Review – Happiest Season (2021)

Informatie

Regie: Clea DuVall
Cast: Kristen Stewart, Mackenzie Davis, Victor Garber, Mary Steenburgen, Aubrey Plaza & Alison Brie
Genre: Komedie, romantisch drama
Distributeur: Sony Pictures
Relasedatum DVD: 3 maart 2020

© 2020 Tristar Productions, Inc. and eOne Features LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De kerstperiode is een tijd van het jaar waarnaar heel wat mensen uitkijken. Tijdens die donkere korte dagen vinden er doorgaans immers heel wat gezellige momenten plaats die ons samenbrengen met onze dierbare vrienden en fijne familieleden. Voor een hele groep andere mensen is de periode net daarom de meest vervelende van het jaar. Het samenkomen met grote families is immers ook echt alleen fijn als iedereen het goed met elkaar kan vinden en het ook effectief gezellig is. Want wat als je geboren bent in een vreselijke familie of je als aangetrouwd familielid terecht komt in een gezin waar alles eigenlijk maar fake is? Over dat leuke thema gaat Happiest Season, een romantische kerstkomedie pur sang die normaal gezien rond kerst in de Belgische zalen had moeten draaien. Is het een nieuwe klassieker die ook jij niet mag missen?

© 2020 Tristar Productions, Inc. and eOne Features LLC. All Rights Reserved.

Abby en Harper beleven de tijd van hun leven en wonen al ruim een half jaar samen in een appartement. Terwijl Harper ieder jaar uitkijkt naar de gezelligheid van Kerstmis, is het iets waar Abby maar amper enthousiast van wordt. Toch slaagt Harper erin om haar vriendin te overtuigen om mee te gaan naar de grote festiviteiten bij haar ouders. Er is alleen één belangrijk detail: Harper heeft haar ouders en zussen – mensen die nogal klassiek van aard zijn – nooit verteld over haar geaardheid en relatie met Abby. Iedereen denkt dan ook dat Abby gewoon een huisgenote is. Eens de twee aangekomen zijn ten huize Caldwell wordt meteen duidelijk dat de komende vijf dagen allesbehalve leuk gaan zijn. Abby moet zichzelf immers verstoppen en daardoor voelt ze ook steeds meer afstand tussen zichzelf en Harper. Hoe lang kunnen de twee dit volhouden? En wat als de bom echt barst en iedereen doorheeft dat Harper niet de perfecte dochter is?

© 2020 Tristar Productions, Inc. and eOne Features LLC. All Rights Reserved.

Kerstkomedies staan niet meteen bekend voor hun indrukwekkende kwaliteit. Het is dan ook verrassend dat ten tijde van de Amerikaanse release van Happiest Season duidelijk werd dat deze prent wel degelijk goed was. En het moet meteen gezegd: de film van regisseur Clea DuVall is op alle vlakken gewoon echt sterk en gelaagd. De film gaat immers niet alleen over twee vrouwen die bij een bezoek aan hun familie terug in de kast moeten kruipen, maar ook over de immense druk die kinderen soms van bij hun ouders ervaren. Vooral dat laatste is iets waar iedereen zich wel mee kan vereenzelvigen. De fijne thema’s, verpakt in een uiterst gezellige foute kerstsfeer met nu en dan een grappig tafereel, maken van deze film echt een hele leuke en entertainende kerstfilm. En oh ja: op het einde pink wellicht ook jij meer dan één traantje weg.

© 2020 Tristar Productions, Inc. and eOne Features LLC. All Rights Reserved.

Clea DuVall weet dus inhoudelijk helemaal te overtuigen. Dat doet ze gelukkig niet enkel met het scenario, maar ook met haar personages. Abby en Harper zijn mooie persoonlijkheden die je doorheen de prent graag volgt, mede dankzij het overtuigende en rakende acteerwerk van Kristen Stewart en Mackenzie Davis. De kwaliteit van de personages ligt evenwel niet alleen daar. Echt iedere persoon die je in de prent ziet passeren is leuk uitgewerkt en onoverbodig, hetgeen het geheel alleen nog maar beter maakt. Dat Alison Brie, Daniel Levy, Aubrey Plaza, Victor Garber en de fijne Mary Steenburgen die personages op uiterst plezierige wijze naar het scherm brengen, doet je alleen maar nog enthousiaster worden. De cast van Happiest Season is dus gewoonweg indrukwekkend.

Het verdict

De bioscopen zijn in 2020 meer gesloten geweest dan ooit tevoren en daardoor zijn heel wat pareltjes niet in de zalen verschenen. Voor veel mensen had Happiest Season een fijn lichtpuntje kunnen zijn in deze donkere coronatijden, maar daar stak het virus een vervelend stokje voor. De film van Clea DuVall is immers uiterst aangenaam kerstvertier dat zowel entertainend, romantisch als dramatisch is. Het verhaal is opmerkelijk gelaagd én geloofwaardig, net zoals de personages die je doorheen het verhaal maar al te graag blijft volgen. Door het fantastische acteerwerk van Kristen Stewart en Mackenzie Davis – en eigenlijk de volledige cast – weet je uiteindelijk meer dan genoeg: deze film moet iedereen gezien hebben, zelfs nu het geen kerstperiode is. Mis de film dus niet. Happiest Season wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 3 maart 2021 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de leuke film nu.

Vind je het ook fijn om rond de kerstperiode nu en dan een fijne kerstfilm mee te pikken? Had je al gehoord van Happiest Season of heb je de film op één of andere manier al gekeken? Wat vond jij ervan? Ga je de film ook nog kijken? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *