Review – Freaky (2021)

Informatie

Regie: Christopher Landon
Cast: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Nicholas Stargel, Celeste O’Connor en Misha Osherovich
Genre: Horror, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 16 juni 2021
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 20 oktober 2021

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Stilaan worden de dagen terug donkerder. Sommigen zouden zelfs durven zeggen dat de sfeer duisterder wordt, zeker nu we de angstaanjagende Halloweenfestiviteiten zijn gepasseerd. In onze contreien is er geen echte traditie rond Halloween, maar sommigen zullen toch één of ander (coronaproof) feestje hebben bijgewoond. De Halloweenperiode is ook de tijd van het jaar bij uitstek om te genieten van een entertainende en angstaanjagende horrorprent. Naar jaarlijkse traditie brengen alle distributeurs een aantal niet te missen horrorprenten uit. Voor Universal Pictures is dat Freaky, de amusante horrorprent met Vince Vaughn en Kathryn Newton in de hoofdrol. De prent kon rekenen op uiterst positieve kritieken. Is dat ook terecht?

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

In het oer-Amerikaanse Blissfield is het leven doorgaans erg rustig, maar dat is sinds een tijdje helemaal anders. De inwoners van het stadje worden immers opgeschrikt door een reeks moorden, waardoor al snel wordt gesproken van de Blissfield Butcher. Wanneer ook Millie, een leergierige tiener die recent haar vader verloor, het slachtoffer wordt van de seriemoordenaar, gebeurt er echter iets bijzonders. Ze wordt immers gestoken met een betoverde dolk waardoor zij en de moordenaar plotsklaps van lichaam wisselen. Millie moet plots door het leven als een man van vijftig jaar oud én moet iedereen in haar omgeving ervan overtuigen dat zij het is. En dat is lang niet alles: ze heeft maar enkele uren de tijd om ervoor te zorgen dat de lichaamswissel niet permanent is. Samen met haar vrienden staat ze dus voor een levensgevaarlijke uitdaging…

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Horrorprenten zijn er in alle geuren en kleuren, maar lang niet alle prenten in het genre zijn even goed. Veel films nemen zichzelf immers te serieus, waardoor je na een kwartiertje al met je ogen draait van verveling. Dat is met Freaky evenwel helemaal anders. Regisseur-scenarist Christoper Landon presenteert de horrorfan immers een uiterst entertainende slasherprent die even spannend als luchtig overkomt. Toch kan je de prent onmogelijk leeg noemen, want Landon en zijn medescenarist Michael Kennedy zorgen er ook gewoon voor dat thema’s zoals het verwerken van de dood van je vader en alcoholisme zijdelings goed aan bod komen. Dat is fijn om te zien en maakt van Freaky over de gehele lijn een mooi schot in de roos.

© 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.

Freaky weet niet alleen indruk te maken met haar verhaal. Ook de personages zijn van A tot Z uitgewerkt. Zo is Millie een fijne persoonlijkheid mét inhoud die je gedurende de hele prent – of ze er nu uit ziet als een bevallige puber of als een man op leeftijd – graag blijft volgen. Dat heeft uiteraard ook alles te maken met het sterke acteerwerk van Kathryn Newton en Vince Vaughn, die allebei op hun eigen – maar erg gestroomlijnde – manier gestalte geven aan Millie én de Blissfield Butcher. Vooral wanneer Vaughn zich voordoet als een hopeloos verliefde tiener wordt het geheel hilarisch. Dit is cinema die je niet mag missen, als dat maar duidelijk is. Ook de overige leden van de cast, met onder andere Nicholas Stargel, Celeste O’Connor en Misha Osherovich, doen trouwens het uitstekend.

Het verdict

Ben je nog op zoek naar een entertainende en spannende horrorfilm voor een Halloweenfeestje en hoeft het voor jou niet altijd al te serieus te zijn? Stop dan met zoeken, want Freaky is dé film die je in dat geval zoekt. Christopher Landon, die eerder al verantwoordelijk was voor de Happy Death Day-prenten, presenteert je immers een film die dat alles op een perfecte manier weet over te brengen. Kathryn Newton en Vince Vaughn zijn een uitstekende tandem die je met momenten een enorm brede glimlach weten te bezorgen. Freaky is dan ook gewoonweg niet te missen cinema. De film wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 20 oktober 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Wat vond jij van Freaky? Heb je ook zo genoten van de perfecte mix tussen horror en komedie die regisseur-scenarist Christopher Landon wist te brengen? Of ben je lang niet zo enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *