Review – Fighting with My Family (2019)

Informatie

Regie: Stephen Merchant
Cast: Florence Pugh, Nick Frost, Lena Headey, Jack Lowden, Dwayne Johnson & Vince Vaughn
Genre: Sport, drama, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop:
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 augustus 2019

© 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., WWE Studios Finance Corp and Film 4, A Division of Channel Four Television Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

In de Verenigde Staten is worstelen iets enorm bekends. De sport – die eigenlijk van meet af aan één grote doorgestoken kaart is – zorgt er immers voor dat heel wat kijkers wekelijks aan het scherm gekluisterd hangen. Het is dan ook geen verrassing dat tal van grote worstelaars vandaag de dag wereldwijde sterren zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan Dwayne Johnson, John Cena en Dave Bautista. Er zijn dan ook duizenden worstelaars die maar al te graag in de voetsporen van hun idolen zouden willen treden. Eerder dit jaar werd de bioscooprelease van het boeiende en komische drama Fighting with My Family, die exact over deze thematiek gaat, geschrapt ondanks de fantastische recensies. Sinds kort ligt de prent op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Waren de goede kritieken terecht?

© 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., WWE Studios Finance Corp and Film 4, A Division of Channel Four Television Corporation. All Rights Reserved.

De familie King uit Norwich is een rasechte worstelfamilie. Moeder Julia en vader Ricky waren zelf bekende worstelaars toen ze jonger waren, maar wisten het nooit te schoppen tot in de WWE, de grote Amerikaanse worstelliga. Daarom stomen ze hun kinderen klaar om wel carrière te maken. Wanneer Saraya en Zak door een selectieteam van de WWE worden uitgenodigd en alleen Saraya effectief wordt geselecteerd, verandert het leven van de jonge vrouw volledig. Haar droom komt uit, maar tegelijk beseft ze dat dit misschien wel zwaarder kan zijn dan ze ooit verwachtte. Saraya is een echte outsider en begint al gauw aan zichzelf te twijfelen, maar opgeven staat niet in haar woordenboek. Ze wil en zal uiteindelijk naam maken als grote ster in de WWE. Maar zal haar dat ook echt lukken?

© 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., WWE Studios Finance Corp and Film 4, A Division of Channel Four Television Corporation. All Rights Reserved.

Dat worstelen in de VS zo groot is, lijkt maar nauwelijks te vatten. Hier in Europa kunnen we ons er eigenlijk maar weinig bij voorstellen. Fighting with My Family brengt de liefde voor het worstelen heel mooi naar voor en na afloop van de film begrijp je ook echt waarom de sport voor zo veel mensen zo veel betekent. Maar dat is niet het enige wat de film te vertellen heeft. De sportieve en met momenten grappige dramafilm is sterk geschreven, waardoor ook tal van andere elementen mooi naar voor komen. Zo zijn familie en moed belangrijke elementen die de rode draad vormen in het verhaal. Al is er maar één ding dat echt centraal staat: ook als een echte outsider moet je doorzetten en je dromen gewoon waarmaken. Je mag je door niemand laten stoppen. Dat is wat de film vertelt en dat is wat de film zo ongelooflijk verrassend goed maakt.

© 2019 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., WWE Studios Finance Corp and Film 4, A Division of Channel Four Television Corporation. All Rights Reserved.

Het is gelukkig niet alleen het verhaal dat je interesse meteen wekt. Ook de personages, die goed opgebouwd zijn en over de gehele lijn interessant blijven, doen je aan het scherm kleven. De jonge Saraya, die zichzelf tot Paige omdoopt in de worstelwereld, is een gelaagde persoonlijkheid die het hele gebeuren heel oprecht maakt. De rol wordt sterk vertolkt door Florence Pugh, de talentvolle actrice die je misschien eerder al zag schitteren in The Little Drummer Girl en Midsommar (2019). Pugh zet een stevige prestatie neer en verdient daarvoor absoluut alle lof. Maar ook Lena Headey, Nick Frost en Jack Lowden doen het uitstekend als respectievelijk Julia, Ricky en Zak Knight. Ook hun personages zijn meer dan geloofwaardig. En als dat je nog niet enthousiast genoeg maakt: ook Dwayne Johnson en Vince Vaughn passeren de revue.

Het verdict

Als je van heel erg aangename en vooral entertainende verrassingen houdt, dan is dit waargebeurde Fighting with My Family absoluut een aanrader voor jou. Hoewel je er aanvankelijk niet zo heel veel van verwacht, weet de film je toch echt te raken. Het verhaal is veel meer gelaagd dan verwacht en ook de personages krijgen bijzonder veel aandacht. Door de sterke performances van Florence Pugh en alle andere leden in de cast wordt je van meet af aan meegezogen in het verhaal van een jong meisje dat absoluut deel wil uitmaken van het groteske WWE-circus. Verveling zal nooit toeslaan en dat is op het einde van de rit het allerbelangrijkste. Kortom: deze film is een echte aanrader. Fighting with My Family wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 7 augustus 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de leuke trailer nu.

Heb jij Fighting with My Family al gekeken in de bioscoop of zag je de film al bij je thuis? Wat vond jij van het verhaal en de personages? Vind je Florence Pugh ook zo’n fijne actrice? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *