Review – The Call (2021)

Informatie

Regie: Timothy Woodward Jr.
Cast: Lin Shaye, Tobin Bell, Chester Rushing, Mike Manning, Sloane Morgan Siegel & Erin Sanders
Genre: Horror, thriller, drama
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 24 februari 2021

© 2020 SMCA 12, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Sommige acteurs zie je nagenoeg steeds optreden binnen één welbepaald genre. Zo kan je je maar moeilijk inbeelden dat een actieheld als Jason Statham in de komende jaren plots zou te zien zijn in een romantische dramafilm. Hij schittert steeds in actiefilms en daardoor zal je hem ook altijd met het genre linken. Hetzelfde geldt voor Liam Neeson en zelfs Tom Cruise, die door zijn rol in de Mission: Impossible-prenten altijd bekend zal staan als een actiester. Voor het horrorgenre heb je absoluut ook gelijkaardige figuren. Zo staat Lin Shaye, de actrice die mee aan de wieg stond van de intussen erg bekende Insidious-franchise, erom bekend te schitteren in interessante horrorprenten. Alleen is niet iedere film waarin ze te bewonderen is even groot. Eind vorige maand bracht Source 1 Media de kleine horrorfilm The Call uit op DVD. Ook in die film is Shaye opnieuw te bewonderen.

© 2020 SMCA 12, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Anno 1987 is het leven in de VS helemaal niet zo slecht. Jongeren kunnen zich iedere dag uitleven met spelletjes als Pac-Man in speelhallen. Dat is ook wat Chris doet. De tiener verhuisde net met zijn mama naar een nieuwe stad en leerde er Tonya en haar twee vrienden kennen. Wanneer het viertal de lokale kermis bezoekt en ze zich rotvervelen, besluiten ze om Edith Cranston een bezoekje te brengen. De vreemde gepensioneerde dame zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Tonya’s zusje en verdient het volgens de nieuwe vrienden van Chris dan ook om daarvoor te boeten. Als de volgende dag in de krant echter te lezen valt dat Edith overleden is en de vier worden uitgenodigd door haar echtgenote, gebeuren er plots vreemde dingen. Ze moeten immers bellen naar de overleden vrouw. Hoe loopt dit af?

© 2020 SMCA 12, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Horrorfilms zijn altijd aan de kleine kant en zijn voor investerende filmstudio’s geenszins zwaarwegende risico’s. Die goedkope prijs zorgt ervoor dat ook veel kleinere producenten aan de slag gaan met een horrorverhaal. Dat is ook wat er gebeurd is met The Call. Langs alle kanten zie je immers dat de kleine film erg low budget is. Vanzelfsprekend betekent dat niet meteen dat een prent slecht is. Toch kan je van The Call maar weinig goede dingen zeggen. De film van regisseur Timothy Woodward Jr. is – ondanks de impressionante soundtrack – immers niet meer dan een mix van allerlei bestaande horrortaferelen die je eerder in andere films al kon ontdekken. Het zorgt ervoor dat je op geen enkel moment verrast wordt door wat je ziet. Bovendien wordt het geheel op geen enkel moment echt angstaanjagend. Alles is gewoon veel te cliché.

© 2020 SMCA 12, LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Let wel: lang niet alles aan deze horrorprent is aan de mindere kant. Op het acteerwerk van de gehele cast kan je immers maar weinig aanmerken. Lin Shaye steelt zoals altijd op huiveringwekkend straffe manier de show en dit keer doet ze het als de eigenaardige Edith Cranston. Wederom is dit een rol die haar op het lijf geschreven is. Hetzelfde kan je zeggen van Tobin ‘Jigsaw’ Bell. Ook hij zet een stevige acteerprestatie neer als de kersverse weduwnaar. Verder zie je ook nog Chester Rushing, Mike Manning, Erin Sanders en Sloane Morgan Siegel het beste van zichzelf geven als respectievelijk Chris, Zack, Tonya en Brett. Op de cast en het acteerwerk kan je dus maar weinig aanmerken. Alleen zijn de personages maar weinig uitgewerkt waardoor iedereen meermaals stoot op de limieten van de flauwe persoonlijkheden die hij of zijn moet neerzetten.

Het verdict

Lin Shaye is een bekende naam in de horrorscene en staat bekend om de uitstekende wijze waarop ze haar rollen in horrorprenten neerzet. Ook in de kleine en onafhankelijke horrorfilm The Call weet de actrice indruk te maken als de vreemde Edith Cranston. Jammer genoeg zijn de acteerprestaties het enige wat deze horrorprent nog interessant maakt. Het scenario van schrijver Patrick Stibbs, iemand met erg weinig ervaring in de filmindustrie, is immers weinig origineel of indrukwekkend. Bovendien zorgt regisseur Timothy Woodward Jr. amper voor spannende en angstaanjagende scènes. De slotsom is dan ook dat The Call niet meer is dan een middelmatige B-horrorprent die je niet meteen op je verlanglijstje moet zetten. De film wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds sinds 24 februari 2021 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Kijk je ook steeds uit naar nieuwe horrorprenten met Lin Shaye in één van de hoofd- of bijrollen? Vind je de actrice ook zo indrukwekkend? Wat vond jij van The Call? Ben je het eens met onze recensie of vond je de film een stuk beter dan wij? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *