Review – The Little Drummer Girl: Seizoen 1 (2019)

Informatie

Regie: Chan-wook Park
Cast: Florence Pugh, Alexander Skarsgård, Michael Shannon & Clare Holman
Genre: Drama, thriller, mysterie
Originele zenders: BBC & AMC
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD: 8 mei 2019

© 2018 The Little Drummer Girl Distribution Limited 2018. All Rights Reserved.

Recensie

Boekverfilmingen zijn vaak enorme successen. Denk daarbij onder meer aan de trilogie van The Lord of the Rings, drie succesvolle films over een gigantisch fantasywerk van de grote J.R.R. Tolkien. De laatste jaren zijn er echter twee schrijvers van wie de boeken vaak verfilmd worden: Stephen King en John Le Carré, de auteur van meesterlijke spionage- en suspensthrillers. Nog niet zo lang geleden verscheen Our Kind of Traitor (2016) en nog recenter was er de topreeks The Night Manager. Terwijl veel fans wachten op het aangekondigde tweede seizoen van de reeks over een hotelmanager, werden we eerder dit jaar ook getrakteerd op een andere interessante titel gebaseerd op een werk van Le Carré. The Little Drummer Girl heeft een bijzonder straffe cast en dat doet je per direct enthousiast worden.

© 2018 The Little Drummer Girl Distribution Limited 2018. All Rights Reserved.

Eind de jaren 70 houdt de Israëlische geheime dienst zich bezig met het oprollen van Palestijnse terroristenbendes. Martin Kurtz is een vooraanstaande agent en probeert al meer dan een decennium de vreselijke bende van de gevreesde Khalil op te rollen. Wanneer hij en zijn team via Salim – de jongere broer van Khalil – doorhebben dat vrouwen het zwakke punt zijn van de bende, rekruteert Kurtz met hulp van de geweldige geheime agent Gadi Becker de knappe Londense actrice Charlie. Die krijgt de opdracht om te infiltreren in het netwerk van Salim en Khalil zodat de Israëli’s eindelijk de kans krijgen om de hele terroristische bende op te rollen. Charlie doet haar best, maar belandt al gauw op de dunne lijn tussen realiteit en fictie. Zal zij zelf het overzicht kunnen houden of is ze als ‘lokvogel’ echt een vogel voor de kat?

© 2018 The Little Drummer Girl Distribution Limited 2018. All Rights Reserved.

The Little Drummer Girl – vrij vertaald als ‘de lokvogel’ – werd tien jaar voor dat andere succesvolle werk The Night Manager door John Le Carré neergepend. Dat is iets wat je meteen heel erg opvalt, al kan je het verhaal en de reeks in haar totaliteit nooit oubollig noemen. The Little Drummer Girl begint ietwat vreemd en blijft over de hele lijn ook bijzonder vreemd, maar dat maakt het eigenlijk geweldig goed. Het verhaal wordt met finesse naar het scherm vertaald en door de fijne focus op details geraak je gauw helemaal geobsedeerd door de minireeks. Door de knappe regie van de grootse Chan-wook Park, dynamisch en nu en dan erg dicht op de personages, wordt je nog enthousiaster. The Little Drummer Girl is op elk vlak echt een schot in de roos.

© 2018 The Little Drummer Girl Distribution Limited 2018. All Rights Reserved.

De verhalen van John Le Carré staan er om bekend vooral heuse karakterstudies te zijn. Dat is in deze minireeks niet minder het geval. De knappe Charlie wordt van het ene op het andere moment door de Israëlische geheime dienst voor een speciale rol ‘gecast’ en krijgt eigenlijk amper de kans om daar tegenin te gaan. Zowel Charlie als Gadi, Martin en de andere leden van het team van de geheime dienst beseffen dat dit een bijzonder gevaarlijke zaak is. Dat voel je voortdurend goed aan. Charlie is een knap uitgewerkte persoonlijkheid en wordt zeer fijn naar het scherm gebracht door Florence Pugh. De jonge actrice zet zichzelf hiermee ongetwijfeld op de kaart. Ook de andere personages en het overige acteerwerk zijn interessant en gewoonweg uitstekend. Michael Shannon vertolkt de rol van de boeiende Martin en Alexander Skarsgard doet het indrukwekkend goed als Gadi Becker.

Het verdict

Het moet gezegd: The Little Drummer Girl overtreft op geen enkel moment het suspensvolle en nagenoeg perfecte The Night Manager. Dat gezegd zijnde, kan je toch enkel concluderen dat ook deze minireeks gebaseerd op een werk van John Le Carré absoluut een stijlvolle verfilming is die je niet mag missen. Het verhaal is uitstekend verteld, met een mooie focus op details en personages. Door het fijne acteerwerk van Florence Pugh, Michael Shannon en Alexander Skarsgard wordt het allemaal nog beter, om nog maar te zwijgen van de uitstekende regie van Chan-wook Park. The Little Drummer Girl is dus absoluut een reeks om je vingers bij af te likken. De minireeks wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 8 mei 2019 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij een echte fan van het werk van John Le Carré en vind je The Little Drummer Girl ook zo goed? Of laat de serie je maar koud? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *