Review – The Disappointments Room (2017)

Informatie

Regie: D. J. Caruso
Cast: Kate Beckinsale, Mel Raido, Duncan Joiner, Lucas Till & Marcia DeRousse
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Entertainment One
Releasedatum DVD: 25 oktober 2017

© 2015 DR Productions, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Horror… het is een genre dat voor de ene geweldig klinkt en voor de andere alleen maar nachtmerries veroorzaakt. De ene vind het leuk om in de zetel met een dekentje voor de ogen van de gruwel te genieten, terwijl de ander het helemaal niets lijkt. Horror is een genre dat vaak niet alleen heel erg entertaint, de verhalen kunnen je nu en dan zelfs echt iets bijbrengen. Het is dan ook geen verrassing dat er tal van niveaus zijn binnen het genre: een film als The Conjuring 2 (2016) kan je maar moeilijk vergelijken met een teleurstellende film als Shut In (2017). En nu Halloween gepasseerd is, is de donkerste periode van het jaar aangebroken en dat wil zeggen dat het hoog tijd is om gezellig te griezelen. Entertainment One bracht een tijdje terug The Disappointments Room uit op DVD. Maar is die horrorfilm wel de moeite waard?

© 2015 DR Productions, LLC. All Rights Reserved.

In The Disappointments Room trekken we samen met Dana en David naar het noorden van de Verenigde Staten. Nadat het jonge koppel hun dochtertje verloren is en Dana een ongelooflijk moeilijke periode heeft doorgemaakt, leek het hen het beste om samen met hun zoontje Lucas op het platteland te gaan wonen. Dana is tijdelijk uit haar eigen architectenbedrijf vertrokken, zodat ze zich helemaal toe kan leggen op de renovatie van het enorme huis dat ze gekocht hebben. Maar met dat huis lijken er een heleboel dingen mis te zijn. Wanneer Dana op de zolder een kamer ontdekt die niet op de plannen van het huis staan, beginnen er stilaan vreemde dingen te gebeuren. Maar Dana, die recent een depressie heeft gehad, weet niet of ze het zich allemaal inbeeld. Zijn de dingen die nu gebeuren wel echt?

© 2015 DR Productions, LLC. All Rights Reserved.

De korte inhoud van The Disappointments Room doet je al één ding van deze film vermoeden: het is allemaal enorm typisch. Het verhaal dat regisseur-scenarist D.J. Caruso, bekend van xXx: The Return of Xander Cage (2017), brengt is niet zo ongelooflijk origineel. Zoals in zovele horrorfilms trekken twee stadsmensen naar het platteland, trekken ze in een oud huis en gebeuren er allerhande bizarre en bovennatuurlijke dingen. Meer is The Disappointments Room eigenlijk ook niet. Van baanbrekend nieuwe horrorelementen is er helemaal geen sprake en eigenlijk werkt de horror ook helemaal niet. Verwacht op geen enkel moment dat je helemaal schrikt, want The Disappointments Room schiet als horrorfilm eigenlijk enorm tekort. Jammer.

© 2015 DR Productions, LLC. All Rights Reserved.

Laat ons dan hopen dat Caruso en Wentworth Miller, hem ken je dan weer als Michael Scofield uit Prison Break, wel interessante personages naar het scherm brengen. Wel, dat is ook helemaal niet het geval. The Disappointments Room barst van de magere platte flat charachters die tot op geen enkele hoogte je interesse wekken. Dana is een leeg personage zonder duidelijke drijfveren en je weet ook niets over haar (professionele) verleden. Ook manlief David komt over als een lege doos waar je eigenlijk niets aan hebt. Dat maakt uiteraard dat het acteerwerk ook niet helemaal op punt staat. Kate Beckinsale levert een matige performance en ook Mel Raido weet amper te overtuigen.

Het verdict

The Disappointments Room is terecht meteen op DVD – en ook enkel alleen op DVD – uitgebracht. Het magere verhaal, de lege personages, het gebrek aan inventiviteit en de zoektocht naar goede horrorelementen maken dat je deze film nauwelijks uit kan kijken. The Disappointments Room had een veel sterkere film kunnen zijn als D. J. Caruso meer had gedurfd een specialere horrorfilm te maken. Tussen het overgrote aanbod aan kwalitatief erg matige horrorprenten schiet deze The Disappointments Room er eigenlijk niet echt bovenuit. De film is flauw en dus zeker geen aanrader. Wil je de prent toch een kans geven? Entertainent One bracht hem uit op DVD sinds 25 oktober 2017. Bekijk de trailer nu.

Had jij al van The Disappointments Room gehoord of ben je al fan gewoon omdat de geweldige Kate Beckinsale in de films meedoet? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw bevindingen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *