriguez, Peyton Reed e.a.
Cast: Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Ming-Na Wen, Temuera Morrison, Rosario Dawson & Giancarlo Esposito
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Originele zender: Disney+
Releasedatum: 30 oktober 2020, alle afleveringen beschikbaar sinds 18 december 2020

© 2020 Lucasfilm Ltd. & ™. All Rights Reserved.

Recensie

Het tijdperk van streamingdiensten is helemaal aangebroken. Zoveel heeft de coronacrisis het laatste jaar wel duidelijk gemaakt. Netflix, Disney+, Amazon Prime en Streamz hebben het laatste jaar hun abonnees ongetwijfeld in grote getalen zien toenemen. Het is natuurlijk voor die bedrijven een belangrijke zaak om ook effectief kwaliteitsvolle content aan te bieden en te blijven innoveren. Één van de grote trekpleisters van Disney+, naast de huidig lopende gloednieuwe Marvel-reeks Wandavision, is en blijft The Mandalorian. De topreeks met Pedro Pascal was eind 2020 toe aan haar tweede seizoen en poogt verder te surfen op het succes van het eerste seizoen. Weten Jon Favreau en zijn magische team nog steeds te imponeren met het Star Wars-verhaal?

© 2020 Lucasfilm Ltd. & ™. All Rights Reserved.

Na een gevaarlijke confrontatie met de autoritaire Moff Gideon trekt Mando opnieuw door de ruimte, al is het deze keer met een heel andere insteek. Van zijn baas kreeg Mando immers de opdracht om op zoek te gaan een vijandige orde van tovenaars, de zogenaamde Jedi. Alleen daar zou de kleine baby die hij al maanden meeneemt zich immers echt kunnen thuis voelen omdat daar zijn roots zouden liggen. Mando moet opnieuw een aantal planeten bezoeken alvorens hij echt antwoord krijgt op zijn vragen. Opnieuw liggen er tal van kapers op de kust en zijn de risico’s torenhoog. Zullen Mando, de kleine groene baby en hun andere vrienden slagen in hun opdracht?

© 2020 Lucasfilm Ltd. & ™. All Rights Reserved.

Het eerste seizoen van The Mandalorian ging erg traag van start maar wist binnen een mum van tijd heel wat fans – compleet terecht – voor zich te winnen. Op dat zeer sterke elan poogt Jon Favreau in dit tweede seizoen dus verder te surfen. En wees er maar zeker van: ook deze acht afleveringen zijn helemaal in orde. De spanning is met momenten erg te snijden en dat heeft natuurlijk alles te maken met het uitstekende scenario, dat ook dit seizoen aanvoelt als een uitstekende aaneenschakeling van ijzersterke korte films. Door de fantastische CGI, die echt over de gehele lijn indruk blijft maken, ben je iedere aflevering opnieuw betoverd. Ja hoor: het tweede seizoen van The Mandalorian is wederom een prachtig schot in de roos.

© 2020 Lucasfilm Ltd. & ™. All Rights Reserved.

Het succes van een serie heeft natuurlijk niet alleen te maken met een goed scenario of oogverblindende speciale effecten. De cast en haar acteerwerk is minstens zo belangrijk. Wees er maar zeker van: ook op dit vlak zit alles weer helemaal goed. Pedro Pascal imponeert alweer als de sterke premiejager die zich in dit seizoen nog verder ontpopt tot een prachtig vaderfiguur. Wederom zijn de intussen ontslagen Gina Carano en Carl Weathers van de partij als respectievelijk Cara Dune en Greef Karga. Ook zij doen het uitstekend. Verder zie je Giancarlo Esposito, de getalenteerde Rosario Dawson en Omid Abtahi in fantastische rollen de revue passeren. Let trouwens ook op een aantal leuke verrassingen die je echt met open mond naar het scherm zullen doen staren.

Het verdict

Bij monde en hande van de grote en getalenteerde Jon Favreau doet Disney+ het opnieuw uitstekend met het tweede seizoen van haar succesreeks The Mandalorian. Anders dan in het eerste seizoen zitten de nieuwe aflevering er van meet af aan helemaal ‘boenk’ op. De reeks gaat verder waar het verhaal eind 2019 stopte en verkent verder de ruimte én het verhaal van een dappere Mandalorian die een klein groen wezentje onder zijn hoede neemt. De CGI is wederom van een ongezien hoog televisieniveau en ook de personages zitten in deze nieuwe afleveringen weer helemaal goed. En Pedro Pascal? Die is schitterend zoals altijd. Het tweede seizoen van The Mandalorian is dus wederom perfect. Alle afleveringen zijn sinds 18 december 2020 exclusief te bewonderen via Disney+. Bekijk de trailer nu.

Ben jij ook een enorme Star Wars-fan en heb je het tweede seizoen van The Mandalorian ook in één ruk uitgekeken? Vond je het verhaal nog beter dan voordien of snakte je toch terug naar het eerste seizoen? En wat vond jij van de leuke verrassingen? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *