Review – Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019)

Informatie

Regie: David Leitch
Cast: Dwayne Johson, Jason Statham, Vanessa Kirby, Idris Elba, Helen Mirren en Eiza González
Genre: Actie, avontuur
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 7 augustus 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 30 november 2019

© 2019 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Universal Pictures mag dan misschien wel geen superheldenfranchise hebben, toch kan je maar moeilijk zeggen dat de studio het niet goed doet met haar franchises. Één van de filmreeksen die het al jaren schitterend doet aan de internationale box office is die van Fast & Furious. De films met Vin Diesel en zijn ‘familie’ worden steeds grootser en trekken ook steeds meer filmfans naar de bioscopen. Omdat studio’s steeds zoeken naar nieuwe manieren om meer geld te slaan uit bestaande franchises kwam het niet meteen als verrassing toen Universal aankondigde dat het een spin off zou maken rond Luke Hobbs en Deckard Shaw. Tijdens de opnames van de laatste Furious-prenten werd immers duidelijk dat er tussen Dwayne Johson en Jason Statham een bijzondere chemie was. Het resultaat werd Hobbs & Shaw, geregisseerd door Atomic Blonde-topper David Leitch. Is dit een echte Furious-prent of voelt het allemaal maar flauwtjes aan?

© 2019 Universal Studios. All Rights Reserved.

De wereld zoals we ze kennen staat op het punt voor eeuwig te veranderen. Een terroristische organisatie is immers van plan om een vreselijk virus op de wereldpopulatie los te laten en zo ‘het kaf van het koren te scheiden’. Wanneer een opdracht van de MI6 verkeerd afloopt en het virus van de kaart verdwijnt, schakelt de CIA Luke Hobbs in om het probleem om te lossen. Wanneer hij in Londen arriveert, beseft hij dat hij moet samenwerken met Deckard Shaw, een oude bekende over wie hij niet veel goeds kan zeggen. Al gauw vinden ze de verdwenen MI6-agente en het virus, terwijl de terroristische organisatie Eleon hen ook op de hielen zit. Hobbs en Shaw moeten er alles aan doen om het virus veilig te stellen en de wereld te redden. Maar zal hen dat ook lukken? Één ding is zeker: deze opdracht zal Hobbs uiteindelijk leiden naar de plek waar hij het liefst niet is…

© 2019 Universal Studios. All Rights Reserved.

Of je nu fan bent van de franchise of niet, je kan moeilijk beweren dat de Fast & Furious-films geen hoog entertainmentgehalte hebben. De snelle auto’s, schitterende actiescènes en de leuke personages… ze maken de films stuk voor stuk leuker dan de vorige. Ook Hobbs & Shaw surft helemaal verder op dat elan. Het verhaal mag dan misschien wel wat cliché zijn, het is absoluut een feit dat je je ook met deze spin off compleet amuseert. Het is trouwens ook heel leuk om te zien dat regisseur David Leitch en zijn team van scenaristen resoluut kiezen voor een komische noot. Daardoor neemt de film zichzelf nooit al te serieus en dat is uiteraard iets om luidkeels toe te juichen. Ja hoor, Universal Pictures maakte een goede keuze om Hobbs en Shaw een eigen film te geven. Het resultaat is zoals iedere Furious-prent meer dan geslaagd.

© 2019 Universal Studios. All Rights Reserved.

Bijzonder is zeker ook dat we eindelijk meer inzicht krijgen in Luke Hobbs, een personage dat al sinds een aantal films meedraait in de franchise. Hobbs krijgt eindelijk wat meer diepgang. Zoals steeds wordt de rol uitstekend naar het scherm gebracht door Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Shaw, die minder lang meedoet in de reeks, is zoals steeds de eigenwijze spion die weigert om met andere mensen samen te werken. Jason Statham geeft wederom gestalte aan het personage en doet dat gewoonweg fantastisch. De chemie tussen Statham en Johnson is heerlijk, waardoor je ziet dat ook zij echt van hun film genieten. Is dat voor jou nog niet genoeg? Hou je dan vast, want naast de twee Hollywoodtoppers zie je ook nog Idris Elba, Vanessa Kirby en Helen Mirren in schitterende rollen passeren.

Het verdict

Het gaat al een aantal jaar heel goed voor de Fast & Furious-franchise. Met Hobbs & Shaw presenteert Universal Pictures opnieuw een schitterend actie-avontuur met een gigantisch hoog entertainment gehalte. Het verhaal is niet helemaal verrassend vernieuwend, maar door de chemie tussen Dwayne Johnson en Jason Statham ben je dat al gauw vergeten. De actie is fenomenaal, de speciale effecten zijn zoals steeds helemaal in orde en ook aan de personages is voldoende aandacht besteed. Hoe kan dat ook anders als David Leitch de regisseur is? Kortom: Hobbs & Shaw is een film die je moét gezien hebben én waar je zeker geen spijt van zal hebben. De Fast and Furious-spin off wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt sinds 30 november 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij ook zo genoten van Hobbs & Shaw? Heb je de film in de bioscoop ontdekt of wilde je hem liever bij je thuis bekijken? Vond je de chemie tussen de twee hoofdrolspelers ook zo aanstekelijk? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *