Review – Into the Deep (2022)

Informatie

Regie: Kate Cox
Cast: Ella-Rae Smith, Jessica Alexander, Matthew Daddario, Jack Morris & Nikkita Chadha
Genre: Thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 december 2022

© 2022 Freedom Feature Ltd. All Rights Reserved.

Recensie

Het begint ook eindelijk in ons land stilaan wat warmer te worden. Terwijl het zuiden van Europa intussen al kreunt onder een enorme hittegolf en de bosbranden er weer lelijk huishouden, kunnen wij intussen alleen maar dromen van een goede zomer. En wie aan de zomer denkt, denkt tegelijk ook aan leuke feestjes in de buitenlucht of gezellige avondjes met je beste vrienden om je heen. Maar wat als er tijdens zo’n zomers feestje iets misgaat en je plots ergens bent waar je helemaal niet wil zijn? Wat als je je daarbij ook helemaal niets meer kan herinneren? Daarover gaat Into the Deep, een kleine thriller met Ella-Rae Smith en Shadowhunters-ster Matthew Daddario die Dutch FilmWorks eind 2022 op DVD en Blu-Ray uitbracht. Spannende cinema of vergeetbare rommel?

© 2022 Freedom Feature Ltd. All Rights Reserved.

De jonge en knappe Jess leeft samen met haar vader in een klein Brits dorpje aan de kust. Het is er doorgaans rustig en er gebeuren weinig spannende dingen, waardoor de jonge vrouw écht op zoek is naar een spannend avontuur. Ze twijfelt dan ook geen seconde wanneer ze Ben tegen het lijf loopt, een knappe Amerikaan die met zijn mooie jacht in zijn eentje richting het Britse vasteland zeilde. De twee beleven de avond van hun leven en het duurt dan ook niet lang tot Jess als een blok voor Ben valt. Wanneer de twee net na het ontbijt een gewonde vrouw uit het water redden, voelt Jess echter dat er iets vreemds aan de hand is. Na een uit de hand gelopen feestje op de boot beweert de vrouw immers dat Ben haar ooit iets heeft aangedaan. Zou het waar zijn? Jess probeert te achterhalen wat er echt gebeurd is, maar zal ze de antwoorden die ze zoekt ook echt kunnen vinden?

© 2022 Freedom Feature Ltd. All Rights Reserved.

B-films hebben de neiging om steeds verhalen te herkauwen die je elders ook al wel een keertje gezien hebt. Gelukkig is dat een val waarin de debuterende regisseur Kate Cox met haar eerste langspeler niet in valt. Into the Deep lijkt immers écht een spannend en uniek verhaal te brengen over vertrouwen, verliefdheid én geheimen die nooit boven water hadden mogen komen. Aanvankelijk kijk je dan ook met grote interesse én ben je benieuwd naar alles wat het verhaal nog te brengen heeft. Jammer genoeg blijkt deze psychologische thriller – no pun intended – net iets té veel aan de oppervlakte te blijven Dat is zonde, zeker omdat je gaandeweg echt beseft dat Into the Deep zo veel beter, zo veel meer had kunnen zijn. Een andere focus had immers veel kunnen veranderen.

Dat alles zo oppervlakkig aanvoelt, heeft niet alleen met het te dunne verhaal én de weinige subplots te maken. Kate Cox en scenarist David Beton slagen er immers ook niet in om op het vlak van de personages indruk te maken. Hoewel je aanvankelijk denkt dat Jess een boeiende persoonlijkheid heeft, moet je na een kwartiertje vaststellen dat dat geenszins het geval is. Dezelfde vlieger gaat op voor de mysterieuze Ben én de nog mysterieuze schipbreukelinge Lexie. Door de veel te magere personageopbouw kan je dan ook niet anders dan vaststellen dat de dialogen tussen de personages weinig boeiend zijn én dat acteurs Ella-Rae Smith, Jessica Alexander en Matthew Daddario meer dan eens op de limieten van hun personages stoten. Ook dat is zonde, zeker omdat de cast allesbehalve ongetalenteerd is.

Het verdict

Into the Deep vertelt het aanvankelijk boeiende en spannende verhaal van een jonge vrouw die haar droomman vindt in een mysterieuze vakantiegeliefde, maar die mogelijks meer geheimen heeft dan ze denkt. Jammer genoeg slagen regisseur Kate Cox en David Beton er niet in om de verhaallijnen in deze psychologische thriller naar een hoger niveau te tillen, waardoor het geheel finaal erg vergeetbaar is en blijft. De personages zijn flauw, het verhaal is dun en daardoor weet ook het acteerwerk van Smit, Alexander en Daddario maar weinig indruk te maken. Kortom: Into the Deep is een psychologische thriller die gemakkelijk te verteren is, maar die op geen enkel moment memorabele cinema kan worden. De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 16 december 2022 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Wat denk jij van deze kleine Britse psychologische thriller? Heb je Into the Deep al gekeken of ben je dat zeker nog van plan? Of ga je dat zeker niet meer doen na onze recensie gelezen te hebben? Laat het ons allemaal zeker weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *