Review – Final Score (2018)

Informatie

Regie: Scott Mann
Cast: Dave Bautista, Lara Peake, Ray Stevenson, Pierce Brosnan & Ralph Brown
Genre: Actie, drama, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 3 oktober 2018, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 8 februari 2019

© 2018 Final Score Film Limited. All Rights Reserved.

Recensie

Nu de krachten van IS een beetje ingedijkt lijken, ziet het er naar uit dat er in onze contreien de komende jaren veel minder aanslagen zullen zijn. Het moslimfundamentalisme, naast andere bronnen van terrorisme, lijkt immers minder sterk dan ooit tevoren. Dit betekent echter niet dat gelijkaardig geweld niet vanuit andere hoeken kan komen. Zo zijn de communistische Russen volgens Europa en de VS een groeiend probleem en wordt de angst tegenover de Aziatische grootmachten ook steeds groter. Wat doe je zo bijvoorbeeld wanneer een bende Russische anarchisten iedereen tijdens een grootschalige voetbalmatch opsluit? Daarover gaat Final Score, een actiefilm uit 2018 die recent uitkwam op DVD en Blu-Ray.

© 2018 Final Score Film Limited. All Rights Reserved.

Final Score gaat over Michael Knox, een voormalige militair die nu in de VS aan het werk is als private agent. Wanneer hij de familie van zijn overleden beste vriend bezoekt, beslist hij om met Danni, de dochter des huizes, naar een voetbalmatch te gaan. Het belooft een geweldige avond te worden, maar niet veel later is Knox Danni kwijt. Is er iets ernstigs aan de hand? Michael doet er alles aan om haar terug te vinden en gaandeweg ontdekt hij dat het station helemaal afgesloten is. Russische terroristen houden iedereen in de greep en proberen op die manier Arkady, een voormalige revolutionair, uit diens tent te lokken. Maar gaandeweg belandt ook Danni in het gewelddadige en vooral gevoelige getouwtrek.

© 2018 Final Score Film Limited. All Rights Reserved.

Echt vernieuwend voelt Final Score qua verhaal niet echt aan. Dat het zich allemaal in een voetbalstadion afspeelt is ergens wel een fijn element, maar verder is er niets nieuws in deze film te vinden. Scott Mann presenteert een actiefilm vol clichés, met terroristen, de ontvoerde onschuldige en een held die het voor alles en iedereen gaat oplossen. Entertainend blijft het allemaal wel en bovendien is het allemaal ook echt goed uitgevoerd, maar van nieuwe actiefilms vandaag de dag mag je als cinefiel eigenlijk wel meer verwachten. Final Score is dus met andere woorden niet meer dan een typische genreprent die haar typische karakter ook geenszins wegstopt.

© 2018 Final Score Film Limited. All Rights Reserved.

De personages in deze film zijn ook niet helemaal geweldig. Hoewel het hoofdpersonage, de ex-militair en spierbundel Michael Knox, wel geloofwaardig is, kom je eigenlijk nooit echt heel veel te weten over hem. Ook diens nichtje Danni is niet meteen het meest verdiepte personage. De personages worden echter wel geloofwaardig neergezet door respectievelijk Dave Bautista en Lara Peake. Dat het allemaal zo flauwtjes uitgewerkt is, legt op zich ook weer bloot dat de film over de hele lijn typisch is. Middelmatige actieprenten vergeten immers wel vaker om de personages goed uit te werken. Dat geldt trouwens ook voor de slechteriken van dienst,  een bende Russen die gratuit geweld nuttig acht om hun doel te bereiken. Ray Stevenson leidt die bende en doet dat goed, maar echt interessant wordt het nooit. Verder passeert ook Pierce Brosnan nog de revue als de revolutionair Dimitri.

Het verdict

Final Score is geen slechte actieprent. Het is een typische genrefilm die volkomen opgaat in het gros van soortgelijke actiefilms. De film is leuk om eens een keertje te bekijken, maar verwacht je geenszins aan interessante cinema die je kennis verruimt. Scott Mann regisseert goed, maar levert een oppervlakkig verhaal af. Dave Bautista, Lara Peake, Ray Stevenson en Pierce Brosnan zorgen voor degelijk acteerwerk, maar de personages die ze vertolken zijn ook niet meteen de meest sterke. Final Score is een perfecte film voor wanneer het inhoudelijk allemaal niet interessant hoeft te zijn, maar meer is het ook niet. De actieprent wordt verdeeld door Dutch Filmworks en ligt sinds 8 febrauri 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Zeggen het plot, de personages en de acteurs in Final Score je wel iets? Heb je de film misschien al in de bioscoop gezien en vond je het wel goed? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *