Review – The 9th Life of Louis Drax (2016)

Informatie

Regie: Alexandre Aja
Cast: Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aaron Paul, Aiden Longworth & Molly Parker
Genre: Thriller, mysterie, drama
Distributeur: Entertainment One Benelux
Releasedatum DVD: 26 april 2016

© 2015 Drax (Canada) Productions Inc. / Drax Films UK Limited. All Rights Reserved.

Recensie

De laatste tijd gebeurt het niet erg veel, maar af en toe beslissen filmstudio’s om films bij ons toch niet in de zalen uit te brengen. Zo gaf Sony Pictures eind 2016 de voorkeur aan het nieuwe hoofdstuk binnen de Underworld-wereld, waardoor fans van Resident Evil de allerlaatste film in de reeks niet in de zalen konden ontdekken. Ook Paramount Pictures besliste redelijk last minute om de avontuurlijke komediefilm Monter Trucks (2016) niet naar het grote scherm te brengen. En dan was er in december vorig jaar nog een prent die plots toch niet tot in de bioscoopzalen geraakte: The 9th Life of Louis Drax, die toch een erg interessante cast heeft. Is de film terecht meteen op DVD verschenen?

© 2015 Drax (Canada) Productions Inc. / Drax Films UK Limited. All Rights Reserved.

In The 9th Life of Louis Drax volgen we de jonge maar onfortuinlijke Louis Drax. Hij lijkt voor ongeluk geboren te zijn. Al sinds hij in de wieg lag als baby maakt hij het ene ongeluk na het andere mee. Maar wanneer de jongen zijn negende verjaardag viert en hij van een gigantische klif dondert na een leuke picknick, dreigt het voor één keer helemaal anders af te lopen. Het ziet er immers naar uit dat de jonge Louis er deze keer helemaal niet door gaat komen. Terwijl hij in coma ligt, wordt hij goed verzorgd door de intelligente comaspecialist Allan Pascal. Wanneer blijkt dat Louis’ vader Peter ook iets vreselijk meegemaakt lijkt te hebben, weet zijn moeder Natalie helemaal niet meer wat ze moet doen. Ze zoekt steun bij dokter Pascal, die op één of andere manier toch signalen van de arme Louis lijkt te ontvangen. En dat zorgt voor de allervreemdste taferelen. Zal het uiteindelijk allemaal nog goed komen?

© 2015 Drax (Canada) Productions Inc. / Drax Films UK Limited. All Rights Reserved.

The 9th Life of Louis Drax belandde bij ons dus niet in de cinemazalen. Opmerkelijk is dat zeker, aangezien de film met Aaron Paul, Sarah Gadon en Jamie Dornan zeker een redelijk interessante cast heeft. Maar het probleem met deze film is zonder twijfel het verhaal. Het is nooit duidelijk of regisseur Alexandre Aja bewust inconsistente cinema wilde maken of dat de film eigenlijk gewoon één grote rommelhoop is. Want The 9th Life of Louis Drax lijkt over de hele lijn eigenlijk een amateuristisch aan elkaar genaaid lappendeken van scenes. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat je naar een samenhangend verhaal aan het kijken bent en dat stoort zeker. Het is immers de bedoeling dat je bij een film als deze volledig in het verhaal gezogen wordt, maar dat is verre van het geval. Stom, want er zijn zeker leuke elementen in deze prent.

© 2015 Drax (Canada) Productions Inc. / Drax Films UK Limited. All Rights Reserved.

Zo wordt de spanning na verloop van tijd wel beter opgebouwd, maar nooit zal de film je echt overdonderen. Dat komt vooral omdat de personages die je doorheen het verhaal leert kennen het erg moeilijk maken om je ermee te vereenzelvigen. Een deel van de prent wordt verteld vanuit het standpunt van de jonge Louis, wat ervoor zou moeten zorgen dat je helemaal mee bent. Maar Louis, die wel voortreffelijk geacteerd wordt door Aiden Longworth, is gewoonweg een irritant personage dat je doet weglopen. Ook zijn moeder Natalie, die dan weer gespeeld wordt door Sarah Gadon, wordt nooit echt interessant. Het is een personage dat je moeilijk kan beschrijven, waardoor je je bewust op een reusachtige afstand houdt. Ook dokter Pascal, tot leven gebracht door Fifty Shades of Grey-acteur Jamie Dornan, is niet bepaald het soort personage dat je vol enthousiasme naar het scherm doet staren.

Het verdict

Dat Entertainment One Benelux last minute besliste om deze prent niet in de zalen te presenteren, is misschien niet zo’n slechte zaak geweest. The 9th Life of Louis Drax is zeker geen mislukte prent, maar er zijn gewoon te veel elementen te flauw uitgewerkt. Het is bovendien ook nooit duidelijk wat de opzet van regisseur Alexandre Aja is: wilde hij een bewust rommelige film maken of helemaal niet? In ieder geval kan je niet stellen dat het acteerwerk in deze prent dramatisch is. Sarah Gadon, Aaron Paul, Aiden Longworth en Jamie Dornan zorgen zeker voor degelijk acteerwerk, al zijn hun personages verre van interessant. Een echte aanrader is deze The 9th Life of Louis Drax dus niet. De prent wordt verdeeld door Entertainment One en ligt sinds 26 april 2017 op DVD in de winkelrekken. Bekijk nu deze trailer.

Heb jij The 9th Life of Louis Drax al gezien? Vind jij de film ook zo ongelooflijk rommelig? Denk jij dat de prent beter had kunnen zijn als het script wat beter in elkaar stak? Laat weten wat jij van deze film denkt door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *