Review – The Hitman’s Bodyguard (2017)

Informatie

Regie: Patrick Hughes
Cast: Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Elodie Yung, Gary Oldman & Salma Hayek
Genre: Actie, komedie
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 23 augustus 2017, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 29 december 2017

© 2016 Bodyguard Productions, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Bij onze noorderburen strijken geregeld redelijk grote Hollywoodproducties neer. In het mooie Nederlandse Amsterdam zijn de laatste jaren heel wat interessante titels opgenomen. Zo werd het tweede seizoen van de Netflix-hitreeks Sense8 er deels gedraaid door de makers van The Matrix en zagen we Sam Worthinton samen met Anthony Hopkins door de smalle straatjes snellen in Kidnapping Freddy Heineken (2015). Maar ook wat recenter werd er in de stad vol grachten een spectaculaire film opgenomen: The Hitman’s Bodyguard met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Nu die film ook bij ons in de winkelrekken op DVD en Blu-Ray te vinden is, lijkt het ons hoog tijd om eens te bekijken of Amsterdam een meerwaarde is in de film.

© 2016 Bodyguard Productions, Inc. All Rights Reserved.

In The Hitman’s Bodyguard maken we kennis met Michael Bryce, een gekende en gevreesde privédetective die sinds een aantal geen interessante jobs meer krijgt. Door een mislukte opdracht een aantal jaar geleden, wil niemand nog met hem samenwerken. Maar wanneer hij plots van de knappe Amelia een telefoontje krijgt en ze hem vraagt om een ‘pakketje’ in Nederland te gaan afleveren, lijkt alles te veranderen. Michael is aanvankelijk niet enthousiast en al zeker niet als hij ziet wie het pakketje is: de gevreesde en gezochte topcrimineel Darius Kincaid. Maar wanneer Amelia hem vertelt wat er allemaal op het spel staat, kan Michael niet meer terug: hij moet Kincaid naar het Internationaal Strafhof in Den Haag brengen. Maar dat gaat helemaal niet zoals gepland…

© 2016 Bodyguard Productions, Inc. All Rights Reserved.

The Hitman’s Bodyguard is een typische kat-en-muis-actiefilm waarin de personages binnen een bepaalde tijd van punt A naar punt B moeten reizen en onderweg tal van hindernissen moeten trotseren. Nee, het klopt dat het allemaal niet echt origineel is en dat we de laatste jaren al meerdere van zulke films hebben gezien. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo belangrijk: The Hitman’s Bodyguard slaagt erin de kijker over de hele lijn te entertainen en dat is zonder twijfel waar het om gaat. En dat de actiescenes – die stuk voor stuk erg stijlvol ogen – goed afgewisseld worden door aangename komedische scenes, maakt het er allemaal nog beter op. Wees maar zeker dat je je bij het bekijken van deze film geen enkele seconde gaat vervelen.

© 2016 Bodyguard Productions, Inc. All Rights Reserved.

In een actiekomedie vergeten filmmakers vaak dat personages ook een essentiële rol spelen. Wel, in The Hitman’s Bodyguard wordt dat helemaal niet vergeten. Regisseur Patrick Hughes en scenarist Tom O’Connor brengen naast de vele actiescenes ook een aantal verhaallijnen die tonen dat de hoofdpersonages in deze film meer zijn dan een hoopje schietende moordmachines. Het verhaal bevat veel emoties, natuurlijk hier en daar over the top, en dat maakt het voor de kijker nog aangenamer. Ryan Reynolds speelt een verloren, gebroken loser die probeert om de liefde van zijn leven terug te krijgen en Samuel L. Jackson is de topcrimineel die een bijzonder zacht kantje heeft. Het is wellicht ook geen verrassing dat de twee voor enorm vuurwerk op het scherm zorgen. Als je daarbij ook nog mooie performances van Gary Oldman, Elodie Yung én de geweldige Salma Hayek kan bewonderen, weet je meer dan genoeg.

Het verdict

Een meesterwerk kan je The Hitman’s Bodyguard helemaal niet noemen. Maar als je beslist om deze prent in huis te halen, zal je er wellicht geen spijt van hebben. De film zorgt ervoor dat je gedurende twee uur goed geëntertaind naar het scherm kan staren en dat je je dus geen enkel moment verveelt. Met stevige actiescenes, een arsenaal aan plezante mopjes en sterke performances van Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson is dat natuurlijk helemaal geen verrassing. The Hitman’s Bodyguard is een aangename actiekomedie die zeker de moeite waard is. De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 29 december 2017 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spectaculaire trailer nu.

Heb jij The Hitman’s Bodyguard al in de bioscoop gezien of ben je van plan de film op DVD of Blu-Ray te kopen? Laat het weten door hier onder te reageren.

1 reactie

  1. Oh yes, ik ben zeker van plan om The Hitman’s Bodyguard een keertje te gaan zien. Het klinkt inderdaad als die goede combi van coole actie en humor waar ik altijd wel voor ben te vinden. Ik ben benieuwd, hoe Amsterdams voelt Amsterdam in deze film nu echt? Of hoe Nederlands, sinds ze in Den Haag beginnen, right?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *