Review – Complete Unknown (2018)

Informatie

Regie: Joshua Marston
Cast: Rachel Weisz, Michael Shannon, Michael Chernus, Azita Ghanizada & Frank De Julio
Genre: Drama,  mysterie
Distributeur: Remain in Light – The Searchers
Releasedatum: 2 oktober 2018

© 2016 Heron Television Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

Lang niet alle films die gemaakt worden, krijgen ook een grote bioscooprelease in België. Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar soms is die keuze wel redelijk onlogisch. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Crazy Rich Asians, de recente komedie die aanvankelijk ook geen release kreeg in de Belgische bioscoopzalen. Soms is het ook zo dat een film met bijzonder grote namen het helemaal niet haalt tot in onze zalen. Denk zo maar aan Spinning Man (2018) met Pierce Brosnan en Guy Pearce. Sinds 2 oktober 2018 ligt ook Complete Unknown in de winkelrekken op DVD. De film met sterren Rachel Weisz én Michael Shannon ging ook meteen naar DVD, maar is daar eigenlijk een goede reden voor?

© 2016 Heron Television Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

In Complete Unknown maken we kennis met Alice, een mondige biologe die recent een gloednieuwe kikkersoort ontdekt heeft niet heel ver van New York. Ze woont er nog maar pas, maar al gauw leert ze Clyde kennen, een vriendelijke man die graag naar haar verhalen luistert. Wanneer Clyde Alice uitnodigt om mee naar het verjaardagsfeest van zijn beste vriend Tom te gaan, hangt er een vreemde sfeer. Alice en Tom lijken elkaar immers al te kennen uit een ver verleden, maar niemand op het feest mag er iets van weten. Wat is er gebeurd tussen de twee? Kennen ze elkaar echt of is het maar een gevoel? Wat is het groot geheim dat Alice met zich meedraagt? Samen met Tom brengt ze een hele tijd door en komen er antwoorden op al de vragen die de twee zich stellen…

© 2016 Heron Television Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

De slogan van Complete Unknown is: “There’s more than meets the eye.” En eigenlijk is dat meteen een zin die de lading van de prent volledig dekt. Het hele gebeuren gaat immers over wie je bent als mens en vooral de keuze die je kan maken om te zijn wie je wil zijn. Dat is zeker interessant en doet je tot op een zekere hoogte ook aandachtig kijken naar wat er allemaal gebeurt, maar gaandeweg valt de prent wel als een kaartenhuisje in elkaar. Niet alle elementen worden met een even grote finesse uitgewerkt en daardoor dreigt het naar het einde toe allemaal een tikkeltje te ongeloofwaardig te worden. Bovendien eindigt de film nogal abrupt en blijf je als kijker verdwaald achter. Dat is jammer, zeker omdat Complete Unknown in de kern best interessant is.

© 2016 Heron Television Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

Ook qua personages laat de film hier en daar wat steekjes vallen. De twee hoofdpersonages, Alice en Tom, hebben zeker genoeg achtergrond meegekregen om geloofwaardig te zijn, maar daar stopt het. Je hebt als kijker nooit het gevoel dat je zit te staren naar echt boeiende persoonlijkheden die je helemaal meesleuren in het verhaal. Gelukkig is er dan wel het fijne acteerwerk van Rachel Weisz en Michael Shannon. De twee zorgen voor goede performances en dat doet alles op het einde van de rit nog wel meevallen. Verder zie je in de prent ook nog Michael Chernus, Azita Ghanizada en Frank De Julio in vergeetbare ondersteunende rollen de revue passeren.

Het verdict

Joshua Marston presenteert met Complete Unknown echt een film die je zowel enthousiast als niet enthousiast doet worden. Het verhaal is op zich wel leuk gevonden en de boodschap erachter is ook helemaal niet stom, maar het is allemaal niet zo bijzonder goed uitgewerkt. Gaandeweg loopt het verhaal wat verloren en ook de personages blijven niet over de hele lijn even interessant. Zonde is dat, zeker als je weet dat Rachel Weisz en Michael Shannon voor degelijk acteerwerk zorgen in deze prent. Hoe dan ook: hou je van dramafilms en hoeft het voor jou niet altijd van een even hoogstaand niveau te zijn? Dan is Complete Unknown zeker een kanshebber. De prent van Remain in Light ligt sinds 2 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Complete Unknown al gezien of had je ooit al van de film gehoord? Ga je akkoord met onze recensie of vind je dat we te streng zijn? Laat ons weten wat jouw mening is door hier onder een reactie te plaatsen! We horen graag hoe jij erover denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *