Review – Into the Night: seizoen 1 (2020)

Informatie

Regie: Inti Calfat en Dirk Verheye
Cast: Pauline Etienne, Stefano Cassetti, Laurent Capelluto, Jan Bijvoet & Babetida Sadjo
Genre: Sciencefiction, drama, thriller
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 1 mei 2020

© 2020 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

De coronaperiode is voor streamingdiensten eigenlijk niet meer dan één gigantische natte droom. Doordat mensen over bijna de gehele wereld voortdurend thuiszitten en weinig mogelijkheden hebben om zich buitenshuis te amuseren, zetten ze zich al gauw voor hun televisiescherm. Netflix, Amazon Prime en het gloednieuwe HBO Max doen het intussen dan ook fantastisch goed. Middenin de moeilijke periode releasede Netflix de allereerste Belgische Netflix Original. Into the Night – een reeks die raar maar waar handelt over een allesvernietigende pandemie – werd een wereldwijd succes en heeft ook echt alles in zich om spannende televisie te zijn. Heb je de reeks nog niet gezien en overweeg je om het een kans te geven? Lees dan snel verder om te achterhalen of het echt de moeite waard is.

© 2020 Netflix. All Rights Reserved.

In het bruisende Brussel gaat het leven zijn gang zoals het iedere dag verloopt, ook op de luchthaven van Zaventem. Wanneer één van de aanwezigen in de terminal een geweer van de politie te pakken krijgt en vervolgens beweert dat de wereld vergaat, ontstaat er echter een gigantische paniek. Het blijkt te gaan om Terenzio, een Italiaanse werknemer van de NAVO die te horen kreeg dat er wereldwijd mensen sterven bij de opkomst van de zon. Samen met de bemanning van een groot vliegtuig en een aantal internationale passagiers slaat hij op de vlucht voor een quasi-onvermijdelijke dood. Zullen de overlevenden van Vlucht 17 een plaats vinden waar de mysterieuze ziekte niet schadelijk is? Één ding is zeker: iedereen aan boord heeft geheimen en niemand is echt veilig. Hoe loopt dit af?

© 2020 Netflix. All Rights Reserved.

Het is eigenlijk wel een bijzonder iets: het grote Netflix investeert – weliswaar na zwaar getouwtrek met de Europese Unie – in een Belgische productie. Dat gebeurde eerder al met Undercover, de schitterende reeks met Tom Waes en Anna Drijver, maar deze keer gaat het om een echte Original. Het verhaal dat de kijker voorgeschoteld krijgt oogt bijzonder veelbelovend en vooral heel erg spannend. Door de vermenging van verschillende genres – sciencefiction, survivaltelevisie, drama… – slaan de makers van de reeks er wel degelijk in je iedere aflevering met interesse naar het scherm te laten staren. Alleen kan je niet anders dan vaststellen dat Into the Night allesbehalve sterke televisie is. Het scenario is met momenten zeer zwak en bovendien stoor je je meer dan eens aan de dialogen en dynamieken tussen de personages.

© 2020 Netflix. All Rights Reserved.

Hoewel de personages op zich wel interessant lijken, duurt het niet lang alvorens je moet vaststellen dat er bijzonder veel ongeloofwaardige kronkels gemaakt worden. Het feit dat werkelijk ieder personage een geheim te verbergen heeft en dat er steeds weer ophef en geroep ontstaat wanneer het allemaal aan het licht komt maakt dat je na drie afleveringen echt vermoeid begint toe te kijken. Ook het acteerwerk is niet overal even geloofwaardig. Laurent Capelluto – je zag hem eerder al schitteren in Zone Blanche – doet het wel degelijk als piloot Mathieu. Jammer genoeg kan je niet hetzelfde zeggen van Pauline Etienne, Babetida Sadjo en Stefano Cassetti. Zij zetten hun rol niet altijd even geloofwaardig neer en dat trekt de kwaliteit van de reeks logischerwijs aanzienlijk naar beneden. Op het acteerwerk van de Vlaamse Jan Bijvoet en Mehmet Kurtulus kan je evenwel niets aanmerken.

Het verdict

De eerste Belgische Netflix Original is een feit. Into the Night, knap in beeld gebracht door regisseursduo Norman Bates, oogt in eerste instantie echt fantastisch interessant. De eerste aflevering gaat dan ook veelbelovend van start. Jammer genoeg valt het scenario gaandeweg in elkaar en wordt je enthousiasme aanzienlijk getemperd, hoewel de makers van de reeks er toch voor zorgen dat je nieuwsgierig bent naar de afloop van het hele gebeuren. Into the Night is leuke televisie als je niet veeleisend bent, maar echt sterk worden het verhaal en de personages nooit. De Belgische Netflix Original is sinds 1 mei 2020 beschikbaar en is enkel en alleen te bewonderen via Netflix. Bekijk de spannende trailer van de korte reeks nu.

Spreekt Into the Night jou aan? Heb je alle afleveringen van de reeks al gekeken en vond jij het allemaal wel spannend en goed uitgevoerd? Of ben je het eens met onze bevindingen? Laat het ons weten door hier onder te reageren met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *