Review – Kong: Skull Island (2017)

Informatie

Regie: Jordan Vogt-Roberts
Cast: Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman & John C. Reilly
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 8 maart 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 12 juli 2017

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Legendary Pictures Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De laatste jaren wordt er in Hollywood flink gesleuteld aan bekende franchises en andere grote blockbusters die we in het verleden al naar het witte scherm zagen komen. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Jurassic World (2015) die na ons na zovele jaren opnieuw kennis deed maken met de gigantische dinosaurussen die we al in Jurassic Park (1993) zagen. Voor reboots van dat formaat is er altijd een publiek en dat wisten de makers maar al te goed. Ook toen er bekend gemaakt werd dat Warner Bros. werkte aan een nieuwe film rond het personage van King Kong, waren er heel wat fans die echt een gat in de lucht sprongen. Maar kan de nieuwe Kong: Skull Island de aflevering van Peter Jackson op één of andere manier nog overtreffen?

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Legendary Pictures Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

In Kong: Skull Island keren we een stukje terug in de tijd. Anno 1973, midden in de Koude Oorlog, maken we kennis met Bill Randa. Hij is een bekende ontdekkingsreiziger en wetenschapper die er om bekend staat totaal geschifte expedities te organiseren. Wanneer hij door middel van satellietfoto’s ontdekt dat er in de Stille Oceaan een nooit eerder ontdekt eiland ligt, groeit zijn nieuwsgierigheid meteen. Het duurt niet lang alvorens Randa en zijn team – vergezeld van een aantal militairen – voet aan wal zetten op het mysterieuze Skull Island. Maar wat ze daar aantreffen, had niemand ooit kunnen bedenken. De aanvankelijk onschuldige expeditie van Randa mondt uit in een ware strijd op leven en dood, die uiteindelijk toch niet lijkt wat het is. Zullen ze het uiteindelijk allemaal nog overleven?

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Legendary Pictures Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

De vraag die je je bij deze film – en bij meerdere reboots – meteen stelt is, of het eigenlijk nog wel nodig is dat er een nieuwe King Kong-prent op het publiek losgelaten wordt. Peter Jackson, de man achter de bekende Lord of the Rings-films, maakte met zijn Oscarwinnende King Kong in 2005 duidelijk dat het niet zo gemakkelijk zou zijn om hem te overtreffen. En dat is ook zo, want op geen enkel terrein overtreft deze nieuwe aflevering die van 2005. Het is allemaal wel enorm plezierig, maar Kong: Skull Island is eigenlijk niet meer dan een hersenloze blockbuster die de kijker entertaint. Het verhaal lijkt een aaneengenaaid lappendeken van verscheidene gebeurtenissen die nooit echt een rode draad vormen. Jammer is dat zeker, want eigenlijk had iedereen wel veel meer verwacht van deze ambitieuze prent.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Legendary Pictures Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Een redelijk mager verhaal hangt al gauw samen met even magere personages. Ook in dit geval klopt dat helemaal, want geen enkel karakter is echt goed uitgewerkt. In het begin van de film neemt regisseur Jordan Vogt-Roberts wel de tijd om wat personages uit te werken, maar het blijft allemaal te oppervlakkig. Bovendien is er nooit iemand die een echte ontwikkeling doormaakt. Bill Randa is de typische ontdekkingsreiziger, James Conrad is de testosteronheld van de prent en Mason Weaver is totaal voorspelbaar als nutteloze fotografe. Het is allemaal echt veel te zwakjes. Dat neemt niet weg dat de sterrencast goed werk levert. Maar dat is geen verrassing met namen als Tom Hiddleston, John Goodman, Brie Larson, Samuel L. Jackson en John C. Reilly. Het is alleen stom dat ze zulke lege personages moeten brengen.

Het verdict

Kong: Skull Island is een echte typische blockbuster. Alle aandacht gaat naar de actiescenes en de speciale effecten die het allemaal wel ongelooflijk spectaculair maken, maar een echt goed verhaal is spoorloos. Regisseur Jordan Vogt-Roberts, die je kan kennen van The Kings of Summer (2013), is misschien nog niet helemaal klaar voor de grote blockbusters. Zijn focus ligt immers niet altijd goed. De personages zijn verre van uitgewerkt, maar door de goede acteerprestaties van onder andere Tom Hiddleston en Brie Larson valt het allemaal nog wel mee. Kong: Skull Island kan dus op geen enkele manier de film van Peter Jackson uit 2005 overtreffen, maar het blijft over de hele lijn wel heerlijk entertainment dat je niet mag missen. De film wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 12 juli 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Kong: Skull Island al in de bioscoop gezien of ben je van plan de film op DVD of Blu-Ray in je verzameling op te nemen? Spreken de personages en het verhaal je wel aan? Of laat het je allemaal maar koud? Laat het nu weten door hier onder je mening te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *