Review – Our Friend (2021)

Informatie

Regie: Gabriella Cowperwaite
Cast: Jason Segel, Dakota Johnson, Casey Affleck, Isabella Kai, Denée Benton & Gwendoline Christie
Genre: Romantisch drama
Distributeur: Remain in Light, in samenwerking met The Searchers
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 mei 2021

© 2020 BBP Friend, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Voor veel mensen brachten de komst van het coronavirus en de vele lockdows een enorme eenzaamheid met zich mee. Niet iedereen heeft zomaar het geluk om omringd te zijn door warme mensen. Tijden als deze tonen dan ook des te harder aan dat het belangrijk is om goede, betrouwbare en vooral echt heel lieve vrienden te hebben waarop je ook echt kan rekenen wanneer het eens minder goed met je gaat. Want het leven bestaat nu eenmaal ook uit momenten die heel wat minder fijn zijn. Over dat belang aan goede vriendschappen tijdens minder leuke gebeurtenissen in een mensenleven gaat de kleine maar onroerende romantische dramafilm Our Friend, waarin Dakota Johnson, Casey Affleck en Jason Segel zij aan zij het beste van zichzelf geven.

© 2020 BBP Friend, LLC. All Rights Reserved.

Matthew Teague is een hardwerkende journalist die na vertoefd te hebben bij een lokale krant nu ook het grotere internationale werk voor zijn rekening kan nemen. Terwijl het professioneel voor hem steeds beter gaat, doet één gebeurtenis alles terug in elkaar storten: zijn lieve echtgenote Nicole krijgt een vreselijke kankerdiagnose. De twee krijgen te horen dat Nicole nog maar zes maanden te leven heeft en dat ze dus alle tijd moeten nemen met hun twee dochters. Het gezin krijgt in deze moeilijke periode totaal onverwacht hulp van Dane, een gezamenlijke vriend die geheel vrijwillig besluit om zijn eigen leven, relatie en werk op pauze te zetten om de Teagues te komen helpen. Dat alles heeft een grotere impact dan iemand ooit had kunnen denken.

© 2020 BBP Friend, LLC. All Rights Reserved.

Vriendschap… het is een enorm belangrijk gegeven in het erg gevulde leven van de mens, dat allerlei leuke en minder leuke kronkels kan nemen. Dat is ook wat journalist Matthew Teague zelf ervaarde toen zijn echtgenote plots ziekviel. Teague was zo onder de indruk van de toewijding van zijn goede vriend dat hij er een artikel over publiceerde in het gerenommeerde Esquire Magazine. Het is op dat artikel dat Our Friend gebaseerd is en het moet gezegd: de film is een rakende brok drama van begin tot eind. Toch kan je moeilijk zeggen dat de prent van Gabriella Cowperwaite echt zwaar is, want samen met haar scenarist doet ze haar uiterste best om het geheel alsnog frivool en soms zelfs grappig te houden. Our Friend kan je dus met gemak een erg geslaagde dramaprent noemen, al is de film qua chronologie soms iets te lastig om te volgen.

© 2020 BBP Friend, LLC. All Rights Reserved.

Cowperwaites prent voelt immers vaak aan als een lappendeken van allerlei aparte gebeurtenissen die uiteindelijk wel een mooi geheel vormen. Bij aanvang vraagt de film gewoon een enorme aanpassing. Gelukkig maakt de regisseur dat volledig goed door de mooie focus op de personages, die over de gehele lijn prachtig zijn uitgewerkt. Zowel Matt als Nicole als Dane zijn mooie en steeds kwetsbaar blijvende persoonlijkheden die zich doorheen de prent knap ontwikkelen. Dat is prachtig om te zien. Casey Affleck, Dakota Johnson en Jason Segel maken het door hun beklijvende acteerwerk allemaal nog rakender, zonder dat het dus effectief ook echt zwaar te verteren wordt. De drie zetten formidabele performances neer en vullen elkaar uitstekend aan.

Het verdict

Vrienden zijn belangrijk in een mensenleven, dat weet iedereen. Toch is het jammer genoeg zo dat het merendeel van de mensen die je zelf echt apprecieert er niet zullen zijn wanneer het minder goed met je gaat. Niet iedereen is immers echt evenveel ‘vriend’ als je zou denken. In Our Friend toont regisseur Gabriella Cowperwaite aan wat het betekent om echt een vriend te hebben waarop je kan rekenen. Het verhaal, gebaseerd op een artikel in Esquire Magazine, is rakend en prachtig verteld, maar voelt chronologisch wel wat lastig aan. Het ijzersterke acteerwerk van het trio Segel-Johnson-Affleck is uitstekend en doet dat weer snel vergeten. Our Friend is dus gewoonweg mooie cinema die je echt gezien moet hebben. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 19 mei 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Werd jij ook zo geraakt door Our Friend en de fantastische performances van Jason Segel, Dakota Johson en Casey Affleck? Of ben je veel minder onder de indruk door de film dan wij? Ga je de prent nog kijken of ben je dat niet van plan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *