Review – Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Informatie

Regie: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
Cast: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Nicolas Cage, Chris Pine & Zoë Kravitz
Genre: Actie, animatie, avontuur
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 19 december 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 april 2019

© 2018 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Disney is al jaar en dag de grote slokop binnen de categorie van Beste Animatiefilm bij de Oscars. Ook dit jaar leek het in de sterren geschreven te staat dat Ralph Breaks the Internet (2018) met het gegeerde beeldje zou gaan lopen. Toen de film op DVD en Blu-Ray uitkwam, kleefden er zelfs stickers aan met de vermelding dat de film de Oscar ook effectief had gewonnen. Maar dat is helemaal niet correct. Dit jaar was het niet Disney, maar wel Sony die aan de haal ging met het beeldje. De actievolle en vooral amusante animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse oogste zo’n goede kritieken, dat het haast ondenkbaar leek dat de film de prijs niet zou winnen. Maar is het ook terecht? Wat maakt deze Spider-Man-film zo straf?

© 2018 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.

Spider-Man: Into the Spider-Verse vertelt het verhaal van de jonge Miles Morales, een doodgewone puber die een heerlijk leventje leidt samen met zijn ouders. Wanneer hij naar een nieuwe school gaat, ziet hij het echter niet meer goed zitten. Hij is niet meer populair en hij vindt de school elitair. Miles moet opzoek naar zichzelf, maar wordt gaandeweg gestoord door niemand minder dan Peter Parker. Wanneer de enige echte Spider-Man na een bloederig gevecht het leven laat, blijkt dat er een poort naar alternatieve dimensies is opengegaan en dat er in het New York van Miles nu meerdere spinnenhelden zijn. Terwijl de gevaarlijke Kingpin, een gevreesde crimineel, op de loer ligt, wil Miles er alles aan doen om zijn nieuwe vrienden terug naar hun eigen dimensie te sturen. Dat brengt hoe dan ook tal van gevaren met zich mee…

© 2018 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.

Sony Pictures doet het goed met Spider-Man. In 2017 verscheen de langverwachte eerste nieuwe film Spider-Man: Homecoming en nu is er deze geanimeerde versie waarmee Sony de Oscar voor Beste Animatiefilm in de wacht wist te slepen. Al na een paar minuten heb je door waarom deze film zo succesvol was en is: de animatie is ongelooflijk knap. Het is allemaal heel speels en de film neemt zichzelf nooit al te serieus. Er is meer dan genoeg plaats voor humor, terwijl ook de spanning met momenten absoluut niet te snijden is. Al deze elementen maken van Spider-Man: Into the Spider-Verse een absolute topfilm. Als je daarnaast ook nog opmerkt dat het verhaal meesterlijk in elkaar is gestoken en bovendien op geen enkel moment saai wordt, weet je eigenlijk al meer dan genoeg. De boodschap van regisseurs Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman is trouwens ook echt mooi: iedereen kan een superheld zijn.

© 2018 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.

Naast het verhaal en de knappe animatie, zijn ook de personages in deze amusante animatieprent uitstekend uitgewerkt. De jonge Miles Morales is een puber waarin iedereen zichzelf wel ziet, die sukkelt met wie hij is en uiteindelijk een opgedragen rol moet spelen. Dat is niet gemakkelijk, maar de film geeft dit perfect weer. De stem van het personage wordt met volle overtuiging verzorgd door Shameik Moore. De jonge acteur is een groot talent, zoveel is duidelijk. Dit alles geldt ook voor Peter Parker, Gwen Stacy, Oom Aaron en alle andere personages. Ook die persoonlijkheden zijn fantastisch uitgewerkt en komen uitstekend tot hun recht via de fijne stemmen van Jake Johnson, Hailee Steinfeld en Mahershala Ali. Verder hoor je ook nog Nicolas Cage, Zoë Kravitz en Chris Pine. Voor wie het zou willen weten: ook in deze prent is er een leuke cameo voor Stan Lee.

Het verdict

Je voelt het wellicht al wel aankomen, maar het is meer dan terecht dat Spider-Man: Into the Spider-Verse aan de haal ging met de Oscar voor Beste Animatiefilm. Ieder element in deze prent komt perfect tot zijn recht: de animatie is prachtig en speels, de personages zijn tot in de uiterste puntjes uitgewerkt en ook het stemmenwerk van Shameik Moore, Nic Cage, Hailee Steinfeld en alle andere toppers die je hoort in de film is fenomenaal. Regisseurs Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman hebben een uitstekende animatiefilm gemaakt die absoluut alle lof verdient. Zorg er dus voor dat je deze film niet mist. Spider-Man: Into the Spider-Verse wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 30 april 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de knappe trailer nu.

Heb jij Spider-Man: Into the Spider-Verse al gekeken? Vond je de film ook zo straf of lieten de animatie, de personages en het verhaal je maar koud? Laat het ons nu weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *