Review – Absentia: Seizoen 1 (2018)

Informatie

Regie: Oded Ruskin
Cast: Stana Katic, Patrick Heusinger, Cara Theobold, Ralph Ineson & Angel Bonanni
Genre: Misdaad, drama, mysterie
Originele zender: Amazon Prime
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 19 september 2018

© 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Recensie

In serieland is er één soort reeks die enorm veel vertegenwoordigd is: de misdaadreeks. Series over de heldhaftige politie-inspecteur die probeert om een kluwen van tips en bewijzen te ontrafelen in de hoop het antwoord te vinden op de prangende schuldvraag is nu ook eenmaal het soort televisie dat de kijker graag ziet. Maar omdat er zo veel reeksen zijn die hetzelfde dreigen te worden, proberen televisiestudio’s en seriemakers hun nieuwe reeks zo veel mogelijk unieke elementen te geven. Een tijdje terug bracht Sony Pictures Absentia uit op DVD. De relatief onbekende serie lijkt veelbelovend op het eerste gezicht, maar hebben de makers de serie wel voldoende eigenheid gegeven om boven water te blijven tussen al die andere misdaadreeksen? En is het allemaal eigenlijk wel spannend?

© 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Absentia gaat over Nick Durand, een getalenteerde FBI-agent. Zes jaar geleden verdween zijn vrouw Emily op mysterieuze wijze en nooit vond iemand van zijn team een spoor dat naar haar had kunnen leiden. Nick heeft zijn leven terug opgebouwd en is nu dolgelukkig met Alice, zijn tweede vrouw. Maar wanneer hij op een avond opgebeld wordt en hij Emily ongedeerd terugvindt in een afgelegen hut diep in het bos, staat zijn leven helemaal op zijn kop. Wat is er nu gebeurd? Wie heeft wat gedaan? Welk geheim heeft Emily te verbergen? Wat moet Nick nu doen met de twee vrouwen in zijn leven? Terwijl de verdwaasde FBI-agent probeert om zijn leven terug op orde te zetten,  gebeuren er allerhande dingen die verband houden met de verdwijning van Emily. Kan iemand dit ooit nog oplossen?

© 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Het onderwerp dat Absentia in de kern aansnijdt, is op zich heel erg interessant. De reeks gaat immers over een man die plots twee vrouwen heeft en die eigenlijk geen flauw benul heeft van hoe hij dat nu moet aanpakken. Dat is zeker boeiend, maar Absentia worstelt tegelijk ook met één groot probleem. De reeks probeert immers ook een spannend politieverhaal te brengen en daardoor gaat het kleinere en dramatische verhaal een beetje verloren. Maar vergis je niet: Absentia is absoluut entertainende televisie die je meer dan eens helemaal aan het scherm doet kleven. Het had alleen allemaal een beetje subtieler en gevoeliger gemogen en de focus had veel minder mogen liggen op het hele politiegebeuren. Als je de reeks bijvoorbeeld vergelijkt met een topserie als The Sinner, begrijp je meteen ook waarom.

© 2018 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Op visueel vlak kan je Absentia maar weinig kritiek geven. De reeks is knap in beeld gebracht en door de schitterende shots van een aantal belangrijke elementen weet je ook heel goed waar de focus ligt. Absentia is uitstekend geregisseerd en daarvoor verdient de serie ook alle lof. Ook het acteerwerk zit helemaal goed. Patrick Heusinger brengt de rol van FBI-agent Nick Durand meer dan geloofwaardig naar het scherm en ook Stana Katic doet het indrukwekkend goed als de plots teruggekeerde Emily Byrne. Het duo zorgt ervoor dat je ieder ding in de reeks gelooft en dat is vanzelfsprekend alleen maar positief. Verder zorgen ook Cara Theobold en Ralph Ineson voor uitstekend ondersteunend acteerwerk.

Het verdict

Absentia is vast en zeker een heel erg fijne en entertainende reeks die je meer dan eens totaal aan het scherm kluistert. Maar de reeks had veel meer kunnen zijn dan een klassieke ‘whodunit’ waarin de politie zoekt naar de boosdoener in het hele gebeuren. Absentia bevat immers een aantal elementen die veel beter uitgewerkt hadden kunnen zijn en dat is heel erg spijtig. Maar hoe dan ook: de reeks is zeker de moeite waard. Visueel zit het allemaal goed en ook het acteerwerk van Patrick Heusinger en Stana Katic voelt heel goed aan. Absentia is dus een degelijk gemaakte reeks die je over de hele lijn echt amuseert, maar daar blijft het bij. De misdaadserie van Sony Pictures ligt sinds 19 september 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Hou jij van misdaadreeksen en heb je Absentia al gezien? Had je ooit al van de reeks gehoord of ben je nu zeker van plan om de reeks (niet) te kijken? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *