Review – Ozark: Seizoen 1 (2017)

Informatie

Regie: Jason Bateman, Ellen Kuras e.a.
Cast: Jason Bateman, Laura Linney, Esai Morales, Julia Garner & Sofia Hublitz
Genre: Criminaliteit, drama, thriller
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 21 juli 2017

© 2017 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Netflix komt binnen een klein jaartje met de eigen Belgisch-Nederlandse co-productie Undercover en dat betekent dat het aandeel van de streaminggigant in kleinere lokale markten nog groter wordt. Eerder zagen we immers al Netflix Originals als Marseille in Frankrijk en Dark in Duitsland. Maar zoals je wellicht al weet, staan er ook uitstekende Amerikaanse Netflix Originals online. Één daarvan is Ozark met de immens sympathieke Jason Bateman. De acteur is vooral bekend van zijn rol in komedies, dus vragen veel mensen zich af of Bateman ook indruk kan maken met iets serieuzer werk. Hoog tijd om dat even te onderzoeken.

© 2017 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

In Ozark maken we kennis met Marty Byrde en zijn gezin. Samen met zijn goede vriend Bruce leidt Marty een succesvol bedrijf dat gespecialiseerd is in financieel advies. Maar de twee houden zich ook bezig met duistere praktijkjes: voor een groot Mexicaans drugskartel wassen ze al het Amerikaanse geld helemaal wit. Wanneer Del, een afgevaardigde van het kartel, op een avond in Chicago opduikt en Bruce straft voor het achterhouden van een grote hoop geld, gaat alles mis. Om zijn eigen vel te redden stelt Marty voor aan Del om samen met zijn gezin te verhuizen naar de Ozarks, een prachtig natuurgebied in Missouri. Daar moet hij voor Del opnieuw miljoenen witwassen om de fout van zijn collega Bruce recht te zetten. Maar… dat verloopt niet zonder problemen.

© 2017 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Geld, geld en nog eens geld… het is iets waar iedereen zich de complexiteit van kan voorstellen. Alleen gaat het in Ozark over immens grote bedragen. Het verhaal dat deze spannende Netflix Original vertelt is van meet af aan heel erg interessant. Hoewel het allemaal heel erg traag op gang lijkt te komen, kan je al snel één ding concluderen: Ozark is een meesterlijk goede reeks die complex in elkaar steekt, zonder de aandacht van de kijker voor één luttele seconde kwijt te geraken. Het geld, de drugs, de schermutselingen in het gezin van Marty en de gevaren in de Ozarks… alles zit gewoon goed in deze nieuwe spannende Netflix Original.

© 2017 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

En dat is nog niet alles. Ozark verliest ook op geen enkel moment de belangrijke aandacht voor de personages. De reeks focust eigenlijk veel meer op de personages dan op wat er allemaal gebeurt, dus het is van groot belang dat ook iedereen echt iets te vertellen heeft. En dat is ook het geval: Marty is een interessant, intelligent en mondig man die zijn gezin in een groot ‘avontuur’ stort. Iedere aflevering opnieuw volg je hoe de financiële adviseur zijn best doet om ieder noodlot te ontwijken. Maar ook Marty’s vrouw Wendy, hun dochter Charlotte, hun zoon Jonah en de slinkse Ruth zijn uitstekende personages. Ieder karakater wordt bovendien uitstekend naar het scherm gebracht. Jason Bateman is fenomenaal als Marty Byrde en ook Laura Linney maakt indruk als Wendy. Verder zorgen Esai Morales, Julia Garner en Sofia Hublitz voor even uitstekende performances

Het verdict

Dat ze bij Netflix weten wat ze doen was eerder al duidelijk. Met hun uitstekende Netflix Original Dark slaagde de streaminggigant erin om de hele wereld gebiologeerd naar het scherm te doen staren. Maar ook Ozark is een reeks die absoluut de moeite waard is. Het verhaal is spannend, steekt goed in elkaar en is bovendien uitstekend in beeld gebracht. Door de mooie focus op ieder personage en de vele plottwists verveel je je met deze reeks echt nooit. Jason Bateman, die niet alleen de hoofdrol voor zijn rekening neemt maar ook regisseerde en produceerde, is een ongelooflijk getalenteerd man. Ozark is dus een fantastische reeks die je zo snel mogelijk moet kijken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij ook een fan van de Netflix Originals en heb jij Ozark al gezien? Spreken het verhaal en de personages je wel aan of net helemaal niet? Ga je de reeks nog kijken? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *