Review – It: Chapter Two (2019)

Informatie

Regie: Andy Muschietti
Cast: James McAvoy, Jessica Chastain, Isaiah Mustafa, Bill Hader, Bill Skarsgård & Jaeden Martell
Genre: Drama, fantasy, horror
Distributeur: Warner Bros.
Releasedatum bioscoop: 11 september 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 15 januari 2020

© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

We weten al wel langer dan vandaag dat het horrorgenre momenteel zijn hoogdagen meemaakt. Als we terugkijken op de afgelopen jaren, dan zien we tussen alle grote en minder grote horrorprenten één heel groot lichtpunt: It: Chapter One. De langverwachte verfilming van het bekende verhaal van Stephen King werd in 2017 immers een gigantisch succes. Zowel horrorfans als critici werden door regisseur Andy Muschietti volledig omvergeblazen. Verrassend was het dan ook geenszins dat Warner Bros. besloot om de film een tweede aflevering te geven. Die was eerder dit jaar te zien in de Belgische zalen en ligt sinds 15 januari 2020 ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Met grote namen als Jessica Chastain en James McAvoy lijkt It: Chapter Two een regelrecht schot in de roos. Is het dat ook? Weet de sequel het niveau van de eerste prent te evenaren?

© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

We zijn 27 jaar later. De voormalige leden van de Losers Club zijn allen hun eigen weg ingeslagen en wonen niet langer in Derry, het kleine dorpje waar de akelige gebeurtenissen zich destijds hebben afgespeeld. Toch zijn ze voorbestemd om terug samen te komen. Destijds hebben ze immers allemaal gezworen dat ze terug zouden afspreken wanneer blijkt dat Het terug opduikt. Mike is ervan overtuigd dat dat nu het geval is. Wanneer hij getuige is van een bloederige muurtekening onder een brug, besluit hij alle andere leden van de Losers Club op te bellen. Alleen is er iets vreemds aan de hand. Afgezien van Mike is er immers niemand die zich iets herinnert van wat er destijds in Derry gebeurde. Daarom moeten ze eerst op zoek gaan naar hun herinneringen en dat terwijl de angstaanjagende Het wederom op de loer ligt. Zullen ze het bloeddorstige wezen deze keer wel voor altijd kunnen verjagen?

© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Horrorfilms maken is een ware kunst. Als filmmaker moet je er immers voor zorgen dat je film dé perfecte cocktail is van alle nodige elementen. It: Chapter One was in 2017 een mooi voorbeeld van hoe je het echt goed doet. En het moet gezegd: ook het tweede hoofdstuk in de filmreeks voelt helemaal goed aan. De Losers zijn intussen ouder geworden, maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds doodsbang kunnen zijn. Daarover gaat de film ook: angst voor iets waar ze zich slechts vaag iets van herinneren. Dat idee werkt bijzonder goed, want samen met de personages wordt je helemaal terug ondergedompeld in de wereld van de angstaanjagende clown. Net zoals in 2017 is het Andy Muschietti die aan het roer staat van het hele gebeuren en ook deze keer doet hij het bijzonder goed. De film duurt bijna drie uur, maar vervelen doe je je echt geen seconde.

© 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dat heeft de man vast en zeker ook te danken aan het Hollywoodschoon dat hij in zijn nieuwe film mag verwelkomen. Naast de rollen voor Jaeden Martell, Sophia Lillis en Finn Wolfhard – drie van de oude Losers – is het deze keer voornamelijk aan volwassen acteurs om je compleet weg te blazen. En dat gebeurt ook. James McAvoy bewijst nogmaals vol overtuiging dat hij een topper is als Bill, de voormalige leider van de Losers Club. McAvoy legt veel emotie in zijn rol en komt zoals steeds bijzonder natuurlijk over. Hetzelfde geldt voor Jessica Chastain, die met glans de fakkel overneemt van de getalenteerde Sophia Lillis. Tot slot wordt de cast perfect aangevuld door Bill Hader, Isaiah Mustafa en de schitterende Bill Skarsgård. Ook in deze film verbluft die laatste wederom als de enge clown Pennywise.

Het verdict

Net zoals met It: Chapter One (2017) trakteert regisseur Andy Muschietti met dit tweede deel de horrorfans op een schitterende topfilm. Vanaf de allereerste seconde tot het finale beeld kijk je met grote interesse naar het scherm. It: Chapter Two is een fantastische horrorprent met een gigantisch entertainment gehalte. De spanning is met momenten niet te snijden en ook op het vlak van horror is de film een echt schot in de roos. James McAvoy, Jessica Chastain en de andere leden van de cast nemen het met glans over van de jongere Losers, terwijl ook Bill Skarsgård het zoals een aantal jaren terug perfect doet als de engste clown die je ooit zag. It: Chapter Two is dus met andere woorden een niet te missen sequel. Alleen duurt de film wel heel lang. De horrorprent wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 15 januari 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat vond jij van It: Chapter Two? Vind jij de film van Andy Muschietti ook een goed vervolg of heb jij er toch een aantal bedenkingen bij? Werd je ook zo omvergeblazen door het acteerwerk? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *