Review – Resident Evil: The Final Chapter (2017)

Informatie

Regie: Paul W.S. Anderson
Cast: Milla Jovovich, Iain Glen, Ali Larter, Shawn Roberts, Eoin Macken & Ruby Rose
Genre: Actie, sciencefiction, horror
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 juni 2017

© 2016 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Recensie

Afscheid nemen van een geliefd personage of een erg goede franchise die je jarenlang uitstekend cinemaplezier heeft bezorgd… het is niet altijd even gemakkelijk. Zo moesten we dit jaar al afscheid nemen van Wolverine, de superheld die Hugh Jackman al sinds 2000 met vrucht naar het grote scherm bracht. Met Logan (2017) leverde regisseur James Mangold een indrukwekkend afscheid af voor een personage dat veel filmfans nooit zullen vergeten. En zo was er nog een personage dat dit jaar – uiteindelijk maar voor even – afscheid nam van de fans. Sinds 2002 schitterde de heldhaftige Milla Jovovich als Alice in de Resident Evil-franchise, een filmreeks die veel fans had en die zeker genoeg geld in het laatje bracht. Alice komt dan misschien wel terug in een reboot zonder Jovovich, het voelt toch aan als een serieus afscheid. Maar hoe is die laatste film? Is Resident Evil: The Final Chapter hét sluitstuk dat Alice verdient?

© 2016 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

In Resident Evil: The Final Chapter trekken we terug naar de postapocalyptische wereld van Alice, de voormalige agente van de gevreesde Umbrella Corporation. Wanneer ze middenin de wildernis gecontacteerd wordt door een totaal onverwacht iemand en te horen krijgt dat ze eindelijk een einde kan maken aan de verspreiding van het allesvernietigende T-virus, twijfelt ze geen seconde. Ze haast zich naar Raccoon City, de thuisstad van Umberella Corporation, waar ze van plan is om voor ééns en voor altijd korten metten te maken met het verwerpelijke bedrijf dat haar leven helemaal omvergooide. Maar hoe dichter Alice bij het einde komt, hoe meer verrassingen ze moet trotseren. Dit wordt voor haar ongetwijfeld de zwaarste strijd, maar de beloning zal groot zijn. Alleen kan niemand voorspellen of zij het einde wel haalt…

© 2016 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Resident Evil is een franchise die al lang meegaat en die voor veel filmfans echt een monument is. En dat is ook terecht: de heerlijke mix van actie, horror, sciencefiction én een bedrijf dat de plak zwaait… het zijn elementen die je interesse altijd weten vast te houden. Ook in deze Resident Evil: The Final Chapter is dat wederom het geval. Opmerkelijk is wel dat er in deze aflevering aanzienlijk meer aandacht gaat naar het verhaal. Deze keer is er geen plaats voor een eentonige vertelling die van meet af aan voorspelbaar is. De kijker wordt getrakteerd op een gelaagd verhaal met interessante subplots en tal van verrassingen die het eindproduct ongelooflijk vermakelijk maken. Ook de uiteindelijke ‘final act’ voelt op geen enkel moment te lang aan en legt de hele franchise heel erg mooi neer. Resident Evil: The Final Chapter is ongetwijfeld de beste film uit de hele franchise.

© 2016 Constantin Film Produktion GmbH. All Rights Reserved.

Met dat betere verhaal komt er uiteraard ook meer aandacht voor de personages. Er zijn heel wat onthullingen in deze film waardoor je echt een goed inzicht krijgt in de verschillende karakters en hun verleden. Alice, die zoals altijd haar vechtkunsten toont, komt deze keer veel kwetsbaarder over dan anders. Dat komt misschien ook wel door de uitstekende performance van Milla Jovovich. Je voelt heel duidelijk dat de actrice echt plezier beleeft aan het maken van deze film. Ook Dr. Isaacs, waarvan iedereen dacht dat hij eindelijk van de aardbol verdwenen was, komt veel beter over dan in de eerdere prenten. Maar dat kan ook niet anders, gezien niemand minder dan Game of Thrones-topper Iain Glen die rol weer voor zijn rekening neemt. Verder zien we ook Ali Larter, Shawn Roberts, Eoin Macken en Ruby Rose de revue passeren. Ook opmerkelijk is dat je die laatste sinds kort heel vaak in Hollywoodprenten ziet opduiken.

Het verdict

Met Resident Evil: The Final Chapter brengt regisseur Paul W.S. Anderson zonder twijfel een mooi afscheid voor Alice, een personage dat voor heel wat filmfanaten erg veel betekent. Het verhaal is verre van saai en bovendien is er ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van het hoofdpersonage. Er zijn tal van leuke verrassingen en ook de speciale effecten zitten helemaal niet mis. Resident Evil: The Final Chapter is een erg vermakelijke horror-sciencefictionfilm met top-performances van onder andere Milla Jovovich en Iain Glen. Als je houdt van de verschillende genres en je in bent voor een op-en-top actievolle prent, dan ben je met deze film aan het juiste adres. Resident Evil: The Final Chapter wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 7 juni 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de onderstaande trailer nu. En koop hem gewoon… Doe het gewoon…

Ben jij een echte fan van de Resident Evil-franchise en vind jij het jammer dat Milla Jovovich niet meer terug komt als Alice? Of kijk jij al helemaal uit naar de reboot van de reeks? Spreekt deze film je aan of niet? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *