Review – Jumanji: Welcome to the Jungle (2018)

Informatie

Regie: Jake Kasdan
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Alex Wolff & Madison Isema
Genre: Actie, avontuur, komedie
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 31 januari 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 2 mei 2018

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Dat acteur Dwayne Johnson op zichzelf een filmgenre is, was eigenlijk eerder al duidelijk. Films als San Andreas (2015) en Baywatch (2017) hebben een heel eigen stijl die je aan niemand anders kan linken. Filmstudio’s staan dan ook elke keer weer opnieuw te springen om één van The Rocks kleppers binnen te halen. Terwijl we momenteel kunnen genieten van Rampage: Big Meets Bigger en binnenkort ook Skyscraper in de zalen verschijnt, is er ook aan andere film van de acteur net op DVD en Blu-Ray is verschenen. Jumanji: Welcome to the Jungle werd voor Sony Pictures financieel de best scorende film ooit, maar is het kwalitatief allemaal wel in orde?

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

De komische avonturenfilm neemt ons mee naar een middelbare school in de Verenigde Staten. Wanneer Spencer, Fridge, Bethany en Martha moeten nablijven op school, krijgen ze de opdracht om een vergeten lokaaltje op te ruimen. Al gauw ontdekt Fridge een oude spelconsole en besluiten de vier om het spel dat erop staat te spelen. Zonder dat ze het weten worden ze letterlijk in het spel gezogen, belanden ze op middenin een mysterieuze jungle en worden ze helemaal één met de karakters die ze hebben gekozen. Al snel wordt duidelijk wat ze moeten doen: als de vier pubers terug naar huis willen, moeten ze Jumanji redden. Zal het hen ook lukken? Want Jumanji is een plek waar gevaar iedere seconde om de hoek lonkt…

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Wat meteen opvalt, is dat Jumanji: Welcome to the Jungle heel erg flauw begint. De prent lijkt aanvankelijk immers een saai drama over een hoopje middelbare schoolkinderen die het helemaal niet met elkaar kunnen vinden. De film weet je interesse dus niet meteen vast te grijpen. Maar gelukkig verandert dat snel. Eens er wat vaart in het verhaal komt en de tieners in het paradijselijke Jumanji belanden, wordt het allemaal veel leuker. Perfect wordt het verhaal echt nooit, maar het is vast en zeker veilig om te stellen dat Jumanji: Welcome to the Jungle een leuke en entertainende film is die bovendien ook écht iets vertelt: wees gelukkig met jezelf én leer elkaar appreciëren.

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Jumanji: Welcome to the Jungle moet het vooral hebben van de uitstekende performances en de leuke personages die je in de film ziet. Dwayne ‘The Rock’ Johnson bewijst alweer dat hij een topper is door in de rol van de zestienjarige Spencer te kruipen. Maar ook Kevin Hart, die je al naast Johnson zag in Central Intelligence (2016), is perfect in zijn rol. Jack Black is hilarisch, zeker omdat hij een 16-jarig meisje speelt dat zichzelf geweldig vind. En Karen Gillan vult de cast ook goed aan. De jongere versies van de personages worden dan weer gespeeld door Alex Wolff, Ser’Darius Blain, Madison Isema en Morgan Turner. Ook zij zetten meer dan goede performances neer. Jumanji: Welcome to the Jungle is dus absoluut goed gecast.

Het verdict

Een film als Jumanji: Welcome to the Jungle benadert de perfectie nooit. De prent is heel leuk, entertainend en grappig, maar daar blijft het bij. Het script bevat een aantal gaten en soms lijkt het allemaal een beetje te gemakkelijk te gaan. Maar hoe dan ook: Jumanji: Welcome to the Jungle is een echte aanrader voor iedereen. De film doet je even alle zorgen vergeten en trakteert je op bijna twee uurtjes topentertainment. De cast is uitstekend en ook de personages zijn dik in orde. Regisseur Jake Kasdan brengt een heerlijke film voor jong en oud. De prent van Sony Pictures ligt sinds 2 mei 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij fan van Jumanji: Welcome to the Jungle? Heb jij de film al in de bioscoop gezien? Wat denk jij van de personages, het verhaal en de acteurs? Laat het weten door hier onder te reageren.

2 reacties

  1. Ik had er niks van verwacht, hooguit dat het rampzalig zou worden. En uiteraard, het origineel met Robin Williams zullen ze nooit evenaren, maar ik vond deze Jumanji toch verrassend genoeg best aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *