Review – Game Night (2018)

Informatie

Regie: John Francis Daley & Jonathan Goldstein
Cast: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Sharon Horgan & Billy Magnussen
Genre: Actie, komedie, criminaliteit
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 4 april 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 22 augustus 2018

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Niet iedereen zal het even graag doen, maar af en toe is het zeker leuk om met je vrienden, gezin of familieleden eens gezellig aan tafel te gaan zitten en een gezelschapsspelletje te spelen. Van Monopoly tot Levensweg, van Rumikub tot Pictionary… iedereen heeft wel zijn of haar favoriet. De ene keer verloopt al wat eerlijker dan de andere, maar al bij al komt iedereen er steeds heelhuids vanaf. Maar stel je nu eens voor dat zo een spelletjesavond helemaal verkeerd afloopt? Stel je eens voor dat er één van de spelletjes helemaal uit de hand loopt? Daarover gaat Game Night, de nieuwe film met Jason Bateman. Actie en komedie is niet altijd een goede mix, maar is het deze keer anders?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

In Game Night maken we kennis met Max en Annie, een ongelooflijk goed koppel dat nagenoeg over alles hetzelfde denkt. Maar één ding hebben ze echt gemeen: hun overgrote liefde voor gezelschapspelletjes. Wekelijks organiseren ze een gezellige spelletjesavond en steeds weer is het helemaal de moeite waard. Maar wanneer Max’ broer Brooks opnieuw van zich laat horen en iedereen bij hem thuis uitnodigt voor de wekelijkse spelletjesavond, gaat alles mis. Brooks had immers geregeld dat er een levensecht ontvoeringsspel ging zijn, maar dat lijkt helemaal anders te gaan dan verwacht. Max, Annie en alle andere belanden in een levensgevaarlijke situatie waar ze uit moeten zien te ontsnappen. Of is het allemaal stiekem toch een spel?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Als je ziet dat producenten van deze film de moeite al hebben gedaan om het logo van Warner Bros. en New Line Cinema aan te passen aan het thema van de film, ben je eigenlijk al vanaf de allereerste seconde verkocht. Game Night begint aan een fantastisch leuk tempo en in 1-2-3 heb je de voornaamste personages van de film leren kennen. Dat is een groot pluspunt, maar ook verder weet de film je voortdurend geboeid te houden. Het verhaal is verre van simplistisch en verrast de kijker met de ene twist na de andere en ook de speelse sfeer maakt het allemaal bijzonder entertainend en gewoon heel erg plezant. De humor is nooit over the top en dat zegt eigenlijk al meer dan genoeg. Game Night is een uitstekend uitgebalanceerde film waarmee je je gewoon echt amuseert.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Op het vlak van personages stelt Game Night ook in geen enkel opzicht teleur. Max en Annie zijn vanaf de allereerste seconde boeiende persoonlijkheden en worden gaandeweg het verhaal nog leuker om naar te kijken. Maar ook Sarah, de ongelooflijk naieve en domme Ryan, Kevin en Michelle én Brooks zijn uitstekende karakters die daadwerkelijk iets te vertellen hebben. En dat is iets wat je niet ziet gebeuren in elke onnozele actiekomedie. Het speelt wellicht ook mee dat het acteerniveau heel erg goed zit. Maar hoe kan het ook anders: Jason Bateman en Rachel McAdams maken indruk als Max en Annie, terwijl ook Kyle Chandler en Sharon Horgan het uitstekend doen als Brooks en Sarah. Game Night zit gewoon helemaal goed en dat is echt leuk om te zien.

Het verdict

Game Night is het soort film dat je vanaf de allereerste seconde gewoon laat genieten. Je hoeft niet al te veel na te denken om iets te snappen van het verhaal, maar simplistisch is het ook echt niet. De prent is entertainend, zit vol twists en barst van de uitstekende personages. Regisseurs John Francis Daley en Jonathan Goldstein hebben met deze prent vast en zeker hun vorige misbaksel – Vacation uit 2015 – helemaal goedgemaakt. Maar dat ligt wellicht ook aan het heerlijke acteerwerk van Jason Bateman en Rachel McAdams. Redenen genoeg dus om deze actiekomedie zo snel mogelijk een kans te geven. Game Night wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 22 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij ook zo een fan van Jason Bateman en zijn films? Wat vond jij eigenlijk van Game Night? Of heb je de film nog niet gezien? Ga jij de film op DVD of Blu-Ray in huis halen of spreekt het je allemaal niet zo aan? Laat het ons nu weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *