Review – Run (2021)

Informatie

Regie: Aneesh Chaganty
Cast: Sarah Paulson, Kiera Allen, Pat Healy, Sharon Bajer en Sara Sohn
Genre: Thriller, mysterie
Distributeur: WW Entertainment, in samenwerking met Splendid Film
Releasedatum bioscoop: 6 oktober 2021
Releasedatum DVD: 8 december 2021

© 2020 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Iedereen heeft wel eens het gevoel na een welbepaalde gebeurtenis dat hij of zij eigenlijk geen idee heeft wat er omgaat in het hoofd van beste vrienden. Hoewel je vaak het gevoel hebt dat je iemand door en door kent, zal je wellicht toch nooit echt alles over elkaar te weten komen. Iedereen heeft immers wel dat ene geheimpje dat echt niemand mag weten. Maar wat als het niet je vrienden, maar je eigen ouders zijn die een enorm geheim met zich meedragen? Daarover gaat Run, een kleine maar razendspannende mysterieuze thriller met de briljante Sarah Paulson in de hoofdrol en die sinds 8 december 2021 op DVD in de winkelrekken ligt. Must see of eentje die je beter helemaal links laat liggen?

© 2020 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

De 17-jarige Chloe is helemaal klaar om aan haar zelfstandige leven te beginnen. Terwijl ze zich iedere dag zo goed mogelijk zit voor te bereiden op alles wat komen gaat, verlangt ze enorm naar het verlossende antwoord van een universiteit dat ze erheen mag gaan. Chloe zal het er echter niet gemakkelijk hebben, want al van kinds been af zit ze in een rolstoel, heeft ze problemen met haar hart en huid en lijdt ze aan een vreselijke vorm van astma. Gelukkig wordt ze iedere dag goed verzorgd door haar erg zorgzame moeder. Wanneer Chloe echter geheel toevallig een boodschappentas opent en ziet dat er iets vreemds aan de hand is, begint ze haar moeder niet meer te vertrouwen. Wat is er aan de hand? Heeft haar mama echt een geheim of beeldt ze het zich allemaal maar in?

© 2020 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Het eerste wat je merkt als je tien minuutjes aan het genieten bent van Run, is dat de film enorm klein is. En dat maakt de prent van meet af aan erg goed. Verwacht je niet aan ellelange inleidende stukken die alles erg vervelend maken. De scenaristen kiezen er immers voor om de spanning er meteen in te brengen en meteen aan te tonen waarover de prent zal gaan. En ja, dat maakt van Run absoluut een voltreffer. Regisseur Aneesh Chaganty, die eerder ook al de boeiende thriller Searching (2018) naar het scherm bracht, verkent immers op briljante wijze de boeiende relatie tussen de overberschermde Chloe en haar enorm bezitterige moeder. Dat brengt fantastische cinema met zich mee, die je bovendien trakteert op enkele intelligente en spannende plottwists.

© 2020 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dat de film zo fel focust op de twee hoofdpersonages – en eigenlijk krijg je ook niet veel andere personages te zien -, maakt natuurlijk ook dat zij bijzonder boeiend zijn om te volgen. Chloe is immers een erg ambitieuze tiener die haar leven als mindervalide helemaal omarmd heeft. Ook Diane, de erg, erg, erg zorgzame moeder van Chloe, doet je met plezier naar het scherm staren. Bovendien worden de dynamieken tussen de twee uitstekend naar voren gebracht. Uiteraard zit daar ook het acteerwerk voor een groot deel tussen. De rol van Chloe wordt immers indrukwekkend straf vertolkt door nieuwkomer Kiera Allen. Zij zet zich door haar briljante performance vast en zeker op de kaart. En Sarah Paulson? Die steelt de show als moeder van dienst en weet zoals steeds een enorme indruk achter te laten.

Het verdict

Iedereen heeft geheimen, dat is zeker. Maar als blijkt dat het jouw moeder is die al je hele leven een groot geheim met zich meedraagt, jaagt dat je de stuipen op het lijf. Met deze gedachte in het achterhoofd kan ook jij vast en zeker geloven dat Run een uitstekende cinemaprent is die je geregeld met open mond naar het scherm doet staren. Het verhaal is erg rechtlijnig en bijzonder goed uitgewerkt, maar ook de regie van Aneesh Chaganty is helemaal in orde. De grote kwaliteit van Run zit echter verborgen in de geweldige personages en het fantastische acteerwerk van Kiera Allen en Sarah Paulson, die trouwens meermaals voor vuurwerk op het scherm zorgen. Een must see? Reken dus maar van yes! Run wordt verdeeld door WW Entertainment en ligt sinds 8 december 2021 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Heb jij ooit ook al een geheim achterhaald waarbij je eerste reactie ‘RUN’ was? Heb je de film van Aneesh Chaganty met veel plezier gekeken en was je ook onder de indruk van het verhaal en de personages? Laat het ons weten door hieronder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *