Review – Hotel Artemis (2018)

Informatie

Regie: Drew Pearce
Cast: Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista, Jeff Goldblum & Sterling K. Brown
Genre: Actie, criminaliteit, drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 25 juli 2018, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 november 2018

© 2018 Open Road Films, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Veel films lijken op papier nagenoeg perfect. Maar eens ze naar het grote scherm worden vertaald, loopt het helemaal mis. Denk zo bijvoorbeeld maar aan de ambitieuze fantasyfilm Seventh Son (2015), die na de opnames als een hete aardappel van Warner Bros. naar Universal ging. Toegegeven: het is vaak niet makkelijk om als studio te weten of een film na de opnames ook echt goed gaat zijn en bijgevolg het grote publiek gaat aantrekken. Recent bracht Dutch FilmWorks de indrukwekkend en interessant ogende sciencefictionfilm Hotel Artemis uit op DVD en Blu-Ray. Wereldwijd deed de film het niet zo goed, maar is daar eigenlijk een reden voor? Want op papier lijkt de film toch geweldig?

© 2018 Open Road Films, LLC. All Rights Reserved.

Hotel Artemis neemt je een stukje mee richting de toekomst. Het is 2028 en de sociale onrust in de VS groeit omdat er een groot tekort is aan water en de prijzen steeds hoger worden. Bovendien is er veel criminaliteit. Al 22 jaar lang baat De Verpleegster een mooi ‘hotel’ uit waar alle gasten de beste medische zorgen krijgen. De regels zijn duidelijk: geen wapens, geen agenten en gasten mogen elkaar niet in het hotel beginnen te vermoorden. Maar wanneer op een nacht alle regels gebroken dreigen te worden en de beruchte Wolf King naar het hotel komt, moet De Verpleegster alles doen om haar geweldige hotel te redden. Maar zal haar dat ook lukken? Of moet ze deze keer tolereren dat alle regels gebroken worden?

© 2018 Open Road Films, LLC. All Rights Reserved.

Het ziet er allemaal heel interessant uit: brave sciencefiction, een hoop grote Hollywoodacteurs én heerlijke actie. Hotel Artemis lijkt gewoon de perfecte film voor fans van het genre. En toch is dat helemaal niet waar. Na een sterke openingsscene en na kennis gemaakt te hebben met de voornaamste personages, tuimelt de film in een heleboel clichés. Bovendien is er eigenlijk gewoon geen verhaal. Hotel Artemis gaat gewoon over een hoopje misdadigers die samen in een hotel zitten, en daar stopt het. Dat is zonde, aangezien het concept en de personages zeker wel toelaten om inhoudelijk ook iets interessants te doen. Hier schiet regisseur-scenarist Drew Pearce – je kent hem misschien ook als scenarist van Mission: Impossible – Rogue Nation (2015) – echt tekort. Je had toch wat meer verwacht van deze film.

© 2018 Open Road Films, LLC. All Rights Reserved.

Hotel Artemis is ook een hele korte film. Dat is op zich geen probleem, maar het maakt dat Pearce eigenlijk alle focus legt op de actie en ontploffingen en daardoor veel te weinig tijd heeft voor zijn personages. Hier en daar zie je wel een glimpje van het verleden van De Verpleegster, die trouwens voortreffelijk gespeeld wordt door Jodie Foster, maar daar blijft het ook bij. Het is ontzettend jammer dat Foster haar jarenlange ‘break’ doorbrak voor deze rol. De actrice zou beter moeten weten. En ook alle andere personages zijn maar matig uitgewerkt: Waikiki, Nice, Niagara enzovoort… allen misdadigers met een mager verhaaltje. Gelukkig zorgen Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Jeff Goldblum en Dave Bautista wel voor goed acteerwerk, waardoor het uiteindelijk allemaal nog wel entertainend wordt.

Het verdict

Vergis je niet: Hotel Artemis is helemaal geen slechte film. De visuals, de actie en de sfeer zitten voor de volle honderd procent goed. Maar daarmee kan je jammer genoeg vandaag de dag een cinefiel niet meer overtuigen. Het verhaal is veel te magertjes en ook de personages zijn veel te flauw. Regisseur en scenarist Drew Pearce had zijn huiswerk beter moeten doen, want op die manier had hij deze thriller echt naar een veel hoger niveau kunnen tillen. De man mag van geluk spreken dat hij Jodie Foster, Jeff Goldblum en Sofia Boutella wist te strikken, want zij maken het uiteindelijk allemaal nog wel de moeite waard. Hotel Artemis is dus zeker geen rotfilm of tijdverlies, maar wellicht zal de film je maar weinig bijblijven. De prent wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 30 november 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de coole trailer nu.

Jeff Goldblum, Jodie Foster en Sofia Boutella… maken al deze supersterren je ook zo enthousiast voor Hotel Artemis? Heb je de film ook al gekeken en vond je het ook zo teleurstellend? Of is je mening helemaal anders? Laat het ons nu weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *