Review – Lupin: Deel 2 (2021)

Informatie

Regie: Ludovic Bernard & Hugo Gélin
Cast: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Etan Simon, Vincent Londez, Clotilde Hesme & Hervé Pierre
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 11 juni 2021

© 2021 Netflix / Emmanuel Guimier. All Rights Reserved.

Recensie

Eerder dit jaar werd de hele wereld aangenaam verrast door Lupin, een hedendaagse reeks over het enorm bekende boekpersonage Arsène Lupin. De vijf afleveringen met de briljante Omar Sy in de hoofdrol waren uitstekend, spannend en bezorgden de kijker gewoonweg fantastisch vertier. Het eerste deel van de reeks eindigde met een enorme cliffhanger en dus was het wachten geblazen op het vervolg, dat beloofde net zo goed te zijn. Eerder deze maand werd ons geduld eindelijk beloond en verschenen vijf gloednieuwe afleveringen van de reeks op Netflix. Is het geheel nog altijd zo indrukwekkend of is dit het vervolg dat er beter nooit was geweest?

© 2021 Netflix / Emmanuel Guimier. All Rights Reserved.

Assane Diops tripje naar het Noord-Franse dorpje Étretat is volledig verkeerd afgelopen. Zijn zoon Raoul is immers ontvoerd door Pellegrini’s medewerker Léonard. Assane is vastberaden om zijn zoon te redden en heeft al gauw door dat Pellegrini een grotere schurk is dan hij ooit had kunnen denken. Samen met zijn goede vriend Benjamin Ferel broedt Diop op een plan dat Hubert Pellegrini voor eens en voor altijd van zijn pedestal moet duwen. Alleen wordt meteen duidelijk dat Pellegrini en zijn handlangers intussen ook beter weten welke methodes Diop en Ferel hanteren. Zullen de twee de steenrijke Fransman alweer te slim af zijn of wordt het deze keer allemaal echt gevaarlijk?

© 2021 Netflix / Emmanuel Guimier. All Rights Reserved.

De Franse literatuur kent heel wat briljante personages die eerder al naar het grote of kleine scherm werden gebracht. Sinds dit jaar is daar dus ook – zij het op een speelse en moderne manier – de bekende Arsène Lupin bijgekomen. Het eerste deel van Lupin was een schot in de roos en wellicht is het ook niet verrassend dat het tweede deel net zo entertainend is. Seriemaker George Kay en zijn team van scenaristen presenteren wederom een sterk scenario dat zich vertaalt in vijf fijne afleveringen die je volledig aan het scherm doen kleven. Net zoals het eerste deel zijn bepaalde elementen in het verhaal net dat tikkeltje té easy, maar Lupin komt daar uitstekend mee weg. Dat zit nu eenmaal in het DNA van de reeks. De actie is fantastisch, de regie is sterk en ook muzikaal zit alles helemaal goed.

© 2021 Netflix / Emmanuel Guimier. All Rights Reserved.

De kwaliteit van Lupin hangt ongetwijfeld compleet samen met het fijne hoofdpersonage dat je doorheen de vijf nieuwe afleveringen maar al te graag blijft volgen. Assane Diop heeft immers alles in zich om je volledig om zijn vinger te draaien. Door de sterke flashbacks krijg je nog meer achtergrond over het personage waardoor je je nog meer met hem kan vereenzelvigen. Het ijzersterke en speelse acteerwerk van Omar Sy, die je onder meer kent van Demain Tout Commence (2016), maakt dat alles vanzelfsprekend nog gemakkelijker. Naast Sy zorgen ook Ludivine Sagnier, Etan Simon, Antoine Gouy en Clotilde Hesme voor uitstekend acteerwerk. De meeste credits moet je echter geven aan Hervé Pierre, die op briljante wijze de rol van slechterik Hubert Pellegrini voor zijn rekening neemt.

Het verdict

Begin 2021 werden we middenin de coronacrisis verrast door de fijne Franse vijfdelige reeks Lupin met de briljante Omar Sy in de hoofdrol. Nu de vaccinatietrein op volle toeren draait en er eindelijk licht is aan het einde van de tunnel, trakteert Netflix ons opnieuw op vijf entertainende, actievolle en vooral erg onderhoudende afleveringen van de reeks. Omar Sy is helemaal in zijn element, maar ook op alle andere vlakken weten de nieuwe afleveringen te scoren. Lupin is dus by far één van de fijnste reeksen van dit jaar die je absoluut gezien moet hebben. Twijfel dus niet langer. Alle afleveringen van de reeks staan sinds 11 juni 2021 op Netflix. Bekijk de trailer van het tweede deel van de serie nu.

Heb jij de vijf nieuwe afleveringen van Lupin ook in één keer uitgekeken en verlang ook jij nu al naar het derde deel van de Franse topreeks? Vind jij Omar Sy ook zo fantastisch in de hoofdrol? Of ben je minder enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

 1. Geachte,

  Hoe kan het toch dat meningen zo uiteen lopen?

  Ik ben het namelijk helemaal niet met u eens. Wat mij betreft hebben ze een zeer vermakelijke serie om zeep geholpen door de slimmigheidjes en verrassende wendingen te vervangen door een super slechte verhaalbaar met ongeloofwaardige acties…

  Ik heb echt naar deel 2 uitgekeken, maar ik vond het zo tegenvallen dat ik de laatste aflevering niets eens gekeken heb.

  Ik heb inmiddels meerdere mensen over de serie gesproken en deze waren het met me eens.

  Bijzonder dus dat de recensie zo positief is, want wat er over is gebleven van lupin is Omar Sy in een zeer slecht verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *