Review – Second Act (2018)

Informatie

Regie: Peter Segal
Cast: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Milo Ventimiglia & Leah Remini
Genre: Romantisch drama, komedie
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum bioscoop: 26 december 2018, verdeeld door The Searchers
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 14 mei 2019

© 2019 STX Productions, LLC. 2019 The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

De laatste jaren zijn er steeds meer zangers, zangeressen, modellen en realitysterren die echt een stap zetten richting Tinseltown. Denk zo bijvoorbeeld maar aan topmodel Cara Delevingne die besloot om na Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) zich vooral te focussen op acteren. Ook Rihanna besloot om in meer films te verschijnen. Een zangeres-topmodel dat al een stuk langer alle branches met elkaar combineert, is de immens getalenteerde Jennifer Lopez. Het was een tijdje geleden dat we haar nog eens in een film konden bewonderen, maar eind 2018 maakte ze haar ‘comeback’ in Second Act. De vrouwenfilm pur sang lijkt niet veel nieuw onder de zon te brengen, maar toch lijkt de film de moeite waard. Is Second Act je tijd waard of niet helemaal?

© 2019 STX Productions, LLC. 2019 The Searchers. All Rights Reserved.

Maya is een assistent-manager in een lokale supermarkt. Al jaren probeert ze om promotie te maken en eindelijk lijkt ze daar echt kans op te maken. Ze haalt alles uit de kast, maar grijpt alsnog naast de job wegens haar gebrek aan een universitair diploma. Maya zit in zak en as en weet niet hoe het leven nu verder moet. Wanneer ze via de zoon van haar beste vriendin mag gaan solliciteren bij het gigantische Clarke & Anderson, een cosmeticaketen die heel wat aanzien geniet, wordt ze niet veel later aangenomen. Alleen is er één probleem: haar CV was helemaal vals en stond vol leugens. Maya gaat aan de slag als adviseur en krijgt meteen een grote opdracht. Niet veel later ontmoet ze totaal onverwacht haar dochter, die ze destijds voor adoptie afstond. Het leven van Maya ziet er plots heel anders uit en dat komt allemaal door een lange lijst van leugens. Hoe lang kan de vrouw dit nog volhouden?

© 2019 STX Productions, LLC. 2019 The Searchers. All Rights Reserved.

Second Act gaat eerder moeizaam van start. Regisseur Peter Segal – je kent hem wellicht van Get Smart (2008) – slaagt er geenszins in de kijker meteen mee te krijgen en dat is bijzonder jammer. Na een kwartiertje draait het echter allemaal om en wordt het leven van de 40-jarige Maya wel interessant. Hoewel de gebeurtenissen niet helemaal geloofwaardig zijn en je meermaals merkt dat de nadruk echt op het feelgood-karakter van de film ligt, verveel je je geen seconde. Peter Segal raakt meermaals een gevoelige snaar en dat werkt ongetwijfeld heel erg goed. Bovendien brengt de film een heel fijne boodschap: de enige rem in je leven, dat ben je gewoonweg zelf. Het is een thema dat iedereen aanspreekt en daarom is Second Act ook echt een film voor het hele gezin. De prent is braaf, maar nooit saai.

© 2019 STX Productions, LLC. 2019 The Searchers. All Rights Reserved.

De personages die je in Second Act ziet rondlopen, zijn absoluut goed uitgewerkt. Maya is een fijne persoonlijkheid met een moeilijk verleden en dat komt allemaal heel fijn naar voor. Het hoofdpersonage is interessant en dat is het allerbelangrijkste. Uiteraard zit het acteerwerk van Jennifer Lopez daar voor meer dan iets tussen. De actrice draagt de prent die ze zelf mee produceerde helemaal. Ook het acteerwerk van Vanessa Hudgens, Treat Williams en Milo Ventimiglia en zit helemaal goed. Het is fijn om te zien dat de prent de uitstekende balans vind tussen drama en komedie, zowel op het niveau van het verhaal als dat van de personages. Second Act ontpopt zich bijgevolg tot een aangename verrassing.

Het verdict

Second Act lijkt aanvankelijk een typisch Amerikaanse rommelkomedie die niet veel origineels te vertellen heeft. Na een moeizaam eerste kwartiertje ontpopt de film zich echter tot een veel minder oppervlakkige prent die je met momenten echt raakt. De personages zijn goed uitgewerkt en doorstaan effectief een psychologische ontwikkeling, hetgeen de prent uiteraard alleen maar ten goede komt. Lopez, Hudgens, Williams en alle andere leden van de cast leveren fijne performances en weten drama en komedie uitstekend met elkaar te verweven. Peter Segal presenteert zonder twijfel zijn beste prent van het laatste decennium en kan er een heel gezin mee entertainen. Second Act is dus een aangename verrassing die jij niet mag missen. De film wordt verdeeld door The Searchers en ligt sinds 14 mei 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de fijne trailer nu.

Heb jij Second Act al in de bioscoop gekeken of heb je de prent thuis al ontdekt? Wat vond jij van het verhaal en de acteerprestaties van de cast? Ben jij ook eerder positief of niet helemaal? Laat het ons en de rest van de wereld weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *