Review – The Mandalorian: Seizoen 3 (2023)

Informatie

Regie: Rick Famuyiwa, Bryce Dallas Howard, Lee Isaac Chung e.a.
Cast: Pedro Pascal, Carl Weathersn Emily Swallow en Katy M. O’Brian en Katee Sackoff
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Originele zender: Disney+
Releasedatum: 1 maart 2023, alle afleveringen beschikbaar sinds 19 april 2023

©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Recensie

Het zijn woelige tijden voor het Star Wars-universum. Door het wisselende succes van de verschillende Star Wars-projecten, heeft Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy heel wat projecten, die reeds in productie waren, geannuleerd of op één of andere manier verschoven. Één van de zekerheden die fans wél nog hebben en hadden, is The Mandalorian. De bombastische sciencefictionreeks met de getalenteerde Pedro Pascal in de hoofdrol, wordt door vriend en vijand gelauwerd om haar kwaliteit. Toch bleek volgens heel wat critici het derde seizoen van de topreeks van een beduidend lager niveau. Is daar echt iets van aan? Wat is er misgelopen? Of is het allemaal maar much ado about nothing?

©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Din Djarin en zijn beschermeling Grogu reizen ook in het derde seizoen van The Mandalorian door het hele universum. Wanneer de twee echter samen met Bo-Katan worden ingeschakeld om één van de Mandaloriaanse vondelingen te redden uit de klauwen van een gevaarlijk beest én Din Djarin ontdekt dat het op Mandalore helemaal niet zo onveilig blijkt, beginnen alle Mandalorianen zich voor te bereiden op een heuse terugkeer naar hun thuisplaneet. De tijd lijkt immers aangebroken te zijn om hun geliefde planeet voor eens en voor altijd terug te veroveren. De vraag is alleen of dat een goed idee is, aangezien het langs alle kanten duidelijk is dat ook het oude Keizerrijk opnieuw aan een opbouw bezig is. Zullen Din Djarin en Grogu erin slagen om de Mandalorianen opnieuw een thuis te geven? En wat zal de impact daarvan zijn op het hele universum?

©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

De afleveringen van The Mandalorian, mede bedacht door Disney-oud gediende, scenarist, producer en regisseur Jon Favreau, staan al sinds het prille begin van enkele jaren geleden bekend om hun immense kwaliteit. En ja, die trend zet het hele creatieve team ook in het derde seizoen verder. Hoewel het verhaal duidelijk een iets andere, meer coherente insteek krijgt en daardoor veel minder aparte verhaallijnen aan de kijker vertelt, kan je na enkele afleveringen vaststellen dat het derde seizoen van The Mandalorian meer Star Wars is dan ooit tevoren. Zeker de finale, die zich uitspreidt over twee ijzersterke afleveringen, doet je meermaals met open mond naar het scherm staren en doet je beseffen: dit is ijzersterke televisie.

©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

In haar derde seizoen verbluft The Mandalorian niet alleen op het vlak van het verhaal. Ook de GCI is wederom van een ongelooflijk hoog niveau, net zoals de opbouw van de intussen al zo vertrouwde personages. Opnieuw volg je als kijker graag het doen en laten van Din Djarin en zijn beschermeling Grogu, maar ook Bo-Katan, de Armorer en alle andere bijzondere persoonlijkheden die je de revue ziet passeren blijven je interesse wekken. Het is mooi om te zien hoe de scenaristen ieder personage opnieuw mooie psychologische ontwikkelingen laten doormaken. Daar zit vanzelfsprekend het fantastische acteerwerk van Pedro Pascal, Carl Weathers, Emily Swallow  Katy M. O’Brian en de enorm getalenteerde Katee Sackoff voor een groot deel tussen. De ijzersterke cast neemt je opnieuw mee voor een leuke ruimtereis die je geen seconde verveelt.

Het verdict

Het derde seizoen van The Mandalorian surft met gemak verder op de kwaliteiten van de eerste twee jaargangen van de sterke Star Wars-televisiereeks. Opnieuw volgt je met plezier het doen en laten van Din Djarin en de schattige Grogu, die ook in de nieuwe afleveringen meermaals een enorme glimlach op je gezicht toveren. The Mandalorian kreeg voor haar nieuwe en volgens ons veel betere insteek heel wat kritiek te verduren, maar die is geheel onterecht. Dat bewijzen de makers van de reeks nogmaals met de finale twee afleveringen die meer Star Wars zijn dan de reeks ooit tevoren was. Kortom: zorg dat je ook het derde seizoen van The Mandalorian niet mist. Je kan alle afleveringen nu ontdekken via Disney+.

Wat denk jij van het derde seizoen van The Mandalorian? Ben jij het eens met onze recensie of deel je toch de kritiek die zegt dat de reeks niet meer is wat ze ooit geweest is? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen en deze met de wereld te delen.

1 reactie

  1. Zeer mooie review van een fantastisch nieuw seizoen Xander. 😄
    Jon Favreau heeft er weer een meesterstuk van gemaakt en zijn commentaar bij de making of is ook heel leuk om te zien.

    Kijk zeker ook eens naar zijn kookprogramma The Chef Show op Netflix.👍

    Groetjes Patrice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *