Review – Star Trek: Discovery – Seizoen 2 (2019)

Informatie

Regie: Olatunde Osunsanmi, Jonathan Frakes e.a.
Cast: Sonequa Martin-Green, Anson Mount, Doug Jones, Anthony Rapp & Mary Wiseman
Genre: Sciencefiction, avontuur, drama
Originele zender: CBS
Belgische zender: Netflix

© 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Recensie

Star Wars en Star Trek? Da’s toch gewoon allemaal hetzelfde?!” Kwatongen die van niks weten durven zulke lelijke dingen wel eens te verkondigen in een cafégesprek. Want wie de twee franchises echt goed kent, weet dat ze in de kern helemaal verschillend is. Daar waar Star Wars voornamelijk focust op conflicten en oorlogen, focust Star Trek nagenoeg alleen op het bewaren van de vrede tussen de verschillende gemeenschappen in het universum. Terwijl het wachten is op de nieuwe Star Wars die eind dit jaar de Skywalker-reeks moet afronden en de mogelijke nieuwe Star Trek-film van Quentin Tarantino, is er voor de fans van die laatste films al een aantal jaar goed nieuws in de vorm van Star Trek: Discovery. De nieuwe bombastische reeks heeft er intussen al twee seizoenen opzitten en zal wellicht nog een tijdje meegaan. Maar hoe was dat meest recente seizoen eigenlijk? Is Discovery nog steeds zo’n verademing?

© 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Na de gebeurtenissen met de verraderlijke Gabriel Lorca is de rust op de Discovery helemaal teruggekeerd. Dat is althans wat Michael Burnham en haar kompanen denken. Wanneer er in de ruimte plots rode signalen verschijnen, besluit de Discovery, deze keer onder leiding van de gerespecteerde Christopher Pike, op onderzoek te gaan. Wat eerst onschuldig lijkt, blijkt al gauw een belangrijke boodschap uit de toekomst van iemand die de bemanning bijzonder goed lijkt te kennen. Pike, Burnham, Saru en Tyler ontdekken dat al het bewuste leven in het universum in gevaar is en dat er uiteindelijk meer één oplossing mogelijk is. De bemanning van de USS Discovery moet opnieuw alle krachten bundelen om het universum te redden van de meest vreselijke ondergang die er maar denkbaar is. Alleen zullen er deze keer offers gemaakt moeten worden die niemand ooit had durven bedenken…

© 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Het eerste seizoen van Star Trek: Discovery was gewoonweg geweldig. Het verbluffend straffe verhaal, de uitstekende personages en casting én de knappe speciale effecten maakten van de reeks een absolute must see. Het hoeft geen verrassing te zijn dat ook dit tweede seizoen exact dezelfde kwaliteit met zich meebrengt. Dit tweede seizoen is zelfs nog straffer. Het verhaal – met een grote focus op tijd en alles wat daarbij komt lijken – zit nog beter in elkaar en dat maakt de reeks opnieuw uitstekend. De makers overtreffen zichzelf wederom en toveren meermaals complete verrassingen uit hun hoed. Wees maar zeker: met het tweede seizoen van Star Trek: Discovery verveel je je echt geen enkele seconde. Wederom zijn de speciale effecten van ongeziene kwaliteit en kan je maar amper geloven dat dit ‘gewone’ televisie is. Star Trek is en blijft de max voor iedereen die van sciencefiction houdt.

© 2018 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Ook wat betreft de personages wordt je in het tweede seizoen van Discovery op geen enkel ogenblik teleurgesteld. Michael Burnham, het personage waar de hele reeks eigenlijk nog steeds om draait, is en blijft een boeiende persoonlijkheid. Opnieuw maakt Michael een interessante psychologische ontwikkeling door en dat is fijn om te zien. De rol wordt fenomenaal straf neergezet door Sonequa Martin-Green, die de reeks in haar eentje perfect weet te dragen. Naast Martin-Green keren oude bekenden Doug Jones, Anthony Rapp en Mary Wiseman terug als respectievelijk Saru, Stamets en de speelse Tilly. Ook zij leveren uitstekende performances. Nieuwkomer Anson Mount speelt de rol van Christopher Pike, de kapitein van de bekende USS Enterprise. Hij verfrist de reeks en rondt de cast goed af. Star Trek: Discovery stelt op dit vlak dus ook niet teleur.

Het verdict

Het gebeurt niet heel vaak, maar Star Trek: Discovery is vast en zeker één van die reeksen waarop je maar weinig kan aanmerken. Verhaaltechnisch zit het tweede seizoen van de bombastische reeks helemaal goed en ook de personages stellen op geen enkel moment teleur. Sonequa Martin-Green draagt de reeks opnieuw perfect en wordt ondersteund door verschillende topacteurs. De speciale effecten zijn oogverblindend mooi en de regie is tot in de uiterste puntjes verzorgd. Star Trek: Discovery is een niet te missen sciencefictionreeks die een aanrader is voor absoluut iedereen. En onthoud: Star Trek en Star Wars zijn in de verste verte niet hetzelfde. Zorg dus dat je ook het tweede seizoen van deze topreeks zo snel mogelijk bekijkt. Star Trek: Discovery staat nu volledig op Netflix. Bekijk de spannende trailer nu.

Ben jij een echte Trekkie en heb je elke titel van Star Trek al bewonderd? Wat vond jij van het tweede seizoen van Star Trek: Discovery? Vind je de reeks ook zo indrukwekkend goed of ben je minder enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *