Review – The Protégé (2021)

Informatie

Regie: Martin Campbell
Cast: Maggie Q, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, David Rintoul & Robert Patrick
Genre: Actie, thriller
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 10 november 2022
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 maart 2022, verdeeld door Remain in Light

© 2021 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Door het belachelijk grote aanbod aan actiefilms, die grotendeels middelmatig zijn, doet het deugd om nu en dan écht een heel goed exemplaar beet te hebben. Zo weten fans van het genre inmiddels al dat ze ongeveer om de twee jaar kunnen genieten van een heerlijke John Wick-prent die je als fan echt op je wenken bedient. Voor een echte goede stand alone actieprent is het soms wat zoeken, maar daarbij helpen wij van Screendependent je heel graag. Zo bracht The Searchers eind vorig jaar de interessant ogende actiethriller The Protége uit in de Belgische zalen. De film, met in de cast niemand minder dan Maggie Q, Michael Keaton en de immer plezierige Samuel L. Jackson, lijkt alles in zich te hebben om een schot in de roos te zijn, maar is dat ook effectief het geval?

© 2021 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Wanneer anno 1991 Moody, een huurmoordenaar die door nagenoeg iedereen in het wereldje gekend en gevreesd is, een belangrijke opdracht afwerkt in Vietnam, besluit hij om een jong meisje uit de handen van een lokale misdaadbende te redden. Vele jaren later werken Moody en Anna, het meisje dat intussen een volwassen dame is geworden, samen gevaarlijke huuropdrachten af. De twee werken uitstekend samen en hebben intussen ook een bijzondere band opgebouwd. Dat alles verandert echter drastisch wanneer Anna ontdekt dat Moody op een laffe wijze vermoord werd in zijn bad. Anna, die gezworen had om nooit nog terug te keren naar Vietnam, beseft dat ze geen andere optie heeft dan alsnog naar het Aziatische land te trekken om er te achterhalen wie er achter de moord op haar ‘tweede vader’ zit. Die reis blijkt gevaarlijker dan ze dacht, maar zal ze ook antwoord krijgen op alle vragen die ze zich stelt?

© 2021 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Nu en dan verschijnen er in de Belgische zalen actiefilms die je aanvankelijk weinig interessant lijken, maar die uiteindelijk wel voor topentertainment zorgen. De films die regisseur Martin Campbell, bekend van de onevenaarbare James Bond-prent Casino Royale (2006), zorgen doorgaans wel voor zulks topentertainment. Dat is met The Protégé geenszins anders. De prent, met een scenario van The Equalizer-scenarist Richard Wenk, vertelt immers het leuke en niet al te zware verhaal van een vrouw die er alles aan wil doen om de dood van haar tweede vaderfiguur te wreken. Hoewel The Protégé met momenten eerder voorspelbaar aanvoelt, kan je toch niet anders dan aanvoelen dat alles behoorlijk goed klopt. Het tempo ligt goed, de subplots zijn rechtlijning doch interessant en de plottwists maken de film finaal uitstekend vertier. Ja, Martin Campbell doet het opnieuw helemaal goed.

© 2021 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dat de film als zo’n fijn entertainment aanvoelt, heeft uiteraard ook te maken met de leuke personages die je erin ziet rondlopen. Zo heb je maar vijf minuten nodig om te beseffen dat Anna, Moody en de mysterieuze Michael Rembrandt gewoon echt leuke persoonlijkheden zijn. Het helpt uiteraard ook enorm goed dat de personages worden vertolkt door een topcast. Terwijl Maggie Q als Anna nogmaals toont hoe indrukwekkend ze als actieheldin is, zorgen ook Michael Keaton en Samuel L. Jackson voor erg prettig acteerwerk. Jackson, die rol neerzet die wat doet denken aan zijn performance in de Hitman’s Bodyguard-prenten, is zoals steeds heerlijk. Verder zie je ook David Rintoul en Robert Patrick de revue passeren.

Het verdict

Met de erg plezierige en behoorlijk kwaliteitsvolle actiethriller The Protégé toont regisseur Martin Campbell, die voor velen niet meteen als een grote naam in de oren zal klinken, nogmaals aan wat voor een uitstekende filmmaker hij is. Het verhaal, van de hand van Richard Wenk, is sterk genoeg om een entertainende prent te brengen. De verveling slaat dus nooit toe, en daar zitten niet alleen de goede regie van Campbell en het degelijke verhaal van Wenk voor iets tussen. Ook de personages zijn goed opgebouwd én worden uitstekend vertolkt door onder meer Q, Keaton en Jackson. Kortom: The Protégé is uitstekende cinema die je best ook zo snel mogelijk bij je thuis ontdekt. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 16 maart 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Wat vond jij van de performance van de getalenteerde Maggie Q in The Protégé? Vond je de actrice net zoals wij indrukwekkend en totaal op haar plaats? Heb je de film ook zo graag bekeken of ben je toch net iets kritischer dan wij? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *