Review – Cross Wars (2017)

Informatie

Regie: Patrick Durham
Cast: Danny Trejo, Tom Sizemore, Brian Austin Green, Amy Jane, Vinnie Jones & Juhahn Jones
Genre: Actie, fantasy
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 8 maart 2017

© 2017 Cross 2 Movie, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Het genre dat ongetwijfeld het meest vertegenwoordigd is zowel in de bioscoopzalen als in de winkelrekken, is dat van de actiefilms. Het is niet alleen ongelooflijk gemakkelijk om een pure actiefilm in elkaar te boxen, het is ook eenvoudig om de actie in andere genres te implementeren. Maar echt een goede actiefilm maken, dat kunnen er maar enkelen. Terwijl Scarlett Johansson momenteel schittert in het sciencefiction-spektakel Ghost in the Shell, zijn er ook heel wat actiefilms die het niet tot in de bioscoopzalen hebben gehaald. Één van die films die recent meteen naar DVD en Blu-Ray gingen, is Cross Wars. De doldwaze actiefilm met invloeden van uit allerlei andere prenten is gebaseerd op comics en alleen al dat doet je interesse wellicht ontwaken.

© 2017 Cross 2 Movie, LLC. All Rights Reserved.

Cross Wars neemt de kijker mee naar de straten van Los Angeles. Al sinds lange tijd waken Callan en zij companen van getalenteerde wapenexperts over de grote stad. Dat doen ze met behulp van het krachtige Cross amulet. Het is de laatste tijd enorm rustig, maar daar dreigt verandering in te komen. Wanneer Callan en de rest achternagezeten worden door gevaarlijke huurlingen en ze er achter komen dat ze werken voor een zeker Muerte, beseffen ze allemaal dat er een nieuwe slechterik in de stad de scepter zwaait. Als ze er dan ook nog eens ontdekken dat een oude bekende samen met Muerte op zoek is naar alle amuletten om zo de aarde en het hele universum te vernietigen, moeten Callan en zijn kompanen in actie komen. Samen met hun vrouwelijke collega’s nemen ze het op tegen de ergste vijand die ze ooit tegenkwamen. Zullen Callan en zijn vrienden er uiteindelijk in slagen een Apocalyps te voorkomen?

© 2017 Cross 2 Movie, LLC. All Rights Reserved.

Alleen al aan het lezen van deze korte inhoud kan je afleiden dat Cross Wars, dat trouwens een vervolg is op Cross (2011), echt een mengelmoes van allerhande bekende formats is. Nu eens lijkt de film een soort Mission Impossible, dan weer heb je het gevoel dat je naar een erg slecht uitgevoerde aflevering van de Avengers kijkt. En dat duidt meteen het grootste probleem van de prent aan. Niets aan Cross Wars komt origineel over en dat maakt het voor de kijker dan ook ongelooflijk moeilijk. Als je ook nog eens voelt dat het verhaal echt nergens heengaat en er eigenlijk gewoon geen rode draad te bespeuren valt, weet je eigenlijk echt al meer dan genoeg. Cross Wars had nooit gemaakt moeten worden, want voor de kijker is dit regelrecht tijdverlies. Dan is zelfs Fifty Shades of Grey (2015) nog beter.

© 2017 Cross 2 Movie, LLC. All Rights Reserved.

Het verhaal is dus een groot misbaksel, maar dat geldt ook voor de personages. De makers van de film proberen je wel met Callan en zijn vrienden te laten meevoelen, maar dat lukt nooit. Cross Wars barst van de flauwe personages die diepgang missen en dus nooit interessant worden. Jammer is dat niet echt, want zelfs met goede personages had Cross Wars één grote miserie geweest. Het is gewoon duidelijk dat deze ‘superheldenfilm’ door de verkeerde mensen gemaakt is. Het script is amateuristisch en ook de regie is niet bepaald sterk. De actiescenes zijn ongelooflijk slecht ingestudeerd. Wanneer iedereen nogmaals op iedereen vliegt, beslist je interesse snel om andere oorden op te zoeken. Ook de speciale effecten, waarvan je ziet dat ze letterlijk op de film zijn geplakt, laten je helemaal koud. Regisseur Patrick Durham, die trouwens zelf heel belachelijk meespeelt, kan misschien beter een andere job zoeken.

© 2017 Cross 2 Movie, LLC. All Rights Reserved.

En dan heb je ook nog het acteerwerk. Bekendere namen als Danny Trejo, Vinnie Jones en Tom Sizemore doen het misschien niet helemaal slecht, maar de overige castleden maken van Cross Wars een nog verwerpelijkere film. Brian Austin Green, die de film probeert te dragen en daar nooit in slaagt, komt gewoon helemaal niet goed over. Het lijkt alsof de man van de straat werd geplukt en plots in een film moest acteren. Het zit gewoon echt niet goed. Ook Amy Jane, die Callans wederhelft Riley speelt, overtuigt op geen enkel moment. Het valt gewoon op dat de gehele cast de gesprekken perfect heeft ingestudeerd, maar dat maakt het nog niet goed. Er zit geen gevoel in de dialogen en daardoor blijft de kijker op kilometers afstand van het hele gebeuren. Alleen Juhahn Jones, die een soort van Eddie Murphy type speelt, zorgt af en toe voor een kleine glimlach op je gezicht.

Het verdict

Je hebt heel slechte films en dan heb je deze Cross Wars. Het is onbegrijpelijk dat Sony Pictures besliste om de film zowel op DVD als op Blu-Ray uit te brengen. Cross Wars lijkt een mengelmoes van allerhande films en filmgenres en daardoor is er geen enkel element origineel. Regisseur Patrick Durham probeert om een goede indruk achter te laten, maar dat lukt nooit. Zijn regie is amateuristisch en de speciale effecten zijn gewoon om van te huilen. Ook qua verhaal en personages schiet de film erg tekort. Als je dan ook nog eens moet vaststellen dat het acteerwerk in Cross Wars ronduit ondermaats is, weet je meer dan genoeg. Cross Wars is regelrecht tijdverlies en verdient dus geen enkel stukje van je aandacht. De film is slecht en oninteressant. Wil je hem toch een kans geven? De film wordt verdeeld door Sony Pictures Home Entertainment en ligt sinds 8 maart 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Cross Wars al gezien? Spreekt de film je aan of laat het hele gebeuren je maar koud? Ben je het met ons eens als we zeggen dat deze film regelrecht tijdverlies is? Of wist de film jou wel te bekoren? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *