Review – The Hunter’s Prayer (2017)

Informatie

Regie: Jonathan Mostow
Cast: Sam Worthington, Odeya Rush, Martin Compston, Allen Leech & Amy Landecker
Genre: Actie, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 november 2017

© 2017 Hunters Prayer LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Het valt wel vaker voor dat er in België een bepaalde film niet in de zalen verschijnt. Daar zijn tal van redenen voor: ofwel is er hier gewoon geen vertrouwen in de film omdat hij het in Amerika niet zo denderend deed, ofwel is de film kwalitatief misschien niet sterk genoeg. Recent bracht Entertainment One bijvoorbeeld het teleurstellende The Disappointments Room (2017) terecht meteen op DVD uit. Maar wanneer Source 1 Media aankondigde dat hun nieuwe film The Hunter’s Prayer meteen op DVD en Blu-Ray zou uitkomen, klonk dat op z’n minst heel erg verrassend. Met een grote naam als Sam Worthington en de intussen ook al bekendere Odeya Rush zou je toch denken dat de actiefilm in de bioscoop zou verschijnen. Is er een goede reden voor dat dat niet gebeurde? Laten we dat snel samen ontdekken.

© 2017 Hunters Prayer LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

In The Hunter’s Prayer reizen we richting het mooie maar kille Zwitserland. Ella, een 16-jarig Amerikaans meisje, volgt er les aan een prachtige private school. Ze is niet het gemakkelijkste kind, want vaak ontsnapt ze ’s avonds om met haar vriendje uit te gaan. Maar wanneer ze op een avond letterlijk midden in een vuurgevecht belandt, wordt ze gered door de angstaanjagende Lucas. Die vertelt Ella dat er een heleboel mensen naar haar op zoek zijn en haar willen vermoorden. Niet wetende wat nu de bedoelingen van Lucas zijn, besluit ze om toch maar met hem mee te gaan. Maar terwijl het duo door Europa reist, wordt duidelijk dat Lucas helemaal niet zulke goede bedoelingen heeft. Zal Ella deze hobbelige passage in haar leven heelhuids doormaken?

© 2017 Hunters Prayer LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

The Hunter’s Prayer brengt een verhaal dat helemaal niet zo moeilijk is: een meisje wordt achternagezeten door een enorme organisatie en eigenlijk kan ze gewoon niemand vertrouwen. En hoewel het allemaal wel erg klassiek aan kan voelen brengt regisseur Jonathan Mostow – je kent hem wellicht van Surrogates (2009) – toch een film die niet zo typisch aanvoelt. Het verhaal, dat eigenlijk één grote actievolle roadtrip is door Europa, gaat aan een aangenaam tempo voorbij en daardoor verveel je je geen seconde. Bovendien is er naast de uitstekende actie-elementen ook plaats voor dramatische uitwerking van de personages en dat is iets waar niet elke filmmaker vandaag de dag nog rekening mee wil houden. The Hunter’s Prayer is dus zeker een aangename verrassing.

© 2017 Hunters Prayer LLC. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Doordat de film ook goed focust op het dramatische aspect, is het geen verrassing dat de personages ook erg mooi uitgewerkt zijn. Je weet heel goed wie Ella is, wat haar motieven zijn en hoe ze zich bij het hele gereis en geschiet voelt. Maar ook van de mysterieuze Lucas kom je doorheen het verhaal meer en meer te weten waardoor het voor de kijker allemaal heel erg helder wordt. En gelukkig worden die twee hoofdpersonages ook sterk naar het scherm gebracht door goede acteurs. Avatar-topper Sam Worthington doet het geweldig als Lucas en ook Odeya Rush – Hannah uit Goosebumps (2016) – is heel overtuigend als Ella. Naast dit sterke duo zien we ook nog Allen Leech en Amy Landecker in leuke rollen.

Het verdict

The Hunter’s Prayer had zeker in de bioscoopzalen mogen verschijnen. Met namen als Odeya Rush en Sam Worthington is er gegarandeerd een publiek voor deze interessante actieprent. Het verhaal is niet moeilijk te volgen en daarom is deze prent perfect als je je op een avond gezellig wil ontspannen. De personages zijn helemaal in orde en bovendien ligt de focus in de film niet enkel op de actie. Er is ruimte voor drama en dat komt de prent echt ten goede. Dankzij het mooie acteerwerk van Sam Worthington en Odeya Rush en de degelijke regie van Jonathan Mostow kan je maar één ding concluderen: The Hunter’s Prayer is een film die je niet mag missen. Source 1 Media bracht de actiefilm op 16 november 2017 uit op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

Denk jij dat The Hunter’s Prayer inderdaad een goede film is of heb je de film al gezien en ben je minder enthousiast? Ben je van plan om de film een kans te geven? Laat het weten door nu hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *