Review – La La Land (2017)

Informatie

Regie: Damien Chazelle
Cast: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend & Rosemarie DeWitt
Genre: Drama, muziek, romantiek
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 25 januari 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 mei 2017

© 2017 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Wie van films kijken houdt, kijkt vaak ook uit naar de vele awards en prijzen die er jaarlijks uitgereikt worden. Van Goya’s tot Césars, van Golden Globes tot BAFTA’s… iedereen kent wel één van de prestigieuze filmprijzen. Maar voor veel filmfanatici zijn en blijven de Oscars het jaarlijkse hoogtepunt. Het is weliswaar zo dat het niet meer is wat het vroeger geweest is, maar de Oscars zetten nog steeds de crème de la crème van Hollywood in de spotlight. En ook dit jaar waren er heel wat schitterende films die kans maakten op een felbegeerd beeldje. Jou is het wellicht ook niet ontgaan dat de prijs voor Beste Film per ongeluk fout afgeroepen werd. Uiteindelijk werd het toch Moonlight in plaats van La La Land. Zou het kunnen dat de hype rond die laatste film net iets te fel was en het daarom net naast de hoofdprijs greep?

© 2017 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

In La La Land volgen we het doen en laten van Mia en Sebastian, een jong koppel dat elkaar op een doodgewone en bijna grappige manier leert kennen. Al snel groeien ze naar elkaar toe en bloeit er een ongelooflijk mooie liefde tussen hen. Ze lijken bovendien erg op elkaar, want ze koesteren allebei een mooie droom. Sebastian droomt maar al te graag van zijn eigen jazz-club waar hij het geweldige muziekgenre kan redden, terwijl Mia niets liever wil dan eindelijk echt doorbreken als actrice. Het leven gaat vooruit en stilaan komen ze dichter en dichter bij hun droom. Maar dat eist natuurlijk ook zijn tol. Terwijl Seb eindelijk kan zijn wie hij altijd al wilde zijn, blijft Mia het moeilijk hebben met zichzelf. Zullen de twee uiteindelijk hun dromen waar kunnen maken?

© 2017 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

La La Land begint meteen op een ongelooflijk frivole manier. Met een indrukwekkend opzwepende song en knap georkestreerde dansmoves wordt je meteen helemaal in de film gezogen. Al snel heb je door dat je na afloop van deze film de rest van de dag met een ongelooflijk goed gevoel zal rondlopen. En dat is meteen ook de sterkte van de film. Het geluk spat van het scherm, terwijl het verhaal hier en daar toch ook wat drama te bieden heeft. Regisseur en schrijver Damien Chazelle weet de balans in deze film perfect in het midden te houden en dat maakt het allemaal zo ongelooflijk aangenaam. En toch is La La Land geen film die voor iedereen meteen erg smakelijk zal overkomen. Want na verloop van tijd beginnen de liedjes wel een beetje afgezaagd te worden.

© 2017 Summit Entertainment, LLC. All Rights Reserved.

Maar dat neemt niet weg dat je van La La Land echt kan genieten. Door de mooie songs, toffe dansmoves en de voortreffelijke regie van Damien Chazelle wordt je echt volledig in de watjes gelegd. En dan heb je het nog niet gehad over het acteerwerk van de personen achter Sebastian en Mia. Ryan Gosling en Emma Stone zijn gewoon het perfecte koppel op het scherm. De chemie tussen de twee spat van het scherm, terwijl ze ook elks afzonderlijk knappe acteerprestaties neerzetten. Chazelle heeft gewoon echt de perfecte acteurs voor zijn film gecast en dat werpt natuurlijk zijn vruchten af. Het is alleen wel zo dat Emma Stone heel wat beter kan zingen dan Ryan Gosling. Dat is jammer, want daardoor lijkt het niet altijd even goed in evenwicht.

Het verdict

La La Land is de meest ontspannende film die je de laatste jaren in de bioscoopzalen kon ontdekken. Door de lichte sfeer, de opzwepende liedjes en de frivole dansmoves blijf je na afloop van de prent ook nog in je hoofd dansen en zingen. Alleen zal niet iedereen het hoge musical-gehalte van de film kunnen smaken. Want nu en dan heb je er wel even genoeg van. Dat neemt niet weg dat het meer dan terecht is dat Emma Stone de Oscar voor beste actrice won en dat Damien Chazelle ging lopen met het beeldje voor beste regie. De film heeft gewoon ongelooflijk veel te bieden en is bovendien een behoorlijk uniek staaltje cinema. Zorg gewoon dat je deze film niet mist en dat je hem zo snel mogelijk in huis haalt. De film wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 25 mei op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de onderstaande trailer nu.

Heb jij La La Land al gezien en was jij ook helemaal verkocht door het betoverende karakter van de film? Of spreekt een musicalfilm je niet meteen aan? Vond jij deze film een terecht prijsbeest bij de Oscars? Laat het weten door hier onder snel een reactie te plaatsen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *