Review – Nobody (2021)

Informatie

Regie: Ilya Naishuller
Cast: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd, Michael Ironside & Aleksey Serebryakov
Genre: Actie, thriller, drama, criminaliteit
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 23 juni 2021
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 3 november 2021

© 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Wie de laatste jaren aan actiefilms denkt, komt ongetwijfeld nagenoeg meteen terecht bij de films in de franchise van John Wick. De prenten van Chad Stahelski met Keanu Reeves in de hoofdrol staan dan ook garant voor actie van het allerhoogste niveau. Denk daarbij onder meer aan actiescènes op het ritme van de bijbehorende muziek, inventieve moordscènes enzovoort. Omwille van het succes van die filmreeks proberen filmstudio’s de laatste jaren om hun eigen John Wick te vinden. Dat probeerde Universal Pictures met Nobody, een verrassende actiefilm met Better Call Saul-topper Bob Odenkirk in de hoofdrol. De film is trouwens neergepend door John Wick-bedenker Derek Kolstad en oogt daarom erg veelbelovend. Maar is Nobody ook echt van hetzelfde niveau?

© 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

In een doodgewoon Amerkaans stadje wonen Hutch Mansell, zijn echtgenote Becca en hun twee kinderen. Het gezin lijdt een zorgeloos leventje, dat eigenlijk redelijk saai aanvoelt. Terwijl Grace verder timmert aan haar succesvolle carrière, voelt Hutch zich eigenlijk maar een mislukte man en vader. Wanneer het gezin plots midden in de nacht opgeschrikt wordt door gewelddadige dieven en zoonlief Blake Hutch verwijt een slappeling te zijn, verandert zijn leven volledig. De brave huisvader ontpopt tot een gewelddadige en op wraak beluste killer die er alles aan wil doen om zijn gezin in veiligheid te brengen. Alleen had hij nooit verwacht dat zijn geweld zou leiden tot een levensgevaarlijke oorlog met een Russische maffiabaas. Als dat maar goed komt…

© 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Schrijver en producer Derek Kolstad heeft met zijn werk aan John Wick vast en zeker een erg goede indruk nagelaten. Dat studio’s nu bij hem in de rij staan in de hoop dat hij opnieuw een ijzersterk actiepersonage uit zijn mouw schudt, is dan ook helemaal geen verrassing. Universal Pictures probeert het nu dus te doen met Nobody en het moet gezegd: dat lukt behoorlijk goed. De prent gaat mysterieus van start en neemt haar tijd om een bijzondere sfeer te scheppen, waarna letterlijk alle remmen die je je maar kan inbeelden los gaan. Nobody entertaint je van meet af aan en het scenario van Derek Kolstad zit ook nu bomvol briljante actiemomenten die je fantastisch vertier bezorgen. Uiteraard zit daar ook het regiewerk van Ilya Naishuller, de man die ook op de regiestoel zat voor Hardcore Henry (2016), voor een groot deel tussen.

© 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

Dat plezier en vertier komt niet alleen van de sterke actiemomenten en het uitstekend vertelde verhaal, maar ook van de personages. De hele prent is opgebouwd rondom de persoonlijkheid van Hutch Mansell, een man die er aanvankelijk doodgewoon overkomt, maar die eigenlijk een bijzonder verleden heeft. Het is echt leuk om daar als kijker beetje bij beetje meer over te weten te komen. De rol wordt daarenboven fantastisch gebracht door Bob Odenkirk, die zichzelf al volledig bewezen heeft in Better Call Saul. Odenkirk is briljant, zeker ook als actieheld. Naast hem zie je trouwens ook Connie Nielsen, Christopher Lloyd, Aleksey Serebryakov en RZA in fantastische rollen passeren.

Het verdict

Regisseur Ilya Naishuller heeft zich na Hardcore Henry (2016) met zijn gloednieuwe actiethriller Nobody voor eens en voor altijd op de kaart gezet in Hollywood. De film, met een scenario van John Wick-bedenker Derek Kolstad, presenteert de cinefiel immers topactie, topcinema en gewoonweg topentertainment. Het verhaal zit echt goed in elkaar en ook Hutch Mansell, het hoofdpersonage, is allesbehalve saai. De echte kracht van Nobody schuilt evenwel in het briljante acteerwerk van Bob Odenkirk. Net zoals in Better Call Saul is hij helemaal de juiste man op de juiste plaats. Kortom: Nobody is niet te missen topcinema. De prent wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 3 november 2021 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Was jij ook zo enorm benieuwd toen je voor het eerst hoorde van Nobody en je de eerste trailer van de film een tijdje geleden zag? Heb je ook van de film met Bob Odenkirk genoten of deel je ons enthousiasme niet? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *