Review – Guardians (2017)

Informatie

Regie: Sarik Adreasyan
Cast: Anton Pampushnyy, Sanjar Madi, Sebastien Sisak, Valeriya Shkirando & Alina Lanina
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD en Blu-Ray: 15 juni 2017

© 2017 Enjoy Movies, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Wie denkt dat ze enkel en alleen in Hollywood gigantische blockbusters maken, slaat de bal eigenlijk helemaal mis. Want ook op andere plekken in de wereld worden voortreffelijke films gemaakt. Denk zo bijvoorbeeld maar aan de behoorlijk Holywoodiaanse rampenfilm The Wave (2016), de film die voor Roar Uthaug de regie van de nieuwe Tomb Raider-film mogelijk maakte. Ook in Rusland proberen ze nu en dan een straffe film te produceren. Toen in 2016 de eerste beelden van de superheldenfilm Guardians verschenen, was iedereen meteen heel erg nieuwsgierig. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die film? Valt dat allemaal wel een beetje mee?

© 2017 Enjoy Movies, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

In Guardians trekken we naar Rusland. Tijdens de Koude Oorlog werd er in het reusachtige land een speciale taskforce opgericht genaamd Patriot. Onder leiding van de briljante wetenschapper Viktor Dobronravov werden er experimenten gedaan om supermensen te creëren. Alles ging goed, tot de wraakzuchtige August Kuratov zich met alles kwam moeien. Wanneer de experimenten uiteindelijk afgesloten werden, gingen alle supermensen terug naar hun land van herkomst. Maar als de Russische overheid in 2016 merkt dat er weer rare dingen gebeuren, schakelen ze een team in om de supermensen van weleer terug op te sporen. Zeker wanneer aan het licht komt dat de eens zo gevaarlijke August Kuratov nog leeft, moeten de supermensen, die samen ‘de Wachters’ vormen, als de bliksem in actie schieten. Maar is het eigenlijk al niet veel te laat?

© 2017 Enjoy Movies, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Als je deze korte inhoud leest, zal je wellicht al meteen iets opvallen. Het verhaal dat je in Guardians te zien krijgt, is eigenlijk helemaal niet origineel. Dat is meteen ook één van de grootste problemen waarmee deze Russische productie kampt. De prent voelt aan als een totaal overbodige mix tussen de Avengers, de X-Men en dan nog een vleugje Suicide Squad (2016) erbovenop. Bovendien volgt deze middelmatige film ook opvallend hard de structuur van die ene slechte DC-film uit 2016, wat meteen al duidelijk maakt waarom Guardians behoorlijk hard tegenvalt. Originaliteit komt in deze film nergens naar boven, maar ook van interessante subplots is er helemaal geen sprake. Het verhaal is eentonig, afwisseling is compleet zoek, maar uiteindelijk entertaint de film nog wel een beetje. Er zijn zeker veel miserabelere films op het publiek losgelaten geweest.

© 2017 Enjoy Movies, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Wat ook nog echt stoort, is dat de speciale effecten nu en dan echt te wensen overlaten. Één van de personages is nagenoeg volledig CGI, maar het ziet er niet steeds even straf uit. Dat is jammer, zeker voor een film die het eigenlijk bijna helemaal moet hebben van het visuele. Ook de personages in het algemeen zijn helemaal niet sterk. Arsus, Khan, Ler en Ksenia zijn achtergrondloze supermensen die op geen enkel moment in de film de kans krijgen om iets van hun verleden te laten zien. Je weet alleen de geografische plek waar ze vandaan komen. Gelukkig valt het acteerwerk nog wel mee. Anton Pampushnyy, Sanjar Madi, Sebastien Sisak en Alina Lanina zorgen er uiteindelijk voor dat het allemaal nog wel te verteren valt, maar een echt feest wordt deze Guardians nooit.

Het verdict

Guardians moest het Russische antwoord zijn op toppers als The Avengers (2012). Eigenlijk had je het van meet af aan al kunnen verwachten, maar dat niveau bereikt de film nooit. Daarvoor is het verhaal veel te saai en eentonig en kunnen de personages je veel te weinig bekoren. Regisseur Sarik Adreasyan probeert de toeschouwer te overtuigen met baanbrekende speciale effecten, maar ook hiermee slaagt hij er niet in je compleet over de meet te trekken. Guardians is uiteindelijk een heel erg middelmatig stukje cinema dat ook door de leden van de cast niet opgewaardeerd kan worden. Zonde, want alle juiste ingrediënten waren er wel. Guardians wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 15 juni 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij ooit al eens gehoord van deze Russische blockbuster en wekte de film je interesse ook meteen na het bekijken van de trailer? Of doet het je allemaal niets? Laat weten wat jij over deze Guardians denkt door hier je mening met het gigantische wereldwijde web te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *