Review – Let It Snow (2021)

Informatie

Regie: Stanislav Kapralov
Cast: Alex Hafner, Ivanna Sakhno, Mariam Sulakadze, Tanatin Dalakishvili & Gia Japharidze
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 april 2021

© 2020 Solar Media Limited, Laurel Digital Media. All Rights Reserved.

Recensie

Voor veel mensen zijn de skireizen van de laatste twee jaren niet doorgegaan. Één intussen erg bekende factor stak daar telkens een stokje voor. Het is immers duidelijk dat het coronavirus in Europa onder meer zijn weg vond via de fameuze après-skifeestjes in de Alpen waarbij iedereen in warme ruimtes op elkaar geplakt uit de bol ging. Volgend winterseizoen zou alles normaal gezien weer mogelijk moeten zijn, eventueel op voorwaarde dat je gevaccineerd of getest bent. Skireizen zijn momenteel niet alleen gevaarlijk omwille van het virus, maar brengen doorgaans ook tal van andere gevaren met zich mee. Wat als je favoriete skioord toch niet blijkt te zijn wat je ervan verwachtte en zelf een groot gevaar met zich meebrengt? Daarover gaat de kleine horrorthriller Let It Snow.

© 2020 Solar Media Limited, Laurel Digital Media. All Rights Reserved.

Mia en Max zijn dolverliefd en leerden elkaar enkele jaren terug kennen. Ze hebben veel met elkaar gemeen, maar het is vooral hun grote liefde voor het snowboarden die hen nog dichter bij elkaar heeft gebracht. Max heeft daarom een prachtige reis georganiseerd naar Georgië, waar hij samen met Mia de beruchte Zwarte Helling wil afglijden. Eens aangekomen in hun prachtige hotel, krijgen de twee te horen dat de helling afgesloten is omdat er plots mensen lijken te verdwijnen. Max is echter vastberaden en doet er alles aan om de beruchte skipiste te kunnen bezoeken. Hij is immers van plan om Mia er ten huwelijk te vragen. Alleen weten de twee niet of de kust er wel echt zo veilig is als ze denken.

© 2020 Solar Media Limited, Laurel Digital Media. All Rights Reserved.

Horrorthrillers die zich afspelen middenin een prachtig sneeuwlandschap weten je interesse meteen aan te trekken. Sneeuw en ijs zijn immers echte troeven die je film van meet af aan al uniek maken. Let It Snow begint dan ook goed en onheilspellend, maar gaat na een klein half uurtje niet iets te veel de witte mist in. De Georgisch-Oekraïense productie heeft duidelijk meermaals afgekeken bij enkele bekende horrorprenten en vergeet daardoor echt verrassend te zijn. Alles wat er gebeurt in de prent zie je van mijlenver aankomen en dat is vanzelfsprekend geen goede zaak voor een horrorprent, waarvan je verwacht dat hij je echt op het puntje van je stoel laat zitten door een eindeloze spanning.

© 2020 Solar Media Limited, Laurel Digital Media. All Rights Reserved.

Let It Snow kampt niet alleen op het vlak van het verhaal of de horrorelementen met problemen, ook de personages die je in de prent ziet opdraven zijn niet meteen erg indrukwekkend. Max en Mia zijn vast en zeker persoonlijkheden waarmee je je kan vereenzelvigen als jonge twintiger, maar verder gaat het ook niet. De twee krijgen immers amper achtergrond mee. Op het acteerwerk van Ivanna Sakhno en Alex Hafner valt gelukkig wel weinig aan te merken, waardoor de film op het einde van de snowboardrit toch nog ietwat leuk wordt. Alleen is de finale van Let It Snow zo enorm teleurstellend, waardoor je als kijker echt een beetje verdwaasd achterblijft. Je vraagt je letterlijk af: “Wat is daar nu eigenlijk allemaal gebeurd?”.

Het verdict

Ook in 2020 en 2021 – twee jaren die we voor altijd zullen blijven linken aan de coronacrisis – hebben grote en kleine filmstudio’s filmfans verwend met horrortitels. Zoals steeds was het kwaliteitsverschil enorm groot. Let It Snow doet absoluut zijn best om de kijker verrassende horror te brengen, maar slaagt daar geenszins in. Afgezien van het mooie sneeuwlandschap en het niet al te slechte acteerwerk van Sakhno en Hafner heeft de film immers niet zo veel te bieden. De horror is flauw en ook de spanning is allesbehalve indrukwekkend. Let It Snow is dus niet meteen een voltreffer. De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 23 april 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de prent nu.

Ben jij zelf een fervent skiër of snowboarder en denk je soms ook aan welke dingen er zouden kunnen gebeuren als een reisje verkeerd afloopt? Heb je Let It Snow al gekeken en vond je de prent ook zo matig? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *