Review – Jumanji: The Next Level (2019)

Informatie

Regie: Jake Kasdan
Cast: Dwayne Johnson, Alex Wolff, Jack Black, Karen Gillan, Madison Iseman & Kevin Hart
Genre: Actie, avontuur, komedie
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 11 december 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 29 mei 2020

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Videogames bieden heel wat mensen – naast films, sporten en andere manieren van ontsnapping – hun nodige portie entertainment. Nieuwe titels die uitkomen zien er bovendien ook steeds beter en beter uit door prachtige speciale effecten. Bovendien kan je je door middel van tal van VR-toepassingen ook echt middenin het spel begeven? Maar wat als je jezelf nu echt fysiek in de avatar van je game kan inleven? Wat als je gewoon echt de avatar kan worden? Daarover gaat Jumanji: The Next Level, het vervolg op de fantastische en succesvolle avonturenfilm Jumanji: Welcome tot he Jungle (2018). Is deze tweede film in de rebootreeks net zo goed of toch niet helemaal?

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

De tijden zijn veranderd voor Spencer, Bethany, Fridge en Martha. Na hun avonturen in de middelbare school zijn ze immers elk hun eigen weg uitgegaan. Spencer studeert aan de universiteit in New York, maar krijgt na een paar maanden een berichtje dat Bethany en Martha een reünie plannen. Iedereen kijkt er enorm naar uit. Wanneer het moment van de reünie echter aangebroken is en Spencer niet komt opdagen, hebben Fridge, Bethany en Martha al gauw door wat er aan de hand is: Spencer is op één of andere manier terug in Jumanji beland. De drie vrienden hebben geen andere keuze dan ook terug het videospel te betreden. Alleen loopt dat helemaal anders dan verwacht. Als ze bovendien zien dat het spel er nu helemaal anders uitziet, weet echt niemand hoe dit gaat aflopen.

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Jumanji: Welcome to the Jungle was in 2018 één van de meest verdienende films aan de internationale box office en was bovendien ook een uitstekende en aangename verrassing. Dat Sony Picures al gauw besloot om een tweede film te maken, is dan ook allesbehalve verrassend. Ook in deze nieuwe film staat Jake Kasdan, eerder verantwoordelijk voor matige komedies als Sex Tape (2014) en Bad Teacher (2011), aan het roer. Doordat de stijl over de gehele lijn hetzelfde is als de film uit 2018 kan je dan ook niet anders dan genieten van de film. Kasdan weet wat hij doet en toont dat nogmaals. Het verhaal is vernieuwend en spannend, met tal van aangename en van de pot gerukte plottwists, en het concept blijft over de gehele lijn schitterend. The Next Level is bovendien ook echt een stuk grootser, waardoor je echt met open mond naar het scherm staart.

© 2019 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Het verhaal en concept mogen dan wel schitterend zijn: Jumanji: The Next Level zou maar half zo aangenaam zijn als de cast en de personages flauw waren geweest. Net zoals in 2018 zijn die effectief tot in de puntjes uitgewerkt. De hoofdcast bestaat wederom uit fantastische namen zoals Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black en Dwayne Johnson. Zij doen het allemaal formidabel. Ook de jongere garde – denk aan Alex Wolff, Morgan Turner, Madison Iseman en Ser’Darius Blain – verdienen alle lof voor hun sterke acteerwerk. En dat is nog niet alles. Grote meneren Danny DeVito en Danny Glover vullen de cast aan in uitstekende en sterke rollen. Je had het al voelen aankomen, maar met een cast als deze kan een film eigenlijk nauwelijks slecht zijn.

Het verdict

Met zijn tweede Jumanji-film schiet Jake Kasdan opnieuw helemaal raak. De Amerikaanse cineast presenteert de kijker een spannend en goed gevuld verhaal, een film met uitstekende speciale effecten en een entertainend schouwspel dat je interesse van A tot Z beet houdt. Het concept is en blijft fantastisch, mede dankzij het ijzersterke acteerwerk van Dwayne Johnson, Karen Gillan en alle andere leden van de cast. Geraak je omwille van COVID-19 niet meer naar de bioscoop? Geen probleem: Jumanji: The Next Level is de perfecte film om je eigen woonkamer tot een cinema om te toveren. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 29 mei 2020 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de fantastische trailer nu.

Ben jij zelf een avontuurlijk type en heb je wel een zwak voor humoristische avonturenfilms zoals Jumanji: The Next Level? Heb je de film nog in de bioscoopzalen gezien of ontdekte je hem bij je thuis? Wat vind jij ervan? Laat het ons snel in een reactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *