Review – Clifford The Big Red Dog (2021)

Informatie

Regie: Walt Becker
Cast: Darby Camp, Jack Whitehall, Izaac Wang, Tony Hale, Sienna Guillory & John Cleese
Genre: Avontuur, komedie, familie, fantasy
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum bioscoop: 29 december 2021
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 29 april 2022, in samenwerking met Dutch FilmWorks

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Van nature hebben mensen het moeilijk met nieuwe dingen, zaken die anders zijn en die op één of andere manier een uitdaging zijn om mee om te gaan. Dat is dan ook meteen één van de redenen waarom pestgedrag voor sommige mensen zo’n gemakkelijk gegeven is. Dat is ook iets wat kinderen, die zich op school net iets anders dan de rest voelen, dagelijks moeten meemaken. Hoewel scholen daar steeds vaker echt iets aan proberen te doen, blijft echte actie vaak uit. Kinderen staan er vaak echt alleen voor en dat is bijzonder betreurenswaardig. Het is dan ook goed dat er nu en dan grote Hollywoodprenten komen overgewaaid die dat thema in the picture zetten. Één daarvan is Clifford The Big Red Dog, een film met een groot hart die je – spoiler alert – echt niet mag missen.

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Emily Elizabeth Howard is een doodgewoon meisje dat samen met haar mama in een mooi rijhuis in New York woont. Dankzij een studiebeurs kan ze naar één van de beste elitaire scholen van de stad gaan. Alleen is dat voor Emily allesbehalve leuk, want net omwille van haar beurs voelt ze zich op school een outsider. Het duurt dan ook niet lang tot ze gepest wordt en niemand nog iets met haar te maken wil hebben. Alles verandert echter wanneer ze samen met haar nonkel Casey, iemand die zijn leven zelf helemaal niet op een rijtje heeft, een schattig en knalrood hondje tegen het lijf loopt en die ze al gauw omdoopt tot Clifford. Al snel blijkt echter dat rood niet het enige is wat Clifford zo anders maakt. Op een ochtend ontdekt Emily immers dat Clifford een enorme groeispurt heeft gekregen en zo’n drie meter groot is. Hoe moeten zij en haar oom Casey hiermee omgaan?

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Films en series waarin pesten als thema op de voorgrond staan zijn er nooit genoeg. Het is dan ook goed dat nagenoeg iedere filmstudio hier jaarlijks wel mee op de proppen komt. Deze keer doet Paramount Pictures dat met Clifford The Big Red Dog, een film die je over de gehele lijn fantastisch kan noemen. Qua verhaal is de prent misschien eerder rechtlijnig en typisch, maar dat stoort helemaal niet. Het is immers erg leuk om samen met de personages te ontdekken hoe het zou zijn als een gigantische rode hond de straten van New York onveilig maakt. Dat alleen al is entertainend, maar uiteindelijk is het toch vooral de volwassen thematiek die de film zo goed maakt. Zowel jong als oud ontdekt immers (nogmaals) dankzij deze prent dat iedereen gewoon mag zijn wie hij wil zijn.

© 2021, 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Clifford The Big Red Dog wordt daardoor dus een film die echt het hele gezin kan bekoren. Want hoewel het hoofdpersonage, de dappere en intelligente Emily, centraal staat en je eigenlijk het hele verhaal vanuit haar beleving volgt, ligt de nadruk ook mooi op Casey. Dat personage, briljant vertolkt door Jungle Cruise-acteur Jack Whitehall. Ook dat personage sukkelt immers met hetgeen de volwassen maatschappij van hem verwacht. En net daardoor wordt de film echt knap. Toch is het vooral de jonge Darby Camp, die je eerder al zag opdraven in de topreeks Big Little Lies, die de show steelt. De manier waarop zij Emily tot leven brengt is immers echt indrukwekkend. Tot slot zorgen ook Izaac Wang en Tony Hale voor leuk acteerwerk als respectievelijk Emily’s vriendje Owen en de slechte Mr. Tieran. De verrassendste rol is evenwel weggelegd voor John Cleese, die als de leuke soort-van-tovenaar Birdwell voor een aantal magische momenten zorgt.

Het verdict

Een goede familiefilm in elkaar boksen is voor filmmakers een heuse opdracht, maar dat is zeker iets waarin regisseur Walt Becker meer dan geslaagd is. Met Clifford The Big Red Dog presenteert de Amerikaan immers een uiterst genietbare familieprent die ook de volwassen en actuele onderwerpen niet schuwt. Clifford The Big Red Dog is immers niet alleen enorm entertainend, maar ook fijn onderwijzend. Jong en oud leren nogmaals dat pesten nooit oké is en dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Al moet je er wel meteen bij zeggen dat het geheel behoorlijk braaf blijft. Kortom: een goede cast, strakke regie, een leuk verhaal en fijne momenten maken van deze familiefilm een must-see voor het hele gezin. Mis hem dus niet! Clifford The Big Red Dog wordt verdeeld door Paramount Pictures en ligt sinds 29 april 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Vind jij de thema’s die Clifford the Big Red Dog aansnijdt ook zo aangenaam om te zien in een familiefilm? Kon de prent jou in z’n totaliteit ook bekoren of is je oordeel over deze titel een pak strenger dan het onze? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *