Review – Tully (2018)

Informatie

Regie: Jason Reitman
Cast: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston, Mark Duplass & Elaine Tan
Genre: Drama, mysterie, komedie
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum bioscoop: 11 juli 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 13 november 2018, verdeeld door The Searchers

© 2017 Tully Productions, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

Het moederschap is vaak een moeilijke fase in het leven van  een vrouw. Plots wordt het leuke leven dat je voordien had er één vol verplichtingen waar je niet onderuit kan. Je moet je tijd beter verdelen en dat valt voor de ene wat moeilijker dan voor de andere. Bovendien doet het ook heel wat met je lichaam: je bent gewoon niet meer zo sexy als vroeger. Dat is althans wat sommige moeders denken. In 2018 verscheen Tully, een grappige dramafilm over Charlize Theron die het als moeder heel erg moeilijk heeft. De actrice kwam voor de rol serieus wat kilo’s aan en ziet er dan ook helemaal anders uit. Maar was het dat ook waard? Is Tully echt een goede film of voelt het allemaal maar wat flauwtjes aan?

© 2017 Tully Productions, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

In Tully volgen we het doen en laten Marlo, haar man Drew en hun kinderen. Al jaren is Marlo de levensvreugde totaal kwijt. Kinderen hebben van haar een saaie vrouw gemaakt die nergens nog zin in heeft en bijgevolg altijd zit te piekeren. Maar er is één grote verandering op til: er komt een derde kindje aan. Wanneer de jonge Mia geboren wordt, schakelen zij en Drew al gauw Tully in. De zogenaamde ‘nachtnanny’ moet er alles aan doen om het koppel ’s nachts te helpen zodat zij goed kunnen slapen. Tully is een inspirerende persoonlijkheid en slaagt erin om Marlo terug licht in het leven te laten zien. Marlo begint weer van het leven te genieten en dat ziet iedereen om haar heen. Maar is het ook wel echt waar? Zou het kunnen dat er meer aan de hand is?

© 2017 Tully Productions, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Als je er al één ding opvalt, dan is het vast en zeker wel dat Tully inhoudelijk gewoon al een heel interessante film is. Moederschap is uiteraard geen gemakkelijk gebeuren en het vraagt voor de vrouw vast en zeker tal van opofferingen. Voor sommigen zorgt het er immers ook voor dat hun zelfvertrouwen naar het meest diepe dieptepunt zakt dat ze zich maar kunnen inbeelden. Dit zijn allemaal elementen die Tully heel mooi naar voor brengt en die ook heel goed overkomen. Maar de prent is niet alleen inhoudelijk goed, het is ook gewoon allemaal entertainend en grappig. Maar hoe kan dat ook anders? Het verhaal werd geschreven door Diablo Cody, de scenariste van onder andere ook Juno (2007).

© 2017 Tully Productions, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Niet alleen qua inhoud en verhaal zit Tully goed, ook het acteerwerk is nagenoeg feilloos. Het grootste deel van de prent focust op Marlo, de vrouw van ongeveer eind de dertig die het eigenlijk allemaal niet meer leuk vind. De uitstekende performance van Charlize Theron maakt dat alles ongelooflijk goed overkomt en dat je ook echt alles gelooft. Dat de actrice voor deze rol flink wat kilo’s aankwam, toont aan hoe ongelooflijk toegewijd ze is. Charlize Theron is gewoon een topactrice, daar hoef je niet meer over te discussiëren. Maar ook Mackenzie Davis, je kent haar misschien wel van Blade Runner 2049 (2017), zet een uitstekende performance neer als de jonge en inspirerende Tully. Verder is er ook nog Ron Livingston, die heel fijn de rol van Marlo’s echtgenoot Drew voor zijn rekening neemt.

Het verdict

Tully is een heel erg goede en vooral ook belangrijke film. Vaak vergeten mensen dat het leven van een moeder niet altijd zo rooskleurig is en bovendien zeggen mensen vaak ook dat moeders ‘maar gelukkig moeten zijn met wat ze hebben’. Maar Tully toont aan dat iedereen anders omgaat met het moederschap. Het verhaal is goed geschreven en de personages zijn uitstekend uitgewerkt. En dan is er nog het acteerwerk van Charlize Theron, dat gewoon perfect is. Haar performance is straf en maakt de film nog beter dan die al is. Maar ook Ron Livingston en Mackenzie Davis doen het heel erg goed. Kortom: er is geen enkele reden om deze film aan je voorbij te laten gaan. Tully wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 13 november 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Tully al gekeken en kon je helemaal meevoelen met Marlo? Of vind je het allemaal wat overdreven? Wat denk jij van de performance van Charlize Theron? Laat ons weten wat jij van de film denkt door hier onder te reageren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *